Columbus – aktieanalyse den 30-08-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 12,5

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

 

Columbus fastholder forventningerne til 2017.

 

Forretningsmodellen er skalerbar med et højt dækningsbidrag, der øges ved tilbagevendende omsætning. Dette element udgør nu 27 % af koncernens salg. Målet er, at denne form for kernekunder i 2019 skal udgøre 30 % af koncernens omsætning.

 

Den igangværende Columbus2020 plan sætter kunder og medarbejdere i centrum. Intentionen er at knytte tætte bånd og opnå langvarige kundeforhold ved at levere produkter i høj kvalitet – produkter der løbende videreudvikles for at leve op til kundernes ændrede behov og de markant voksende krav fra myndighedernes side mht. produktsikkerhed og kvalitet. Høj kundetilfredshed er derfor et afgørende punkt, og udviklingen i første halvår bekræfter høj tilfredshed hos kunderne.

 

Columbus opererer i en branche med stor konkurrence. Udfordringen imødegås ved at oparbejde og fastholde en førende stilling med IT-løsninger beregnet for fødevare-, detail-  og produktionsvirksomheder – en satsning på udvalgte kunder.

 

Løbende produktudvikling er vigtigt i bestræbelsen på at fastholde kunderne for ”life time”. Det er Columbus dygtig til.

 

Digitaliseringsprocessen vil tage yderligere fart i de kommende år, hvorfor der er basis for mersalg af produkter, der hjælper kunderne til at leve op til myndighedernes og deres kunders (End Users) stigende krav. Konstruktiv udnyttelse af de enorme mængder af opsamlede informationer (Big Data) udgør en spændende vinkel med nye tilbud til styring for virksomheder.  

 

Support udgør en vigtig parameter for at fastholde kunderne ”for life”. Her spiller udviklings- og supportcentret i Indien med 150 ansatte en vigtig rolle. Centret sikrer ensartethed i løsningen af opgaver og giver kunderne support døgnet rundt.

 

Frem mod 2019 er målsætningen via organisk vækst og opkøb at løfte salget med gennemsnitligt 10 % årligt og at forbedre EBITDA-marginen til 11 %. Baseret på opnåelse af disse målsætninger handles aktien til en fremtidig (teoretisk) P/E 2019E på 12,5-13,9, hvilket er betydeligt under både selskabets danske Peer-gruppe (RTX, SimCorp, NNIT) og udenlandske aktier.

 

Columbus må ses som et muligt Take over emne pga. et forestående generationsskifte på ejersiden, men det kan tage år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.