Gebyr ved handel med aktier

3167 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 27.05.2019 kl.12:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Per

Jeg har selv været ansat i sådan en mindre bank, som ikke selv kunne handle og de er i lidt af en klamme. I "race to zero" på handelsgebyrer, så har de handlende banker ikke meget at give tilbage til de tilknyttede pengeinstitutter. Jeg tænker, at både handlende bank og din bank skal igennem kontrolprocedurer for, at aktierne er lagt i depot osv.

Det bliver hurtigt dyrt og ingen tænker ret meget på sikkerhed omkring papirer, compliacen og alt muligt andet. Blikket er stift rettet mod gebyret for at handle og det er altså markant under pres.

Taler det for, at du finder en anden bank at handle i ?  Ja, hvis du spørger mig - det har jeg selv gjort.


Besvar indlæg

Dato : 24.05.2019 kl.14:10
Brugernavn : IkkeElon

Det er utrolig vigtigt, at man ikke overser de forskellige gebyrer ved aktiehandel og mange andre transaktioner. Fx er der også mange lånegebyrer, som mange ikke er bevidste om (jf. https://moneylender.dk/). En handel kan derfor nemt gå hen og blive dyr, hvis man fx kun kigger på renten eller selve købet. 


Besvar indlæg

Dato : 18.02.2019 kl.17:33
Brugernavn : Ukendt bruger

Sparekassen Sjælland Fyn har generelt hævet deres gebyrer til et niveau, hvor jeg i hvertfald begyndte at undersøge gebyrstrukturen andre steder - det er vel noget med, at Sparekassen vil gøre sig lækre for aktionærer - det har nu ikke hjulpet, kursen er "frosset" fast pænt under 100, som var konverteringskrusen.

Nå men deres kurtage for handel med danske aktier og visse udenlandske er minimum 50 kr.

Så købte jeg Fingerprint Cards - de er som bekendt svenske - efter at have forsøgt at forstå Sparekassens gebyroversigt. Til Nytår fik jeg så choket - deres minimumsdepotgebyr for ALLE udenlandske aktier er 500 kr. inkl, moms. Så vidt jeg har kunnet se har Sparekassen dermed rekorden med ublu minimumsgebyrer :-)


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2019 kl.10:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej.  Tak for indlæg så det ikke helt dør ud. Jeg vil tage et andet eksempel før jeg vil slå mig til tåls med at priserne er rimelige. Jaeh jeg synes at en rimelig pris for 1 minuts samtale via mobiltelefon skulle være 1 kr. men er da stadig klar til at skifte teleudbyder til den der er billigst, for at støtte fremgangen, det ikke at blive styret af folk der åbenlyst har en interesse i at bevare prisen i et fast leje.

Skiftet til SAXO Bank sparer mig mellem 1 - og 2.000 kr. i måneden og er da ked af at jeg ikke kunne få mine pensioner med. Så selvfølgelig kan der ændres noget. Håber da også at SAXO Bank vil få succes med deres Aktiesparekonto da der er andre der ikke vil røre ved den. Der må ikke er nok gevinst.


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2019 kl.10:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Og så glemte jeg lige en meget vigtig ting: compliance. Det er blevet frygtelig dyrt og omstændigt med rapporteringskrav til myndigheder m.v. Jeg har hørt flere af mine kunder klage over, at der nærmest er flere ansatte til compliance end som børsmæglere.

Det glemmer kunderne nemt (og Folketinget).


Besvar indlæg

Dato : 28.01.2019 kl.10:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg vil så også lige påpege, at der er ikke ubetydelige udgifter til både fondsbørsen, edb-centraler samt Værdipapircentralen at betale. Jeg bliver til tider involveret i diskussionen omkring en business case hos vores kunder (jeg er leverandør af handelssystemer til flere danske børsmæglere), så jeg hører lidt om, hvad det koster. Det er bestemt ikke noget billigt setup - der er masser af data og services, som der skal betales for.


Besvar indlæg

Dato : 24.01.2019 kl.09:21
Brugernavn : Larsen GP

Tja når det stadig er en industri, der i nogen grad er statsreguleret, kan det være lidt nemmere at holde det direkte konkurreceniveau fra en alt for aggresiv konkurrencestrategi som kan ødelægge vilkårene (for bankerne selv altså) - desværre for kundernes penge. Samtidig tvivler jeg også på, at det er noget, der nogensinde vil komme til at ændre sig. Så det er bare at modregne det i din fortjeneste på din handel og have det som en fast overvejelse ;-) 


Besvar indlæg

Dato : 03.07.2018 kl.12:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars Bech.

