Analyse af BioPorto A/S den 23-11-2016

 

Kurs på analysetidspunktet: 1,76

 

Anbefaling på kort sigt (0-6 mdr.): Mindre køb kan påbegyndes (før: afvent køb)

Anbefaling på langt sigt (12-18 mdr.) Hold for eksisterende aktionærer (uændret)

 

 

BioPorto har været under hårdt pres efter FDA i maj måned afviste anmodningen om godkendelse af The NGAL Test. Meget hurtigt herefter har BioPorto i tæt samråd med FDA afdækket de forhold, som i sidste ende gerne skulle føre til en godkendelse. BioPorto har således for nylig indsendt en såkaldt pre-submission til FDA, og arbejdet med at indrullere patienter til nye forsøg igangsættes med forventet start i Q2/2017. Ledelsen fastholder medio 2018 som tidsramme for en godkendelse af NGAL testen i USA. Adgang til det amerikanske marked anses for afgørende.

 

Med FDA´s afvisning er BioPorto blevet sat cirka to år tilbage i tid. Internt er der anvendt mange ressourcer i forarbejdet med den nævnte pre-submission. Det er vigtigt, at man i det nye undersøgelses- og dokumentationsforløb opnår en godkendelse hos FDA. Hvis ikke det lykkes, må vi påpege risikoen for selskabets videre drift. BioPorto er reelt identisk med NGAL’s værdi.

 

Det virker som om ledelsen har ”hands-on” i denne vanskelige tid. Forventningerne til 2016 er blevet reduceret, men der er lyspunkter for salget i 2017, idet man taler om en udskudt OEM-ordre og en tidsforskydning ind i 2017 for samarbejdet med Siemens. Det taler for, at salget i 2017 kan stige markant. Omkostningerne reduceres ved at 20 % af medarbejderne vil blive afskediget. Det skal give årlige besparelser på 4 mio. kr. Samtidig intensiveres arbejdet med at øge salget af selskabets andre antistof produkter. Med andre ord: I 2017 skal salget løftes og udgifterne reduceres. De ekstraordinære udgifter i processen med at påbegynde en ny ansøgning for NGAL i USA bliver i videst muligt omfang udgiftsført i 2016. Grundlaget for fremgang i 2017 må således være til stede.

 

I starten af oktober er der gennemført en rettet emission, der tilførte selskabet netto 20,8 mio. kr. Den likvide beholdning var ultimo september på 19,0 mio. kr., dvs. samlet er reserven nu på knapt 40 mio. kr. Med udsigt til reduceret cash burn i den løbende forretning synes driften således at være sikret to år frem. Merudgifterne til FDA-forløbet kendes dog ikke.  

 

BioPorto står med rettighederne til et potentielt banebrydende produkt. Forskning indenfor nyreskader har stået stille i 50 år, og det udgør en barriere for at trænge ind på markedet med det nye produkt. Forskere og læger har udtalt sig meget positivt omkring NGAL testen, og så vidt vi kan vurdere det, ligger der et stort marked og venter – når produktet måtte blive godkendt i USA. Trods godkendelse i en række andre lande, herunder EU, har udbredelsen af NGAL vist sig at være vanskelig.

 

Godkendelse af NGAL i USA er det altafgørende. En godkendelse vil ikke blot åbne det amerikanske marked - det vil også ”blåstemple” brugen af produktet i resten af verden som en ny standardmetode. Upside i salget kan blive enormt.

 

Risikoen ved en investering i BioPorto er stor, men det er afkastchancen også, såfremt FDA godkender NGAL. Tidsperspektivet er 2018. Aktien egner sig således kun til langsigtede investorer, der forstår situationen og kan se potentialet i aktien. Desuden skal man som investor have både tid og råd til at vente på dette udfald. En speciel mulighed findes angående et Take Over.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.