BioPorto - aktieanalyse den 11-04-2016

Kurs på analysetidspunktet: 4,4


Anbefaling:

Kort sigt: Afvent køb

Langt sigt: Hold for bestående aktionærer

 

Selskabet vil i 2016 indlede et afgørende forsøg på at opnå gennembrud i USA for The NGAL Test, der kan hjælpe til at forhindre skade på nyrerne i forbindelse med hospitalsbehandling. Disse skader er alvorlige og ofte dødbringende. Der forventes en godkendelse hos FDA i løbet af Q2.

 

Salgsorganisationen er ved at blive etableret for straks at kunne starte, når godkendelsen foreligger. Her vil man benytte sine forbindelser til hospitaler, som har været involveret i arbejdet med undersøgelser og dokumentation ved ansøgningen om godkendelse. Potentialet for NGAL må vurderes som særdeles stort i USA. Ideen er efterfølgende at udbrede salget i resten af verden, primært Europa, på grundlag af en forventet succes i USA. Testen har været markedsført i EU siden 2011 fulgt af en række andre lande men uden hidtil at kunne opnå solide salgstal i disse lande. Sydkorea er et nyt marked, der blev åbnet i Q4 2015 og som allerede viser betydelig fremgang. Læger og sundhedspersonale holder fast i gamle og dårligere metoder, hvorved patientens liv og helbredelse udsættes for større risici end nødvendigt. BioPorto skal overbevise ”systemerne” om denne situation, og det er svært. Udover NGAL har BioPorto en basisforretning med antistoffer og ELISA kits, der aktuelt udgør halvdelen af omsætningen og som er udgangspunkt for udvikling af nye biomarkører.

 

2016 og 2017 kan blive skelsættende for selskabet. Ledelsen satser helhjertet på at opnå succes ovennævnte satsning. Salgsudviklingen fra produktet bliver godkendt i USA (forventes i Q2) og videre ind i 2017 vil give klarhed om NGAL-produktets evne til at åbne, erobre og udvide en dominerende stilling i dette dårligt dækkede område, hvor behovet klart er til stede.

 

Aktien er i den seneste tid steget kraftigt i kursværdi i forventning om et positivt udfald hos FDA. Markedsværdien ved kurs 4,4 er nået op på 570 mio. kr. Vi vurderer den nuværende aktivitet til en samlet værdi på 100 mio. kr., og resten (knapt 500 mio. kr.) må anses for at udgøre markedets implicitte gæt på nutidsværdien af USA-satsningen. Fordelingen er dermed 20/80. Vores vurdering er, at der aktiemæssigt er tale om en situation med et meget højt risiko/afkast forhold. De afgørende informationer, der kan reducere denne usikkerhed, bliver den forventede godkendelse hos FDA, eventuelle aftaler med producenter af analyseapparater om at optage NGAL i de gængse tilgængelige test (en aftale er indgået med Siemens Healthcare), lægefaglige udtalelser, anbefalinger fra sygeforsikringsselskaber om brug af NGAL (reducerer risikoen for dødsfald, behov for dialyse og forlængede hospitalsophold pga. alvorlige følgesygdomme) og udbredelsen af den praktiske anvendelse på hospitaler med de faktiske salgstal som de mest sikre data.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

 

 


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

21-06-2019


Sverige og Finland holder lukket.
Tyskland: Kl. 9.15: PMI-tal.
USA: Kl. 15.45: Service PMI-tal.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.