Fingerprint – the story.

 

Bogen er på svensk og omfatter 197 sider. Forfatterne er Per Agerman og Karolina Palutko Macéus. Bogen er udgivet af Avtryck Förlag.

 

Som aktionær i Fingerprint Cards havde jeg set frem til at læse denne bog. Der er primært tale om en historisk oplistning af alle de mærkværdigheder, som har kendetegnet selskabet siden opstarten. Men det kan i sig selv også være et par timers læsning værd. Det fremgår af bogen, at der jævnfør forfatternes udlægning i flere tilfælde har været indicier om brug af insiderviden i ledelsesgruppen og blandt venner og bekendte. Hvis alle de fremlagte informationer er korrekte, så ser det så sandelig også ud til at være tilfældet.

 

De svenske myndigheder har flere gange ransaget selskabets hovedkontor og foretaget afhøringer af ledende medarbejdere, men indtil videre uden at man har kunnet stoppe insiderhandelen. I indledningen beretter forfatterne, at man forgæves har forsøgt at få en kommentar fra den tidligere CEO Johan Carlström, men han har ikke ønsket er svare på spørgsmål. I stedet har han truet med en stævning mod forfatterne. Efter bogen er udkommet, har det svenske politi på ny rettet fokus mod Johan Carlström, der så vidt vides fortsat er fængslet og under anklage for insiderhandel.

 

Forfatterne beretter om talrige eksempler på at ledelsen har lækket oplysninger om forestående nyheder (gode som dårlige) til venner og bekendte, og måden det er sket på forekommer besynderlig 8og nærmest struktureret). Der omtales eksempler på, at ledelsen internt har kæmpet voldsomt for at få medarbejdere til at speede op for at få ordrer i hus inden regnskabsmeddelelser skulle udsendes. Der omtales også navngivne brugere af de sociale medier, der har brugt disse til (for egen vinding?) at skabe en hype omkring aktien.

 

Når man læser bogen, får man det indtryk, at selskabet internt ikke har haft en tilstrækkelig styring omkring korrektheden af udmeldte udsagn om fremtiden, og at CEO Johan Carlström har styret tingene med hård hånd. Manden er uden tvivl dygtig på det tekniske felt, men nogen god leder synes han ikke at have været.

 

Den 21-03-2017 kom selskabet med en gigantisk nedjustering. Bogen indeholder et eksempel på, at noget lignende er sket tidligere. Det kunne for mig tyde på, at selskabet har en tendens til at komme med lidt for positive udmeldinger om fremtiden, som man siden har vanskeligt ved at leve op til.

 

Min konklusion er, at bogen indeholder en række interessante historier med påstande om deling af insiderviden, men ellers er det ikke en bog, der ”går over i historien”.

 

Denne boganmeldelse er skrevet af John Stihøj og publiceret den 29-03-2017.

 

 

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.