Shortpositioner i danske aktier

3658 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 09.10.2019 kl.11:55
Brugernavn : John Stihøj

Den nyeste opgørelse fra Finanstilsynet pr. ultimo september viser, at 11,1 % af alle aktier i Pandora er short solgt. Det er en udvidelse fra 8,0 % for en måned siden.


Ambu er også shortsolgt med 11,1 % i omfang. Her er der dog tale om en nedbringelse fra 12,7 % for en måned siden.


4,4 % af alle aktier i Bavarian Nordic er shortsolgt mod 4,6 % for en måned siden.


Det er lidt tankevækkende, at shorterne er så vedholdende. Personligt turde jeg ikke ligger short i disse tre aktier. 


Besvar indlæg

Dato : 06.02.2019 kl.10:03
Brugernavn : John Stihøj

Finanstilsynet har i dag offentliggjort listen over de mest shortsolgte danske aktier pr. ultimo januar. I alt er der shortpositioner i 34 aktier.

Tallene er med sidste måneds tal i parentes


Bavarian Nordic 9,05 % (9,06)

NKT 7,61 (8,62)

Pandora 6,52 (5,83)

ISS 5,63 (6,19)

Genmab 4,98 (4,4)


Det er tankevækkende, at shorterne holder fast i aktier som BN, NKT og Pandora, selvom de jo set over et år er faldet ganske betydeligt.


Besvar indlæg

Dato : 05.07.2018 kl.12:01
Brugernavn : John Stihøj

Finanstilsynet har netop offentliggjort tal for shortpositioner i danske aktier pr. ultimo juni. 36 aktier er væsentligt shortsolgt, hvilket er uændret i forhold til for en måned siden.


NKT er mest sjortsolgt md 12,24 % efterfulgt af Bavarian Nordic med 10,35 %. På tredjepladsen finder vi Pandora med 10,15 % af alle aktier shortsolgt. I FLSmidth og Vestas er tallene hhv. 5,4 og 4,57 %. 


Jeg gætter på, at NKT efter idag vil være mere shortsolgt, idet Anonymous Brokere i dag storsælger denne aktie. Det sker til trods for gårsdagens flotte ordre fra Ørsted. 


Besvar indlæg

Dato : 10.06.2018 kl.00:06
Brugernavn : Lei

Kunne personligt aldrig drømme om at købe en eneste Pandora aktie og jeg mener at shorterne har en god case.Deres produkter er og bliver noget skrammel.Ledelsen kommunikerer elendigt og hvis man skal have succes med at sælge sådanne produkter, skal man i det mindste have styr på komminikationen.Desuden har man de store faste omkostninger med alle de faste omkostninger som de fysiske butikker medfører.Tænk svenske H&M som da i det mindste har produkter, som på trods af den lave pris ser fornuftigt ud,ejer ikke denne aktie ,men kunne da efterhånden finde på at købe den.

Mht.NKT mener jeg at shorterne på et tidspunkt får lov til at betale ved kasse 1,ordreindgangen er måske pt ikke overbevisende,men det skal nok komme.

Bavarian ejer jeg heller ikke selv pt,har dog tidligere tjent pænt på denne aktie og det er formentligt kun et spørgsmål om tid hvornår jeg igen går ind i denne.Mener at deres vaccineplatform har stor værdi og der kunne derfor også komme et overtagelsestilbud.

Pandoras lave P/E  bekæfter mig i øvrigt i min mening om hvad man kan bruge dette nøgletal til ,skeler dog til det ved aktiekøb,men det rangerer lavt hos mig.


Besvar indlæg

Dato : 06.06.2018 kl.10:56
Brugernavn : John Stihøj

Jvf. Finanstilsynet er der noteret shortpositioner (skal oplyses, hvis positionen er større end 0,2 % af de udstedte aktier) i 36 danske aktier. Det er en udvidelse fra 32 aktier ultimo april.


NKT er den mest shortede danske aktie. I marts var tallet på 11,38 %, i april 11,07 % og ultimo maj hele 14,92 %.

Bavarian Nordic er næstmest shortsolgt med 6,33 % ultimo marts, 13,96 % ultimo april og 11,55 % ultimo maj.

Pandora er med i top tre med shortpositioner på 9,65 ultimo marts, 10,34 % ultimo april og 10,4 % ultimo maj.


Sjovt nok er det tre aktier, hvor jeg selv har købt op på det seneste. Nu tror jeg blot det gælder om at vente og vente, til shorterne måtte begynde at dække sig ind. Måske skal vi først længere ned, men før eller siden må der blive kø ved indgangen.


Hvad mener I andre om disse tre aktier og den massive shortinteresse i aktierne? Er det dumt eller klogt at kaste sig ind i kampen mod shorterne?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-10-2021


Sverige: Regnskab fra SSAB.
UK: Regnskab fra HSBC.
USA: Regnskab fra T-Mobile, Kimberly-Clark.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.