Oktober effekten

1455 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 18.10.2019 kl.14:39
Brugernavn : John Stihøj

Mudret marked med lille visibilitet. Der sker hele tiden et eller andet - dog ligger renten så tilpas lavt, at vi næsten er tunget til at have mange aktier på bogen.


I morgen bliver en vigtig dag med afstemning om Boris Johnsons Brexit plan i det britiske parlament. Han skal sikre sig 320 stemmer. De 288 konservative parlamentsmedlemmer ligger klar til et ja for aftalen. 21 medlemmer har tidligere været i den konservative lejr, hvoraf 17-18 vurderes at stemme for aftalen. Så er han oppe på 306 ja-er. Jeg kan læse mig frem til, at cirka 10 Labour medlemmer sandsynligvis vil gå imod partilinjen og stemme ja. Men der mangler altså fortsat stemmer.


Får Boris aftalen igennem lørdag vil vi givetvis se en relief rally i aktier på mandag. Lykkes det ikke, så peger pilen ned. 


Besvar indlæg

Dato : 07.10.2019 kl.10:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej forum

Jeg har valgt at lægge mig kort i DAX for over 50% af mine frie midler samt i udvalgte enkelt-aktier med godt momentum.

Nøgletal for USA ser ikke for nydelige ud, hvis man kigger dybt i tallene. Politisk uro og en handelskrig, der ikke synes at finde sin afslutning (og det forstår jeg godt. Kineserne trækker tiden, da de har råd til det og det har Trump ikke med det forestående valg in mente) samt Brexit. Ikke meget der taler for generelle stigninger i markedet, så jeg har lagt mig modsat.


Udvalgte aktier:

Coloplast (med nye ATH igen og igen), Bakkafrost (købt før købet af Scottish Salmon) samt Avance Gas + BW LPG (mindre poster, da der er nogen risiko, men et meget interessant marked). 


Besvar indlæg

Dato : 04.10.2019 kl.17:48
Brugernavn : John Stihøj

Dagens jobrapport kunne have været værre. Den vidner dog om en økonomi, der taber vækstmomentum. Derfor er min konklusion, at der er tale om Relief i dagens marked. Vi var kommet en del ned på kort tid, og så kan selv et ikke helt godt tal jo godt give et sving op i aktierne. For at opturen skal blive holdbar kræver det fremdrift i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina. De mødes vist nok i den kommende uge. Brexit gider vi snart ikke høre mere om, men desværre peger meget på et hårdt Brexit, hvilket delvist er indregnet nu. Herfra kan der næsten kun komme gode nyheder. Det altafgørende for resten af året bliver de kommende Q3-rapporter, idet der er risiko for Profit Warnings frem mod offentliggørelse af tallene senere på måneden og ikke mindst USA/Kina forholdet. 


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2019 kl.14:57
Brugernavn : lhr

Jeg har købt mig ind en kort DAX position og ser hvad der sker. Lige nu vil det være for dyrt bare at sælge ud, for vi skal ind igen.

Mr. T bliver mere og mere presset af truslen om en retssag, og ISM tallet i går må da også presse ham til i det mindste at prøve at opføre sig ordentligt. 

Håber og venter - 3. kvartalstal er snart klar og de vil også sende Mr. T en besked.


Besvar indlæg

Dato : 02.10.2019 kl.10:53
Brugernavn : John Stihøj

Oktober har ofte været en af årets dårligste aktiemåneder, og i år lever måneden op til sit ry. En virkelig dårlig start på måneden. Nu vil meget afhænge af, om der kommer Profit Warnings op til Q3-regnskabssæsonen, om der kommer fremskridt i forhandlingerne mellem USA og Kina (de mødes vist nok i næste uge) og om vi får et hårdt Brexit. 


Vi er jo blevet banket en del ned på blot to dage, så den store udfordring er, om det er nu man skal tage pengepungen frem og købe op, holde fast eller drosle ned? Alternativet til aktier er ikke eksistrende, da man jo ikke kan gå i obligationer. Derfor tror jeg markederne retter sig, og at vi derfor kan få en god november og december.


Men hvordan ser I andre på tingene?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.