DATALAGRING

 

BIG DATA er et udtryk for det stigende behov for lagring af data fra Internettet. Det anslås, at der i dag er 15 mia. mobile apparater med adgang til Internettet på globalt plan. Langt over 1 mia. mennesker er aktive brugere af Facebook, Twitter, LinkedIn og lignende sociale netværk, der kræver stor adgang til lagring af indsamlede data. Desuden er der udsigt til, at et stigende antal mennesker i de såkaldte Emerging Markets i årene fremover også får adgang til Internettet. E-handel er i dag udbredt, men det vil vokse betydeligt i løbet af de kommende år. Alt dette stiller stigende krav til lagring af data.

 

Alene Facebook anslås dagligt at have behov for lagring af 500 terrabytes i form af upload af billeder, tekstbeskeder m.m. YouTube, der lagrer videoer m.m., har også et kæmpe behov for datalagring.

 

Selvom der allerede i dag er tale om gigantiske mængder data, der dagligt transporteres via Internettet, så menes mængden af data at blive fordoblet hver 18. måned i årene fremover.

 

 

Og hvad kan vi så bruge denne information til i relation til aktiemarkederne?

Det gælder om at udvælge de selskaber, der er i stand til at imødekomme det stigende behov for indsamling, lagring og analyse af alle disse data. Her er det tyske softwareselskab, SAP, langt fremme, idet selskabet udbyder softwareproduktet HANA. HANA udmærker sig ikke blot ved at kunne lagre data men også bearbejde disse. Det har stor vigtighed for selskaber, der via eksempelvis kundeklubber ønsker at målrette markedsføring overfor forbrugerne. Selskaber med store kundebaser opsamler ikke blot viden, men også økonomisk værdi, da en stor, veldefineret kundedatabase har stor værdi.

 

En ting er indsamlingen og opbevaringen af data fra Internettet. Det vigtige bliver målrettet at kunne anvende disse data til at skabe mersalg. De store forbrugerkoncerner er særdeles dygtige hertil.

 

Google er en af giganterne indenfor indsamling af data. For hver gang en bruger bevæger sig rundt på Google, så lagres der værdifuld information, som Google selv kan bruge eller videresælge.

 

BIG DATA er kun i sin vorden. Vurder selv hvilke selskaber der i de kommende år for alvor vil kunne nyde godt af de mange informationer, der dagligt flyder rundt på Internettet. Et godt bud på vindere er Google og Facebook og naturligvis et selskab som tyske SAP.

 

 

 
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

27-09-2021


Danmark: Demant afholder kapitalmarkedsdag.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.