ChemoMetec – aktieanalyse den 03-03-2017

 

Kurs på analysetidspunktet:  33,5

 

Vurdering:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

ChemoMetec må anses som en særdeles interessant langsigtet investeringsmulighed fordi:

 

Et nyt, banebrydende high-end billedcytometer, Xcyto 10, er lanceret i november 2016, men der forventes først for alvor gang i salget fra medio 2017. 

 

Indeværende regnskabsår er påvirket af den afsluttende fase i produktudvikling og forberedelse af produktion og salg af det nye Xcyto 10. Instrumentet åbner helt nye muligheder for analyse af celler, der sidder fast på en glasplade ud over den gængse håndtering af celler i en væske. Instrumentet vil således både starte brugen af en helt ny metode og konkurrere med den nuværende teknologi for celleanalyse, flowcytometri. Med anvendelse af fluorescens og billedoptagelse fremvises selve cellen i stedet for flowcytometerets metode med brug af laser til måling og dermed en indirekte gengivelse.

 

Selskabet står med lanceringen af Xcyto 10 over for et kvantespring fra celletælling til celleanalyse. I 2010 lancerede man det kombinerede NC-3000 instrument til celletælling/-analyse. Med Xcyto 10 satses på egentlig celleanalyse med dækning af en række parametre. Dermed tager man fat på et marked, der vurderes til at være 10 gange større end celletælling.

 

Produktkonceptet placerer prøverne i isolerede beholdere uden kontakt med måleinstrumentet, hvilket er genialt. Det indebærer kontinuert drift uden behov for rengøring eller kalibrering. Udstyret er samtidig let at betjene og har så høj driftssikkerhed, at servicebesøg sjældent er nødvendige. Metoden indebærer et stort forbrug af engangsartikler og de nødvendige reagenser, og denne struktur giver ChemoMetec et stort flow af ordrer i takt med salg af instrumenter. Fordelingen i omsætningen er pt. 54/46 for instrumenter/forbrugsvarer.

 

På salgssiden satser ledelsen på sin egen organisation i Europa og USA med opbakning fra medarbejdere med dyb teknisk viden om anvendelsen af de stadig mere komplicerede instrumenter i praksis. I Asien benytter man distributører.

 

Udviklingen i det kommende regnskabsår (01-07) bliver spændende med en forventet lancering af Xcyto 10. Listeprisen for instrumentet er endnu ikke offentliggjort, men det vil blive på et helt andet niveau end de nuværende produkter. Succes eller mangel herpå i salget og kundernes feedback vil afklare styrken og rigtigheden i denne store produktsatsning.

 

Vi anser ChemoMetec for at befinde sig i en yderst spændende situation. Aktien rummer et enormt potentiale, såfremt Xcyto 10 er i stand til at forandre de nuværende metoder inden for celleanalyse. I forlængelse heraf mener vi, at selskabet er et potentielt take-over emne som specialist i sin helt egen niche, hvor der fremdeles findes store udviklingsmuligheder. Dette potentiale overstiger selskabets egne kræfter. Strukturen på ejersiden indebærer imidlertid, at et fjendtligt take over bud ikke kan lade sig gøre. Samlet må ChemoMetec betragtes som en spændende, teknologibaseret aktie med et stor men ukendt vækstmulighed.

 

Hele analysen kan læses via dette link.
 
 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.