Renter

2908 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 06.11.2019 kl.07:19
Brugernavn : WrittenAgain

Min Renter er at sammenligne guiden med de kredit som jeg selv kan finde på https://credit-10.com/dk/leasy-minilan-login/ . Jeg tænker, at det er en god ide ift at se på kort samt længere sigt, hvad der giver bedst økonomisk mening?


Besvar indlæg

Dato : 24.05.2019 kl.14:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Renter kan være for viderekommende. Jeg arbejeder selv for et lånevirsomhed (https://www.pengeinfo.dk/), hvor renterne starter fra ca. 3,9%. Men det er nu de færreste ansøgere, der kan få bevilget et lån til så lav en rente. Det hele kommer an på den enkeltes kreditværdighed, naturligvis. 


Besvar indlæg

Dato : 23.01.2019 kl.23:17
Brugernavn : wilfred

......ja, hvorfor egentlig bringe pressemeddelelser  fra bankerne....debatforummet er spændende nok i sig selv. At bringe pressemeddelelser fra finanssektoren forplumrer

jo blot tingene.

Oftest kan det være mest fordelagtigt for den enkelte at

kombinere flere lånetyper. Jeg har BÅDE det lån jeg først beskrev + den type du har beskrevet. DET har jeg ALDRIG fået

anbefaler, hverken af en bank, eller deres realkreditselskaber.

Og gud nåde og trøste den realkreditboss der anbefaler  noget, som deres ejere - bankerne -  ikke kan lide.

Han/hun har har ikke mange timer tilbage på posten som boss - DET ved vi også.


Besvar indlæg

Dato : 22.01.2019 kl.17:31
Brugernavn : John Stihøj

Nu var det jo en pressemeddelelse fra en bank, som jeg blot videregav. Og et af svarene på, hvorfor man skulle ændre noget, er vel, at den sikre vinder ved en omlægning er banken. Personligt har vi i min familie et rentetilpasningslån baseret på et års renten med rentemax på 5 %. Og det har jeg ikke tænkt mig at ændre på. 


Besvar indlæg

Dato : 22.01.2019 kl.17:26
Brugernavn : wilfred

Som gennemsnitlig eller lille husejer, undrer jeg mig noget over regnestykkerne.

Hvis man har flex-lånet - det billigste - vel at mærke MED afdrag - så er renten ca 0,- kr. og man HØVLER afdrag af, hver måned. Sålænge vi ligger på det nuværende niveau, eller også lidt over  - rentemæssigt - så betaler man stort set kun afdrag. For hvert år der går, falder rest gælden betydeligt, og HVIS

renterne  begynder at stige, kan man stadig omlægge sit lån. Så hvorfor ændre noget ????


Besvar indlæg

Dato : 22.01.2019 kl.10:34
Brugernavn : John Stihøj

Jeg viderebringer her en pressemeddelelse fra Spar Nord omkring renteudviklingen:


Til april står godt 14.000 Totalkredit-kunder over for en refinansiering af deres rentetilpasningslån, og det vil sige, at de pågældende låntagere frem til den 31. januar 2019 har mulighed for at lave profilskifte eller omlægge lånet. I den forbindelse forventer Spar Nord, at auktionen resulterer i renter omkring 0,25 procent for F5, 0 procent for F3 og minus 0,15 procent for F1, og det vil blandt andet betyde, at boligejere, der vælger en uændret refinansiering, har udsigt til en lavere rente på de variabelt forrentede lån og dermed også en lavere ydelse.


Alligevel er der meget, der taler for at vælge en eller anden form for rentesikring, vurderer Spar Nord på baggrund af den seneste måneds udvikling på finansmarkederne.


- Finansmarkederne har i december og begyndelsen af januar været drevet af en frygt for et større tilbagefald i væksten. Det har betydet, at de lange realkreditrenter er faldet til niveauer, som tangerer til historiske rekorder på realkreditmarkedet for fastrentelån, forklarer chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm og fortsætter:


- Det er vores vurdering, at denne frygt er overdreven. Vi forventer et moderat globalt opsving, der langsomt, men sikkert, vil betyde stigende renter. Boligejerne, der står over for refinansiering, kan derfor med fordel udnytte den nuværende situation til at øge rentesikringen på deres lån uden den månedlige nettoydelse stiger nævneværdigt.


Martin Lundholm forklarer, at hvis kunder med F5-lån vælger at sikre renten i hele lånets løbetid frem for kun de næste fem år, vil renten i de fleste tilfælde kun være marginalt højere end den nuværende rente. Men da bidraget på fastrentelån er lavere end på rentetilpasningslån, er nettoændringen minimal, og man får således rentesikring resten af lånets løbetid.


- Har man allerede et F5-lån, er renten i dag 1,22 procent. Er restløbetiden 20 år, vil renten på fastrentelånet være 1,5 procent, og det vil sige, at man faktisk kan omlægge med en meget lille ændring i ydelsen trods omkostninger til omlægning. Bidraget er nemlig lavere på lånet med fast rente end på rentetilpasningslånet, og der er således også penge at spare på bidrag, forklarer han fortsat.


- Derudover – hvis auktionen forløber, som vi forventer – kan der også med tiden være penge at spare for kunder, der skifter fra et F1-lån til et F5-lån. Forskellen i første års nettoydelse på de to lån er ikke så stor, som forskellen i renten kunne give udtryk for. Faktisk er forskellen på et F1- og et F5-lån uden afdrag i første års nettoydelse ved et lån på 500.000 kroner kun på 30 kroner, mens forskellen er på 1.863 kroner ved en uændret rente de næste fem år. Stiger renten derimod - og det forventer vi, at den gør - med mere end blot 0,05 procentpoint om året på F1-lånet, er F5-lånet billigere.


Martin Lundholm fortæller i øvrigt, at hvis man står til en besparelse på sit lån, skal man huske at tilpasse det i forskudsopgørelsen med hensyn til rentefradragsretten for ikke at blive ramt af en efterskat.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.