Columbus – aktieanalyse den 02-05-2017

Kurs på analysetidspunktet: 14,1

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

Derfor er Columbus en interessant langsigtet investeringscase:

 

Selskabet har en skalerbar forretningsmodel med højt dækningsbidrag på såkaldt tilbagevendende omsætning. Det er hensigten, at dette salg i 2019 skal udgøre 30 % af koncernomsætningen mod 24,4 % i Q1 2017.

 

Columbus har et årelangt godt samarbejde med Microsoft. Inden for de senere år har Columbus tre gange været udnævnt til ”Microsoft Global ISV of the Year”. Microsoft lancerede i oktober sidste år produktet Microsoft Dynamics 365. Der er tale om en Cloud-baseret løsning. En ændret opkrævningsmodel med indtægter fordelt over flere år fremfor via upfront betalinger forrykker dog indtægterne. På sigt vil det gavne indtjeningen hos Columbus. Dette produkt styrker Columbus´ muligheder for at tilføre dets kunder værdiskabende IT-løsninger.

 

Columbus2020 planen sætter kunder og medarbejdere i centrum. Intentionen er at knytte tætte bånd og langvarige kundeforhold med produkter i høj kvalitet – produkter der løbende videreudvikles for at leve op til kundernes ændrede behov.

 

Columbus opererer i en branche med stor konkurrence, men det er hidtil blevet imødegået af den førende stilling med de skræddersyede produkter til fødevare-, detail-  og produktionsvirksomheder – en satsning i form af en nicheaktivitet.

 

Løbende produktudvikling er vigtigt i bestræbelsen på at fastholde kunderne for ”life time”. Det er Columbus dygtige til.

 

Digitaliseringsprocessen vil tage yderligere fart i de kommende år, hvorfor der er basis for mersalg af produkter, der hjælper kunderne til at leve op til myndighedernes og deres kunders (End Users) stigende krav.

 

Support er en vigtig parameter for at fastholde kunderne ”for life”. Her spiller udviklings- og supportcentret i Indien med 120 ansatte en vigtig rolle. Det sikrer ensartethed i løsningen af opgaver og kunderne support døgnet rundt.

 

Frem mod 2019 er målsætningen via organisk vækst og opkøb at løfte salget med gennemsnitligt 10 % årligt og at forbedre EBITDA-marginen til 11 %. På baggrund af disse målsætninger handler aktien til en P/E 2019 på 14-15, hvilket er betydeligt under selskabets Peer-gruppe.

 

Vi ser selskabet som et muligt Take over emne.

 

Læs hele analysen via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.