Panik i det danske marked

868 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 18.10.2018 kl.17:51
Brugernavn : John Stihøj

Markedet er mudret for tiden og uden en indre stemme. Sådan tolker jeg tingene. Danmark har været sat i skammekrogen, men idag fik vi et stort plus mens andre markeder gik i minus. Det er for tiden alt for meget plat eller krone at investere i aktier. Derfor holder jeg personligt lav profil. Tager de hurtige gevinster, der måtte opstå og drosler lidt ned. Synes risikoen i markedet p.t. er for stor. Har dog nogle aktier tilbage, som jeg tror på har et stort langsigtet potentiale. Det der lugter mest at risiko lukkes ned. 


Hvordan ser I andre på markedet?


Besvar indlæg

Dato : 12.10.2018 kl.11:20
Brugernavn : Lars Bech

Hej Wilfred.

Tak for dit indlæg.

Nu er jeg beskæftiget med at producere et handelssystem, så jeg er inde i den branche og har min gang dér.

Shorting - det kan man altid diskutere om det burde være tilladt. Jeg kan forstå dem det går ud over kurs-mæssigt, men der er aktører, som tjener lidt på at udlåne deres aktier til andre. Dem kan jeg også godt forstå. Generelt verden over har du adgang til at shorte.


Mht. til at  anbefale køb til kunder og derefter gøre noget helt andet, så er det en meget udbredt misforståelse i mine øjne. En børsmægler kan sagtens anbefale køb af danske aktier, mens deres kunder via dem sælger ud af deres aktier. Så når du læser, at f.eks. Carnegie anbefaler køb og selv fremstår som sælger, så er det ikke Carnegie selv som sælger, men deres kunder. Og det er jo helt legalt !

Vær så opmærksom på,  at du sjældent ser salgsanbefalinger fra børsmæglere. Det er fænomen vi ser verden over: man vil helst udgive købsanbefalinger.

Mht. om mæglerne kan levere gode resultater, så tror jeg snarere vi skal kigge i retning af, hvor mange lånte penge, som er i markedet. Dette fordi børsmæglerne i sig selv ligger med mindre egenbeholdninger/handelsbeholdninger grundet myndighedskrav til vægtning i deres regnskaber og opgørelse af solvens. Dette er set i stor stil på obligationsmarkedet og jeg ved fra mine kunder, at det også ses for aktier.

Et par af mine kolleger var til møde i Dansk analytikerforening forleden dag og de hørte et indlæg fra bl.a. ATP, som kunne fortælle, at de anvendte gearing i deres porteføljer for at få et bedre afkast. Gearing var 1-2 gange den investerede kapital. Med dagens renteniveau in mente, så er der rigtig mange lånte penge i markedet og vælger en del at tage noget risiko af, ja så skal aktierne ned. Det skyldes både likviditeten i markedet, men også den relativ høje prissætning.


Besvar indlæg

Dato : 11.10.2018 kl.21:07
Brugernavn : wilfred

Spændende "tråd". Min indfaldsvinkel er noget anderledes. Som "små-investor", har jeg længe set, at langt de fleste aktier, som jeg selv godt kunne tænke mig at investere i, ligger i All-time high.

Mæglere og "fondsfolk", som lever af dette, kan derfor selvfølgelig IKKE fremvise gode resultater for resten af året,

sålænge at alt det der er værd at investere i, ligger i all- time high. Nogen har så mulighed for at "shorte".  Det mener jeg i øvrigt bør forbydes. Samtidig har disse "mæglere" mulighed for at handle "anonymous", hvorved vi andre ikke længere kan se, at når "de" anbefaler sælg og kursen falder, så køber de SELV op, eller omvendt. DET burde OGSÅ være forbudt efter min mening.

