Kina/USA

985 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 11.10.2019 kl.13:48
Brugernavn : Lars Bech

Hej Hans

Det kniber for USA. Både Cisco og andre har sagt nej - det er for dyrt at etablere udviklingsfaciliteter med meget mere.

Så USA er meget bange for, at teknologi-ræset løber kinesernes vej.

Jeg kan anbefale at lytte til Mio-klubben  https://www.24syv.dk/programmer/millionaerklubben/56283218/har-kina-penge-til-70-ars

med en analytiker/strateg fra Danske Bank. Det er ret interessant.


mvh Lars Bech


Besvar indlæg

Dato : 10.10.2019 kl.11:19
Brugernavn : Hans

Jeg tror også handelskrigen i høj grad handler om, at Kina er ved at løbe fra USA teknologisk. De har fået et godt løft, historisk, i teknologi viden fordi USA's tech virksomheder velvilligt har delt deres viden med kineserne for til gengæld at få etableret billig produktion i Kina og for at komme ind på det kinesiske marked.


Nu er f.eks. Huawei så løbet fra USA på bl.a. 5G.


Heldigvis for Europa er LM Ericson og måske Nokia så også leveringsdygtig i 5G teknologi.


Men det kniber vist for USA at følge med på 5G?


Besvar indlæg

Dato : 10.10.2019 kl.11:09
Brugernavn : Hans

Jeg tror ikke vi skal regne med sund fornuft hos Trump. Han er fuldstændig fastlåst i sit gammeldags ide-grundlag og helt historieløs.

Jeg har læst nogle bøger om hans "forretningstalent" - som jeg forstår det er Trump gået fra krise til krise - han har end ikke magtet at få succes på sit kasinoeventyr - det endte med han blev sat under administration af bankerne - han blev kun reddet af værdien af sit brand "Trump", og fik en skyhøj løn for at fortsætte som formel topfigur. Siden er hans indtægt kommet fra licensiering af Trump-brandet, bl.a. til en bygning i Las Vegas, og fra sin deltagelse i Apprentices på NBC - nu tjener han ret godt på at stille de resorts, han er medejer af til rådighed for staten.

Jeg følger ham ret tæt, fordi jeg synes det er spændende at se hvor meget rod den amerikanske økonomi kan holde til.

Jeg synes det bliver stadig mere absurd, det der kommer fra Det Hvide Hus.


Besvar indlæg

Dato : 09.10.2019 kl.13:35
Brugernavn : lhr

Der er rigtig gået en knude på Kina/USA's forhandlinger, der er næsten ikke noget at forhandle om længere. Landene bliver på skift fornærmede på hinanden og slår ud med handelshindringer.

Jeg tænker på om hele verden skal stå på hovedet og lade alting falde ud af bukselommerne ??  Så bliver vi måske i stand til at rejse os op og forsøge at lave orden af ting, der faldt på gulvet. Men hvem skal starte med at stable genstandene, hvor lang tid skal det tage, og hvem er til sidst venligsindet, og hvem vil holde sig udenfor ???


Kina har lavet en omstilling fra produktion af billige ting, og vendt sig mod privat forbrug til at trække læsset. Er det det samme at 'vi andre' skal igang med ?? 


vh/ Linda 


Besvar indlæg

Dato : 13.09.2019 kl.10:43
Brugernavn : John Stihøj

Det kan du absolut godt have ret i. Men den seneste udmelding om en delaftale tyder på, at Trump måske er ved at se skriftn på væggen. Toldbarrierer er ikke godt for verdenshandelen. Vi må se om han kommer med nye tweets i weekenden, der kan gå den ene eller anden vej. Men jeg synes er er tegn på en opblødning fra begge sider, og det er godt.


Besvar indlæg

Dato : 08.09.2019 kl.00:34
Brugernavn : Hans

Ud over Kina tror jeg Trump også har et ønske om at "knække" EU, Indien m.fl. med sin 30'er politik med toldmure. Trump har tilsyneladende ikke forstået, at told på import svarer til øget beskatning af forbrugerne i USA.

Så alle taber på den nuværende amerikanske politik.


Besvar indlæg

Dato : 02.08.2019 kl.12:35
Brugernavn : lhr

Nej, jeg ville heller ikke forhandle under truslen, men min bekymring er hvad uroen kan nå at gøre på aktiemarkedet... lige nu ligger jeg stille og ser, men heller ikke afklaret med hvornår jeg eventuelt skal sælge, for alt andet lige vil salgskursen sikkert være ringere. 


