DATALAGRING

 

BIG DATA er et udtryk for det stigende behov for lagring af data fra Internettet. Det anslås, at der i dag er 15 mia. mobile apparater med adgang til Internettet på globalt plan. Langt over 1 mia. mennesker er aktive brugere af Facebook, Twitter, LinkedIn og lignende sociale netværk, der kræver stor adgang til lagring af indsamlede data. Desuden er der udsigt til, at et stigende antal mennesker i de såkaldte Emerging Markets i årene fremover også får adgang til Internettet. E-handel er i dag udbredt, men det vil vokse betydeligt i løbet af de kommende år. Alt dette stiller stigende krav til lagring af data.

 

Alene Facebook anslås dagligt at have behov for lagring af 500 terrabytes i form af upload af billeder, tekstbeskeder m.m. YouTube, der lagrer videoer m.m., har også et kæmpe behov for datalagring.

 

Selvom der allerede i dag er tale om gigantiske mængder data, der dagligt transporteres via Internettet, så menes mængden af data at blive fordoblet hver 18. måned i årene fremover.

 

 

Og hvad kan vi så bruge denne information til i relation til aktiemarkederne?

Det gælder om at udvælge de selskaber, der er i stand til at imødekomme det stigende behov for indsamling, lagring og analyse af alle disse data. Her er det tyske softwareselskab, SAP, langt fremme, idet selskabet udbyder softwareproduktet HANA. HANA udmærker sig ikke blot ved at kunne lagre data men også bearbejde disse. Det har stor vigtighed for selskaber, der via eksempelvis kundeklubber ønsker at målrette markedsføring overfor forbrugerne. Selskaber med store kundebaser opsamler ikke blot viden, men også økonomisk værdi, da en stor, veldefineret kundedatabase har stor værdi.

 

En ting er indsamlingen og opbevaringen af data fra Internettet. Det vigtige bliver målrettet at kunne anvende disse data til at skabe mersalg. De store forbrugerkoncerner er særdeles dygtige hertil.

 

Google er en af giganterne indenfor indsamling af data. For hver gang en bruger bevæger sig rundt på Google, så lagres der værdifuld information, som Google selv kan bruge eller videresælge.

 

BIG DATA er kun i sin vorden. Vurder selv hvilke selskaber der i de kommende år for alvor vil kunne nyde godt af de mange informationer, der dagligt flyder rundt på Internettet. Et godt bud på vindere er Google og Facebook og naturligvis et selskab som tyske SAP.

 

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Som privat investor med egne midler er det vigtigt at kunne støtte sig til troværdig og objektiv information, både på kort sigt og til opsparingsformål.
  Erfaring og viden er særligt vigtigt i usikre økonomiske og geopolitiske tider – alle er jo dygtige, når det kun går op.
  Derfor ser jeg det daglige overblik og råd fra Aktieinfo som en uundværlig inspirationskilde, der for længst har tjent sig ind. Med tak og venlig hilsen – Jens
  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor.

  Vil du også have større afkast?

Kalenderen / Aktier i fokus

26-09-2023


Tyskland: Regnskab fra Verbio.
USA: Regnskab fra Costco Wholesale, Jabil.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.