Men tilbage til "markedet". Selvom om værdierne i markedte er nogenlunde reelt værdisat, kan mæglerne IKKE levere resultater i det nuværende marked. Derfor SKAL det ned, for at alle disse mennesker, som "LEVER af det, kan fremvise resultater,

når året er omme. Uanset, om virksomhedernes indtjening stadig er stabil/ok, og uanset om deres udbyttepolitik kan viderføres i 2019. Når TILLIDEN til markedets fremdrift er væk, VIL det falde. Måske ER vi der nu ??? Mit gæt er, at mange selskaber VIL fremvise gode regnskaber og fastholde deres udbytter endu 2-3 regnskabsperioer fra nu. Derefter er det noget usikkert.

Men hvad betyder DET så. Tjah.....min ringe vurdering er, at der med de nuværende fald, stadig er et nogenlunde stabilt "marked", som giver afkast en del OVER obligationsafkastet. Måske handler jeg ikke så meget aktivt længere, Men jeg følger virksomhedernes regnskabsaflæggelser MEGET nøje. Måske har andre helt andre tanker om markedet ???


Besvar indlæg

Dato : 10.10.2018 kl.16:07
Brugernavn : John Stihøj

Nu falder markederne omkring os også. Danmark ned med over 10 % på lidt over en uge. Det ligner et glidende krak. Min holdning er: Lad markedet rase ud. Hvis ikke Q3 rapporterne skuffer, så retter tingene sig, eller hvad tænker I?


Besvar indlæg

Dato : 04.10.2018 kl.14:46
Brugernavn : ger

I første omgang meget lidt ... eller intet. Det ser ud til at være et danske fænomen, ser vi på Europa under et, hvor faldene er mere moderate. Og ja, danske aktier er realtivt set lidt (for) dyre, men sandsynligvis ikke på sigt. Så har vi samme situation i morgen eftermiddag, er mindre supplerende opkøb måske en model, som jeg har benyttet tidligere. Vi får se om der er noget i benene i morgen, som vi cykelryttere siger :-)


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 04.10.2018 kl.13:08
Brugernavn : John Stihøj

Hold da op hvor der er tæv i luften i dag. Faldet i Danske Bank er forståeligt, nur hvor USA går ind i hvidvasksagen. Ambu opjusterer, men falder alligevel. Også denne case med kursfald forstår jeg godt. Aktien var og er stadig for dyr. Men at Novo så også skal falde som en sten på konkurrentnyt er mig en gåde. Udlandet sælger tilsynelande i stor stil ud af danske aktier. Jeg holder mine aktier (har heldigvis ikke de tre omtalte aktier). Hvad gør i?


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg har abonneret på Aktieinfo igennem mange år og haft stor glæde af dels et meget fint overblik over de generelle økonomiske tendenser, dels gode analyser af udvalgte virksomheder. Jeg har stort set fulgt alle handelsanbefalinger og er kun sjældent blevet skuffet. Aktieinfo har stor integritet og jeg føler mig helt tryg ved deres anbefalinger.
  Jeg kan kun anbefale Aktieinfo, specielt til de, der er nye på aktiemarkedet og til de, der ikke selv har tid til at lave omfattende aktieanalyser.
  Kurt Johansen
  Direktør

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

24-10-2018

Danmark: Regnskab fra Nordea, Novozymes.
Sverige: Regnskab fra Scania, Svenska Handelsbanken, Boliden, Holmen, Betsson. Kl. 9.30: Rentebeslutning.
Norge: Regnskab fra Telenor, Norsk Hydro, Storebrand, XXL, Asetek.
Finland: Regnskab fra Fortum, UPM-Kymmene.
Tyskland: Regnskab fra Deutsche Bank. Kl. 9.30: Tyske indkøbschefers indeks.
Holland: Regnskab fra Heineken.
Frankrig: Regnskab fra Air Liquide, Peugeot.
Canada: Regnskab fra Barrick Gold.
USA: Regnskab fra Visa, AT&T, Boeing, UPS, Ford Motor.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.