Baltic Exchange Dry Index

565 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 10.01.2020 kl.11:24
Brugernavn : hlo

Mange tak til John og i denne sammenhæng specialisten Lau for professionel orientering - det hjalp!


Besvar indlæg

Dato : 09.01.2020 kl.19:10
Brugernavn : Lau Svenssen

BDI er inde i en glidetur nedad, men efter min vurdering er det primært drevet af fiansiel spekulation i fragtmarkedet og ikke i faktisk sikring af fragtindtægter for eksisterende skibe. Så tossede er skibsredere heller ikke. Finansielle aktører voldbolder "bare" dette marked (short selling) i øjeblikket, og the trend is your friend indtil det har raset ud.

Derfor kan der hurtigt indtræde en 180 grader vending opad for Bulk.


Jeg har selv GOGL og Norden (50/50 Bulk/Products). De er lidt i minus. Nu venter jeg bare på en bund i BDI og lidt ekstra kursfald på GOGL før der skal suplleres op Big Time. Selskabet "2020 Bulkers" (Norge) og Diana (NYSE; store bulk skibe og ca. 5 mio. TDW ude på havet) er måske også værd at se på. Jinhui begriber jeg slet ikke kan være så lavt prissat på børsen, så man blive nærmest bange for den.


Pointen bliver for mig at se: Tank er IN nu, så Bulk må vente lidt. I Bulk vil store skibe blive foretrukket af kunderne i større grad end hidtil pga. den store fordyrelse af Fuel qua IMO-reglerne om svovlfattig olie (0,5 % indhold). Der er stordriftsfordele på skibene. Det taler for GOGL (især store skibe på 175.000 TDW, Capesize), mens Jinhui er placeret i den lave ende af skalaen (40-65.000 TDW.

Scrubbers er en anden vinkel, og her har det nye børsstelskab 2020 Bulkers været ude for at markere sig. 


Konklusion: tøv lidt og gør klar til at fiske Bulk-aktier. Lige nu gælder det Tank, og her er store skibe også i front(-line!!).

MVH/Lau Svenssen 

 


Besvar indlæg

Dato : 08.01.2020 kl.11:10
Brugernavn : John Stihøj

Hej Henrik.


Det er et rigtig godt spørgsmål, du her stiller. Der er så mange forhold, som tilsiger stigende rater - især inden for tank. Det skal lige nævnes, at BDI kun omfatter tørlast. Men hvorfor rateindekset for tørlast ligger så svagt er en gåde for mig, og jeg kan ikke forklare, hvorfor det er tilfældet. Pointen er dog, at jeg mener man skal holde fast i såvel tørlast og tank-aktier. Der ER bedre tider på vej, og det føler jeg mig endnu mere sikker på efter det store og uventede fald i BDI. Nærmere forklaringer kan jeg dog ikke komme med. Måske andre kan byde ind med noget?


Besvar indlæg

Dato : 08.01.2020 kl.08:47
Brugernavn : hlo

Indekset er faldet fra 2500 i september til nu under 800 og faldet er eskaleret på det seneste. Dette hænger ikke sammen med udviklingen i shippingaktier, nyt brændsel pr. 1.1.20 og Laus anbefaling om at investere kraftigt i shipping lige nu, specielt tank? Hvad sker der?

Henrik Løve


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

03-06-2020


Tyskland: Kl. 9.55: Arbejdsløshedstal.
Kina: BNP Q1.
USA: Regnskab fra Costco Wholesale.
Kl. 14.15: ADP-jobrapporten. Kl. 16.00: ISM Service.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.