Baltic Exchange Dry Index

2008 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 10.01.2020 kl.11:24
Brugernavn : hlo

Mange tak til John og i denne sammenhæng specialisten Lau for professionel orientering - det hjalp!


Besvar indlæg

Dato : 09.01.2020 kl.19:10
Brugernavn : Ukendt bruger

BDI er inde i en glidetur nedad, men efter min vurdering er det primært drevet af fiansiel spekulation i fragtmarkedet og ikke i faktisk sikring af fragtindtægter for eksisterende skibe. Så tossede er skibsredere heller ikke. Finansielle aktører voldbolder "bare" dette marked (short selling) i øjeblikket, og the trend is your friend indtil det har raset ud.

Derfor kan der hurtigt indtræde en 180 grader vending opad for Bulk.


Jeg har selv GOGL og Norden (50/50 Bulk/Products). De er lidt i minus. Nu venter jeg bare på en bund i BDI og lidt ekstra kursfald på GOGL før der skal suplleres op Big Time. Selskabet "2020 Bulkers" (Norge) og Diana (NYSE; store bulk skibe og ca. 5 mio. TDW ude på havet) er måske også værd at se på. Jinhui begriber jeg slet ikke kan være så lavt prissat på børsen, så man blive nærmest bange for den.


Pointen bliver for mig at se: Tank er IN nu, så Bulk må vente lidt. I Bulk vil store skibe blive foretrukket af kunderne i større grad end hidtil pga. den store fordyrelse af Fuel qua IMO-reglerne om svovlfattig olie (0,5 % indhold). Der er stordriftsfordele på skibene. Det taler for GOGL (især store skibe på 175.000 TDW, Capesize), mens Jinhui er placeret i den lave ende af skalaen (40-65.000 TDW.

Scrubbers er en anden vinkel, og her har det nye børsstelskab 2020 Bulkers været ude for at markere sig. 


Konklusion: tøv lidt og gør klar til at fiske Bulk-aktier. Lige nu gælder det Tank, og her er store skibe også i front(-line!!).

MVH/Lau Svenssen 

 


Besvar indlæg

Dato : 08.01.2020 kl.11:10
Brugernavn : John Stihøj

Hej Henrik.


Det er et rigtig godt spørgsmål, du her stiller. Der er så mange forhold, som tilsiger stigende rater - især inden for tank. Det skal lige nævnes, at BDI kun omfatter tørlast. Men hvorfor rateindekset for tørlast ligger så svagt er en gåde for mig, og jeg kan ikke forklare, hvorfor det er tilfældet. Pointen er dog, at jeg mener man skal holde fast i såvel tørlast og tank-aktier. Der ER bedre tider på vej, og det føler jeg mig endnu mere sikker på efter det store og uventede fald i BDI. Nærmere forklaringer kan jeg dog ikke komme med. Måske andre kan byde ind med noget?


Besvar indlæg

Dato : 08.01.2020 kl.08:47
Brugernavn : hlo

Indekset er faldet fra 2500 i september til nu under 800 og faldet er eskaleret på det seneste. Dette hænger ikke sammen med udviklingen i shippingaktier, nyt brændsel pr. 1.1.20 og Laus anbefaling om at investere kraftigt i shipping lige nu, specielt tank? Hvad sker der?

Henrik Løve


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.