Gebyr ved handel med aktier

520 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 03.07.2018 kl.12:55
Brugernavn : Luxman

Hej Lars Bech.

 Ja det ville være dejligt hvis man kunne lave kr. 1000 for en investering på kr. 30.000 hver 4 dag. Den person der har kr. 50.000 i 5 forskellige aktier har det straks lidt sværere, men hvorfor skulle vedkommende ikke også kunne være med. Det er det der bliver åbnet op for hos Saxo Bank efter hvad jeg kan læse.

 Kan nu fortælle de 2 første dage indtil dette tidspunkt har jeg 15 handler hvoraf den ene handel var med 1 aktie til kr 113,80. Der var lige en robot ind over der ikke syntes jeg skulle komme af med hele min position. Denne handel ville have kostet mig kr. 1 ved Saxo Bank hvis man var i dårligste gruppe eller kr. 0,35 hvis man var i bedste gruppe, altså den gruppe jeg lige nu er hos Nordnet (kr. 29,00).  

 Der skal da være tungtvejende grunde til at blive i en bank der har depotgebyrer, eller måske det at man ikke orker at flytte bank.


 Havde håbet der var kommet nogle indlæg der ville have været med til at skubbe til emnet.

Med venlig hilsen

René


Besvar indlæg

Dato : 03.07.2018 kl.11:41
Brugernavn : John Stihøj

Nu ved jeg ikke, hvordan kurtage er i andre banker end Saxo og Nordnet. Men hos Nordnet sætter man jo netop kurtagen i forhold til handelsaktiviteten. De har standard, bonus og pro. Kurtagen falder - jo større aktivitet, men minimumskurtagen er for alle prisklasser ens - 29 kr. som minimum. Jeg synes, at det fungerer rigtig fint hos Nordnet og Saxo.


Besvar indlæg

Dato : 03.07.2018 kl.08:39
Brugernavn : Lars Bech

Hej Luxman

Jeg mener, at man skal sætte kurtagen i forhold til ens handelsaktivitet. Handler du for 30.000 i en aktie og er ude efter 4 dage og har tjent 1.000 kr., så spiller kurtagen en meget lille rolle.

Handler du mere langsigtet, så betyder det vel heller ikke alverden.

Jeg er selv mere opmærksom på depot-gebyrer i forhold til kurtage. Hos NordNet er de ikke-eksisterende, mens de hos de mere traditionelle er lidt højere for DK-aktier (kontoudskrifter m.v.), mens det for udenlandske aktier er noget højere endda.Besvar indlæg

Dato : 29.06.2018 kl.11:55
Brugernavn : Luxman

John Stihøj: Tak for det lødige svar. Det var nu også nærmest en provokation for at skabe lidt debat om kurtagen. Er godt klar over det der er det springende punkt her at det er dyrt at overføre depoterne til en anden bank, ellers ville man nok se konkurrence. Det er jo bare at kigge lidt på teleudbyderne. Har været med hele vejen i Skandiabanken, Eik Banki og Finansnetbanken der alle havde mindre mindste kurtage end Nordnet. Så kom Jyske Bank til og så flyttede jeg alt til Nordnet. Kan forstå at du mener at Nordnet ikke har tænkt sig at sænke kurtagen så mit valg bliver nok at beholde mine pensionsdepoter hos Nordnet og så flytte de frie midler til Saxo Bank med den fare for at ALM Brand hæver gebyrerne.  Jeg er jo ikke utilfreds med Nordnet og deres handelsplatform men synes der skal ske noget!


Besvar indlæg

Dato : 29.06.2018 kl.08:06
Brugernavn : Lars Bech

Jeg er ganske enig, John. Man kan "godt" blive enige om et niveau, når ingen længere trykker prisen ned. Det er ikke kartel-dannelse.


Besvar indlæg

Dato : 28.06.2018 kl.16:56
Brugernavn : John Stihøj

Karteldannelse er forbudt. Men det kunne jo godt ligne noget sådant, hvor man så blot ikke har lavet decideret aftaler herom. Nordnet var vel de første til at sætte minimumskurtagen til 29 kr., og de andre har været nødt til at følge med. Saxo (nu Alm. Brand Bank) har som de første sløjfet minimumskurtagen. Jeg tror ikke på en konspirationsteori. Efter min mening ligger prisen på et fornuftigt niveau, der næppe bliver lavere. Jeg tror altså ikke, at "de andre" følger Saxos eksempel.


Besvar indlæg

Dato : 28.06.2018 kl.11:04
Brugernavn : Luxman

Ville bare høre om der er nogen der har en holdning til bankernes karteldannelse når mindstegebyret skal fastsættes.  Er klar over at Saxo Bank ikke har det men synes dog det er underligt at der ingen konkurrence er. 


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

13-12-2018


Danmark: Halvårsregnskab fra Harboes Bryggeri.
Tyskland: Regnskab fra TUI, Metro (år). Kl. 8.00: Inflationstal.
USA: Regnskab fra Adobe, Costco Wholesale.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.