 Ja det ville være dejligt hvis man kunne lave kr. 1000 for en investering på kr. 30.000 hver 4 dag. Den person der har kr. 50.000 i 5 forskellige aktier har det straks lidt sværere, men hvorfor skulle vedkommende ikke også kunne være med. Det er det der bliver åbnet op for hos Saxo Bank efter hvad jeg kan læse.

 Kan nu fortælle de 2 første dage indtil dette tidspunkt har jeg 15 handler hvoraf den ene handel var med 1 aktie til kr 113,80. Der var lige en robot ind over der ikke syntes jeg skulle komme af med hele min position. Denne handel ville have kostet mig kr. 1 ved Saxo Bank hvis man var i dårligste gruppe eller kr. 0,35 hvis man var i bedste gruppe, altså den gruppe jeg lige nu er hos Nordnet (kr. 29,00).  

 Der skal da være tungtvejende grunde til at blive i en bank der har depotgebyrer, eller måske det at man ikke orker at flytte bank.


 Havde håbet der var kommet nogle indlæg der ville have været med til at skubbe til emnet.

Med venlig hilsen

René


Besvar indlæg

Dato : 03.07.2018 kl.11:41
Brugernavn : John Stihøj

Nu ved jeg ikke, hvordan kurtage er i andre banker end Saxo og Nordnet. Men hos Nordnet sætter man jo netop kurtagen i forhold til handelsaktiviteten. De har standard, bonus og pro. Kurtagen falder - jo større aktivitet, men minimumskurtagen er for alle prisklasser ens - 29 kr. som minimum. Jeg synes, at det fungerer rigtig fint hos Nordnet og Saxo.


Besvar indlæg

Dato : 03.07.2018 kl.08:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Luxman

Jeg mener, at man skal sætte kurtagen i forhold til ens handelsaktivitet. Handler du for 30.000 i en aktie og er ude efter 4 dage og har tjent 1.000 kr., så spiller kurtagen en meget lille rolle.

Handler du mere langsigtet, så betyder det vel heller ikke alverden.

Jeg er selv mere opmærksom på depot-gebyrer i forhold til kurtage. Hos NordNet er de ikke-eksisterende, mens de hos de mere traditionelle er lidt højere for DK-aktier (kontoudskrifter m.v.), mens det for udenlandske aktier er noget højere endda.Besvar indlæg

Dato : 29.06.2018 kl.11:55
Brugernavn : Ukendt bruger

John Stihøj: Tak for det lødige svar. Det var nu også nærmest en provokation for at skabe lidt debat om kurtagen. Er godt klar over det der er det springende punkt her at det er dyrt at overføre depoterne til en anden bank, ellers ville man nok se konkurrence. Det er jo bare at kigge lidt på teleudbyderne. Har været med hele vejen i Skandiabanken, Eik Banki og Finansnetbanken der alle havde mindre mindste kurtage end Nordnet. Så kom Jyske Bank til og så flyttede jeg alt til Nordnet. Kan forstå at du mener at Nordnet ikke har tænkt sig at sænke kurtagen så mit valg bliver nok at beholde mine pensionsdepoter hos Nordnet og så flytte de frie midler til Saxo Bank med den fare for at ALM Brand hæver gebyrerne.  Jeg er jo ikke utilfreds med Nordnet og deres handelsplatform men synes der skal ske noget!


Besvar indlæg

Dato : 29.06.2018 kl.08:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg er ganske enig, John. Man kan "godt" blive enige om et niveau, når ingen længere trykker prisen ned. Det er ikke kartel-dannelse.


Besvar indlæg

Dato : 28.06.2018 kl.16:56
Brugernavn : John Stihøj

Karteldannelse er forbudt. Men det kunne jo godt ligne noget sådant, hvor man så blot ikke har lavet decideret aftaler herom. Nordnet var vel de første til at sætte minimumskurtagen til 29 kr., og de andre har været nødt til at følge med. Saxo (nu Alm. Brand Bank) har som de første sløjfet minimumskurtagen. Jeg tror ikke på en konspirationsteori. Efter min mening ligger prisen på et fornuftigt niveau, der næppe bliver lavere. Jeg tror altså ikke, at "de andre" følger Saxos eksempel.


Besvar indlæg

Dato : 28.06.2018 kl.11:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Ville bare høre om der er nogen der har en holdning til bankernes karteldannelse når mindstegebyret skal fastsættes.  Er klar over at Saxo Bank ikke har det men synes dog det er underligt at der ingen konkurrence er. 


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

08-07-2020


Tyskland: Regnskab fra Cropenergies.
USA: Regnskab fra Bed, Bath & Beyond. Salgstal fra Costco Wholesale.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.