Kina/USA

257 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 02.08.2019 kl.12:35
Brugernavn : lhr

Nej, jeg ville heller ikke forhandle under truslen, men min bekymring er hvad uroen kan nå at gøre på aktiemarkedet... lige nu ligger jeg stille og ser, men heller ikke afklaret med hvornår jeg eventuelt skal sælge, for alt andet lige vil salgskursen sikkert være ringere. 


Besvar indlæg

Dato : 02.08.2019 kl.11:59
Brugernavn : John Stihøj

Der er for alvor gået politik i handelsstriden. Og jeg tror faktisk, at kineserne kan matche Trump. De fleste bliver kyste af gentagen trusler, men mæppe kineserne. Trump risikerer at tabe sagen, hvis han spiller sine kort for aggressivt. Trump har travlt (skal have en aftale på plads i god tid inden valget), mens Kina kan trække tiden og håbe på en ny præsident fra 2021. Der er nok lang vej endnu før en aftale kommer på plads, og den bliver næppe så god, som Trump måtte ønske. Hvis vi prøver at se det fra Kinas side. Ville man så forhandle videre, når modparten så åbenlyst forsøger at presse en aftale igennem? Og hvem har mest på spil? Det er vel egentlig Trump. 


Besvar indlæg

Dato : 01.08.2019 kl.14:56
Brugernavn : lhr

Jeg tror ikke på at der nogensinde kommer en aftale mellem de 2.

Der er noget historisk, der får Kina til at reagere langsomt. Interessant at starte med at læse Jung Changs bog 'Enkekajserinden' Cixi som oprindeligt var konkubinen men alligevel banede vejen for et moderne Kina. Hun regerede f.ex. da Opiumskrigen med UK rasede samt da Japan invaderede Kina sammen med Rusland og udsatte folk for forfærdelige prøvelser. 

Kineserne var været gennem mange prøvelser, både udefra (Japan, Rusland, UK o.a.) og også fra egne folk, f.ex. Mao. De bliver 'opdraget' med historien og fortalt at man kan bøje sig, men aldrig knække. 


Jeg har arbejdet med import fra bla Kina af emballage til frugt- og grønt. Da importen var på sit højeste modtog vi årligt 40 stk 40ft containere. Vi havde oparbejdet et positivt forhold til de kinesiske leverandører, men når vi forsøgte at ændre en lille smule for evt selv at styre transportudgifter, så gik der ged i det, for kun DERES metode duede. På den måde fik man også en indsigt i lidt af den måde kinesere tænker på, og jeg tror jeg forstår hvorfor forhandlingerne USA/Kina går som de ikke-går.


Samtidig forsøge USA at standse Kinas udbredelse til hele verden. Xi er jo valgt på livstid, han har ikke travlt som Trump har, så han benytter sig af at det kinesiske folk sædvanligvis affinder sig med meget, der kommer 'ovenfra' for at deres land skal have det godt. Så de accepterer at tingene måske vil gå langsommere, men de tror på at katastrofen udebliver, for Kina kan alting selv. Kinesere har en meget anderledes tankegang end f.ex. amerikanere.


Per Aarsleff havde for år tilbage stor fornøjelse at arbejde i Grønland (Thule), men er blevet snydt af USA i forbindelse med en forlængelse af kontrakt, og da Grønland besluttede at nu skal der bygges 2 nye lufthavne, var Aarsleff prækvalificeret fra starten. Dermed fik de også indsigt i hvilke andre firmaer, der var indbudt til at give tilbud. Der var kinesere iblandt, og Aarsleff takkede nej til at give tilbud. 

Nu kommer Trump på besøg i DK, og han skal nok afholde sig fra at klappe Mette Frederiksen i bagdelen, men det kan godt være at han vil nive Danmark, så DK holder Grønland i skak, således ingen kinesere blandes ind i bygningen af lufthavne deroppe. At DK så har lavet en invitation til et officielt besøg af Trump, er blot et skalkeskjul for de samtaler, der skal finde sted. Trump har åbnet krig mod kineserne på flere fronter for ligesom at slå Xi i hovedet og får ham til at rette ind, eller i det mindste gå med 'på noget'. 


Den kamp vil tage tid, lang tid, og derfor tror jeg ikke at der kommer et virkeligt og sandt gennembrud.

Og bl.a. også derfor vil aktiemarkedet indimellem vælte rundt som en flok væltede cykelløbere i f.ex. Tour de France, og spørge sig selv om hvad der lige skete der. 

Hvis Trump ikke genvælges, kan der måske blive roligere, og så alligevel:  er det godt at Trump er så krigerisk overfor Kina som han er ???? 

Hvad siger I ?? 


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

26-08-2019


Danmark: Regnskab fra F.E. Bording.
Sverige: Regnskab fra Maha Energy.
Norge: Regnskab fra Funcom.
Tyskland: Gfk og IFO indeksene.
Rusland: Regnskab fra Lukoil.
USA: Regnskab fra H&R Block. Tal for varige forbrugsgoder.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.