Besvar indlæg

Dato : 02.08.2019 kl.11:59
Brugernavn : John Stihøj

Der er for alvor gået politik i handelsstriden. Og jeg tror faktisk, at kineserne kan matche Trump. De fleste bliver kyste af gentagen trusler, men mæppe kineserne. Trump risikerer at tabe sagen, hvis han spiller sine kort for aggressivt. Trump har travlt (skal have en aftale på plads i god tid inden valget), mens Kina kan trække tiden og håbe på en ny præsident fra 2021. Der er nok lang vej endnu før en aftale kommer på plads, og den bliver næppe så god, som Trump måtte ønske. Hvis vi prøver at se det fra Kinas side. Ville man så forhandle videre, når modparten så åbenlyst forsøger at presse en aftale igennem? Og hvem har mest på spil? Det er vel egentlig Trump. 


Besvar indlæg

Dato : 01.08.2019 kl.14:56
Brugernavn : lhr

Jeg tror ikke på at der nogensinde kommer en aftale mellem de 2.

Der er noget historisk, der får Kina til at reagere langsomt. Interessant at starte med at læse Jung Changs bog 'Enkekajserinden' Cixi som oprindeligt var konkubinen men alligevel banede vejen for et moderne Kina. Hun regerede f.ex. da Opiumskrigen med UK rasede samt da Japan invaderede Kina sammen med Rusland og udsatte folk for forfærdelige prøvelser. 

Kineserne var været gennem mange prøvelser, både udefra (Japan, Rusland, UK o.a.) og også fra egne folk, f.ex. Mao. De bliver 'opdraget' med historien og fortalt at man kan bøje sig, men aldrig knække. 


Jeg har arbejdet med import fra bla Kina af emballage til frugt- og grønt. Da importen var på sit højeste modtog vi årligt 40 stk 40ft containere. Vi havde oparbejdet et positivt forhold til de kinesiske leverandører, men når vi forsøgte at ændre en lille smule for evt selv at styre transportudgifter, så gik der ged i det, for kun DERES metode duede. På den måde fik man også en indsigt i lidt af den måde kinesere tænker på, og jeg tror jeg forstår hvorfor forhandlingerne USA/Kina går som de ikke-går.


Samtidig forsøge USA at standse Kinas udbredelse til hele verden. Xi er jo valgt på livstid, han har ikke travlt som Trump har, så han benytter sig af at det kinesiske folk sædvanligvis affinder sig med meget, der kommer 'ovenfra' for at deres land skal have det godt. Så de accepterer at tingene måske vil gå langsommere, men de tror på at katastrofen udebliver, for Kina kan alting selv. Kinesere har en meget anderledes tankegang end f.ex. amerikanere.


Per Aarsleff havde for år tilbage stor fornøjelse at arbejde i Grønland (Thule), men er blevet snydt af USA i forbindelse med en forlængelse af kontrakt, og da Grønland besluttede at nu skal der bygges 2 nye lufthavne, var Aarsleff prækvalificeret fra starten. Dermed fik de også indsigt i hvilke andre firmaer, der var indbudt til at give tilbud. Der var kinesere iblandt, og Aarsleff takkede nej til at give tilbud. 

Nu kommer Trump på besøg i DK, og han skal nok afholde sig fra at klappe Mette Frederiksen i bagdelen, men det kan godt være at han vil nive Danmark, så DK holder Grønland i skak, således ingen kinesere blandes ind i bygningen af lufthavne deroppe. At DK så har lavet en invitation til et officielt besøg af Trump, er blot et skalkeskjul for de samtaler, der skal finde sted. Trump har åbnet krig mod kineserne på flere fronter for ligesom at slå Xi i hovedet og får ham til at rette ind, eller i det mindste gå med 'på noget'. 


Den kamp vil tage tid, lang tid, og derfor tror jeg ikke at der kommer et virkeligt og sandt gennembrud.

Og bl.a. også derfor vil aktiemarkedet indimellem vælte rundt som en flok væltede cykelløbere i f.ex. Tour de France, og spørge sig selv om hvad der lige skete der. 

Hvis Trump ikke genvælges, kan der måske blive roligere, og så alligevel:  er det godt at Trump er så krigerisk overfor Kina som han er ???? 

Hvad siger I ?? 


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-02-2020


Danmark: Regnskab fra Jyske Bank, Nilfisk, Møns Bank.
Norge: Regnskab fra Bakkafrost, Lerøy Seafood, Austevoll Seafood.
USA: Regnskab fra Home Depot, Photronics, Macy´s
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.