Aflønning via tildeling af aktier/optioner

1437 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 13.12.2018 kl.11:55
Brugernavn : John Stihøj

Sjovt nok kan man i dagens udgave af Dagbladet Børsen læse, at ATP og MP Pension på generelforsamlingen hos Ambu stemte imod forslag om nye optionsprogrammer til ledelsen. Så der er åbenbart andre, der er begyndt at finde denne form for aflønning lidt for gunstig for ledelsen. 


Besvar indlæg

Dato : 12.12.2018 kl.20:22
Brugernavn : Rokkedal

Hej John,


Jeg kan umiddelbart godt følge din pointe, men jeg tror det er en del af en gameplan i almindelighed for at tiltrække de bedste direktører m.m. - forhåbentlig :). Der hvor kæden måske hopper af er, at i det lavrente miljø vi har haft i lang tid har en del firmaer købt op af egne aktier og ligger inde med dem til aktie optioner til ledelsen. Det var meget bedre for aktionærerne hvis de bliver slettet TOTALT. Selv der ville en nyansat direktør få lidt mere i lønningsposen qua færre aktier skal dele overskuddet.

Alternativt skulle disse tilbagekøb af egne aktier være afløst af opkøb/ekspansion (vel at mærke kloge/intelligente opkøb) til glæde for alle aktionærerne/firmaet og dens ledelse.


Besvar indlæg

Dato : 12.12.2018 kl.13:13
Brugernavn : John Stihøj

Vil hermed bringe et indlæg, der måske kan skabe noget debat. Min grundholdning er, at man får en løn for hver dag at gå på arbejde for at gøre sit bedste. Derfor undrer det mig, at der aldrig er nogle aktionærer, der gør oprør over selskabernes tildeling af warrants og aktier til ledelsen i en række selskaber. Senest har Genmab tildelt ledelse og visse medarbejdere aktier for 160 mio. kr. til favørpris. Det er altså en ekstra gulerod for at levere det bedste, men nu er det ikke kun til gavn for aktionærerne, men også ledelsen selv. Det er såmænd OK, at man er i fælles båd. Men hvem betaler for de tildelte aktier til ledelsen? Det gør de bestående aktionærer, og ingen råber STOP. Det er jo en form for tag-selv-bod, når en ledelse kan få bestyrelsens accept for, at der tildeles gaver til dem, der i forvejen får en kongegage for at møde op på arbejdet hver dag.


For nylig var jeg igennem børsprospektet fra Adform. På en af de mange sider var der en passaqe om, at der ville blive udbetalt 1,2 mio. EUR til seks tidligere medarbejdere i selskabet. Det er fair nok, at de har fået et benefit, men igen kan man jo spørge hvem der betaler? Det burde være de gamle aktionærer, men det er i stedet de nye aktionærer. 


Er der et eller andet galt i systemet, når man tildeler sig selv gaver, og får andre til at betale? Eller er jeg bare blevet en sur gammel mand:-) Lad os få gang i debatten igen:-)
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.