Columbus – aktieanalyse den 08-11-2017

 

Kurs på analysetidspunktet: 13,0

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

 

Columbus fastholder forventningerne til 2017.

 

Nedgangen i salget til mindre- og mellemstore virksomheder i USA er fortsat i Q3 og ventes også at påvirke negativt i Q4. Til gengæld venter ledelsen fornyet momentum i salget til dette segment i 2018. Ledelsen har ageret meget hurtigt og iværksat nye planer og besparelser for dette markedssegment.

 

Valutakurserne viser fald i værdien af især GBP og USD, hvilket giver en negativ påvirkning af regnskabet i indeværende år.

 

Columbus er således udfordret på to fronter, men heldigvis forløber produktsalget bedre end forventet, ligesom der er opnået en række ordrer om salg af store projekter og præsteret en generelt højere indtjening med en voksende margin på produktsalget. Det har kompenseret for udfordringerne i USA og den valutariske modgang.

 

Ledelsen fastholder overordnet prognosen for 2017 men sænker forventningerne til Service EBITDA grundet det ovenfor nævnte. Koncernens EBITDA forventes trods denne modgang uændret at nå op på 150 mio. kr. i år (opgjort før udgift til aktiebaseret aflønning). Columbus får virkelig travlt i Q4 for at efterleve sin egen prognose, men det er ikke en umulig opgave.

 

Columbus opererer i en branche med stor konkurrence. Udfordringen imødegås ved at oparbejde og fastholde en førende stilling med IT-løsninger beregnet for fødevare-, detail-  og produktionsvirksomheder – en målrettet satsning på udvalgte kunder.

 

Løbende produktudvikling er vigtigt i bestræbelsen på at fastholde kunderne for ”life time”. Det er Columbus dygtig til.

 

Den største risiko i aktien er eventuelle nedskrivninger på goodwillposten efter en række opkøb i de senere år.

 

Frem mod 2019 er målsætningen via organisk vækst og opkøb at løfte salget med gennemsnitligt 10 % årligt og at forbedre EBITDA-marginen til 11 %. Baseret på opnåelse af disse målsætninger handles aktien til en fremtidig (teoretisk) P/E 2019E på 13-16, hvilket er betydeligt lavere end selskabets danske Peer-gruppe (RTX, SimCorp, NNIT) og udenlandske IT-aktier.

 

Columbus må ses som et muligt Take over emne pga. et forestående generationsskifte på ejersiden, men det kan tage år.

 

Hele analysen kan læses via dette link.


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.