Udfordrende tider

1971 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 21.11.2018 kl.18:48
Brugernavn : wilfred

Nåh ja, man kan sige meget omTrump. Det gider jeg ikke. Men "præsidentens mænd", er begyndt at "tale hastigheden i renteforhøjelserne ned i USA". Det havde jeg ikke lige med i min oversigt, men det kan da sikkert også lægge en hånd under markederne. Og udtalelserne er allerede kommet fra flere sider. Tilsyneladende, er der også ved at komme konsensus om en stabilisering af

olieprisen. Her har jeg personligt et godt øje til Equinor. De åbner for alvor deres produktion fra Sverdrup feltet i 2019/2020. Et kjæmpe-felt. De har i flere år genforhandlet  deres kontrakter med rigge, kabler, personale, etc etc. På dette kæmpe felt har de en break even på ca 25 dollar pr tønde. De har en aktionærvenlig udbytte politik, med udbytte hvert kvartal. Og et ret stort cash-flow. DET er jo positivt, men ikke mindst, har de øje for fremtiden. De har lige købt vældigt op i et norsk solar firma - Scatec Solar, ligesom de foretager "grønne investeringer" rundt omkring i verden. Nåh ja, det var lige lidt extra i disse udfordrende tider.

Men hvad gør i andre ????


Besvar indlæg

Dato : 18.11.2018 kl.19:28
Brugernavn : wilfred

Jeg skriver i denne tråd, ud fra at det er generelle kommentarer. Jeg vurderer der er to generelle udfordringer, som falder efter brexit-roderiet


Det første er renteforhøjelsen i USA i december. Jeg syntes ikke rigtig jeg kan se, at dette scenarie allerede ligger i kurserne. En renteforhøjelse og lidt "hård" retorik efterføgende, mener jeg vil få markederne til at falde, specielt i USA.

Det andet er EU stop for "equity-opkøb". Fra  januar 2019. Altså vil EU ikke længere støtteopkøbe europæiske obligationer ( i euroland). Slut med det. Det vil nok medføre en del fald i obligationskurserne. MEN - da kurserne i mange tilfælde ligger langt over kurs 100, vil det efter min mening IKKE få investorerne til at købe obligationer. De vil opleve tab, og så bliver de pr. definition mere forsigtige, også i relation til aktiemarkederne.

Det var lige to generelle udfordringer. Trump har dog mindst een trumf i baghånden. Går det alt for galt med aktierne, kan han jo sløjfe handelskrigen med Kina. De falder hinanden om halsen og markederne falder lidt til ro.


Personligt er jeg igang med at nedbringe eksponeringen mod aktier. Er gået fra ca 27 forskellige aktier - mest svenske og norske og så nogle få danske - til nu ca 20 stk. Forsøger at opbygge noget mere cash op til årsskiftet. Omlægningen af aktier er rettet mod udbytte aktier. Svenskerne har jo deres fastighedsaktier/ejendomsaktier, hvor man kan vælge blandt mange, som enten giver udbytte 2 eller 4 gange om året. Udover dette, geninvesterer jeg kun  noget af udbyttet i de aktier som jeg har i forvejen, og som jeg tror på. Derudover har jeg nogle enkelte USA-aktier som giver udbytte hver måned. Blandt andet Realty  Income. Een dansk spekulationsaktie har jeg beholdt. Torm. Dette har jeg gjort ud fra de stadigt stigende baltic dirty tanker index, som begynder at ligne noget - de  stigende priser på ophugning af gamle skibe - og ja også inspireret af Lau slvfølgelig.

Hvordan mon i andre ser udfordringerne. ???  - og god vind til alle.


Besvar indlæg

Dato : 16.04.2018 kl.11:43
Brugernavn : John Stihøj

Jeg synes tågen begynder at lette generelt set. Weekendens angreb i Syrien har ikke ført til ny pessimisme. Nu må vi se, hvordan den kommende Q1 regnskabsæson bliver, men hvis den ikke skuffer, så synes jeg der er lagt op til kursstigninger. Hvordan ser I andre på det? PS: Bavarian kører sit eget løb. Det er vist shortere, der har kastet sig over aktien. Jeg beholder mine BN aktier.


Besvar indlæg

Dato : 13.04.2018 kl.08:56
Brugernavn : Lars Bech

Bava er en spændende case. Deres kopper-vaccine-ordre skulle have en værdi omkring 170 kr. alene, så hvis aktien skal handles billigere, så tror man jo ikke på deres pipeline. Men den ser stadig svag ud, så jeg lader den løbe lidt endnu, men den er på kandidat-bænken. Alternativt køber man en mindre del nu og lukker øjnene hårdt sammen : RSI21 på 7.


Besvar indlæg

Dato : 09.04.2018 kl.15:59
Brugernavn : Bjarne

Jo, jeg hørte ham også idag. Det lyder da godt nok noget usandsynligt med 120-25. Men jeg synes også at han ofte er meget negativ på markedet. Jeg har godt nok bragt mit gennemsnit under de 200 for lidt siden; så må vi se. Men selvfølgelig foregår der godt nok "støj" i øjeblikket; og det kan jo ende galt.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 09.04.2018 kl.15:53
Brugernavn : John Stihøj

Bavarian Nordic: Kapitaltilførsel tror jeg ikke på. De har rigeligt med penge. Jeg tror nærmere, at der er shortere på spil, og de har jo dybe lommer. Hørte Svend Jørgen Jensen i Millionærklubben idag sige, at aktien teknisk set kan falde til vist nok 120. Det tror jeg ganske enkelt ikke på. Har selv tanket op i fredags i 177,28, hvilket jeg i fredags mente var en god pris. Ak-og-ve. I dag er vi nær 170.


Besvar indlæg

Dato : 09.04.2018 kl.15:39
Brugernavn : Bjarne

Ja, for mit vedkommende er jeg 17% kontant. Som en stor del af de danske privatinvestorer; bokser jeg i øjeblikket med Bavarian Nordic. Som jeg forstår det, er der nogle (mange), som mener at der kommer en kapitaltilførsel. Kan det mon være rigtigt. Jeg troede, at de havde rigeligt med penge.

Men om det er tiden, hvor man skal gardere sig lidt mere mod fald????

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 09.04.2018 kl.15:36
Brugernavn : John Stihøj

En bruger har udfordringer med at få indsat nedennævnte indlæg, som jeg hermed gengiver:

 

Jeg ser selv på aktive investeringer, hvor jeg måske bruger værdien i aktier og obligationer, som sikkerhed for lån i noget som generere en løbende indtægt.

Lige nu ser vi på at udleje vores hus frem for at sælge det, det kræver en investering i at fikse det op, men budgetter for udlejning giver overskud, og set over 7-10 år tror jeg på at huspriserne stiger, så er vores aktiv blevet mere værd.

Så har vi lige hjulpet en virksomhed med en kassekredit garanti. 

Som John spørger, kan der være andre muligheder


Besvar indlæg

Dato : 09.04.2018 kl.15:01
Brugernavn : John Stihøj

Det er hårde tider på aktiemarkederne for tiden. Meget afhænger af hvilke Tweets Præsident Trump fyrer af. Basalt set er jeg fortsat optimist, men de store dage udsving bekymrer mig. Hvordan ser I andre på markedet? Skal vi op eller ned? Hvordan håndterer i de store udfordringer? Er I fuldt investeret? Gode råd modtages gerne. Vi kan jo lære af hinanden.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

05-06-2020

Danmark: Børsen i Danmark er lukket pga. Grundlovsdag. Trafiktal fra SAS
Norge: Trafiktal fra Norwegian.
USA: National jobrapport.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.