Tsakos

3178 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 01.02.2018 kl.23:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Er efterhånden godt træt af Tsakos og overvejer at tage tabet.

Rederiet mangler sandsynligvis penge, de har lige solgt 2 Suezmaks tankers for §65,2 milioner  ved en 5 års  sale and leaseback transaktion  .Penge bruges til at reducere gælden og  få ekstra cash på § 16 milioner.

Er det en "stinker"?


Besvar indlæg

Dato : 01.02.2018 kl.17:42
Brugernavn : Bjarne

Tsakos er vi vist ikke så heldige med. Det er efterhånden godt nok ved at være en pine. Vi skal mere end 5 år tilbage for at være i nærheden af denne lave kurs. Mange taler meget positivt om denne aktie - meeeeeen?

Jeg ved godt at Lau har gode meninger om denne aktie; men vi skal nok flere år længere frem.

Har I en forklaring på disse fald de sidste par dage???

Mvh.

Bjarne 


Besvar indlæg

Dato : 01.02.2018 kl.09:08
Brugernavn : ger

Åbenbart har en af analysehusene (Guru) været ude med en negativ analyse eller warning, men ikke noget jeg har fulgt mere op på. Måske andre har bedre indsigt i Guru og deres analyser samt andre af de amerikanske analytikeres vurderinger?


Med venlig hilsen


Gert Jessen


Besvar indlæg

Dato : 31.01.2018 kl.20:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Er der nogen der ved hvorfor Tsakos styrtdykker sådan idag (ligger pt i 3.56USD med et 10% fald uden at jeg kan se nogen grund til hvorfor. Ingen nyheder fra selskabet og ingen nyheder at se på 4-traders. Overvejer at købe mere op, men har efter hånden taget ret mange tæsk på den. Startede med at købe i kurs knap 10 for et par år siden og har flere gange lagt til. Pt fylder den ca 5%.


Ligeledes styrtdykker de amerikanske skiffergas/olie producenter disse dage. South Wester Energy (SWN, ren naturgas) er nede 30% siden årets start (handler til en PE på 4-5 stykker), og Chesapeake (CHK, 30% olie, 70% naturga) er 14% nede på en uge. :o.

Disses fald kan dog til dels beskrives ved at naturgasprisen er kommet ned fra sin temporary high ifbm den kolde luft i USA de siste par uger. Men meget attraktivt entry point for nye investorer (har selv lagt til to gange i swn inden for de sidste uge).


Besvar indlæg

Dato : 19.12.2017 kl.10:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau


Tak for fyldestgørende info vedr. Tsakos bliver spændende at følge.


Har tjent gode penge på både Teva og Deutsche Bank takket være Aktieinfo, tak for det.


Mvh Søren W


Besvar indlæg

Dato : 18.12.2017 kl.18:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Tankmarkedet har jf. Frontline i Q3 haft det svageste marked siden 2013. men skibsrederne er ved at se lyst på fremtiden. Vores forventning er også en stærk optur i de nærmest kommedne år. Concordia Maritime (Sverige; Stena's børsnoterede tankrederi) regner med, at markedet vil tage sig gevaldigt op fra næste sommer. Lige nu er vi på vej ind i et vintermarked med mulgihed for større aktivtet og højere rater,men det er sæsonbetinget. I UK er Forties-pipeline dog taget ud af drift, og det giver følgevirkninger for både råolie (0,5 mio. tønder i døgnet mangler nu) og naturgas, da der produceres begge dele fra mange felter.


Tskaos har udvidet sin flåde til 65 skibe, og i 2018 skal det hele køre på fuld fart - men indtjeningen afhænger af de løbende rater, da halvdelen af skibene sejler på CoA vilkår, dvs. sikker beskæftigelse hos olieselskaber men med variabel rate beregnet ud fra spotmarkedet mv. Resten sejler i spotmarkedet og nogle få skibe på rigtige timecharter aftaler.

Så i Tsakos gælder det bare om at holde ud som investor. Det helt store spørgsmål bliver ændringen 01-01-2020, hvor skibe skal skifte fra fed fuel til Marine Diesel med max 0,5 % svolvlindhold. Prisen her er markant højere og vil vel stige yderligere, når det går løs. Vi regner med, at det vil føre til udfasning af en del ældre skibe og langsommere fart, hvorved der bliver behov for væsentligt flere skibe. Det gælder i alle dele af fragtmarkedet. Samtidig skal der sendes pordukter på kryds og tværs, hvilket vil gavne produkttankere (TORM og NORDEN, Concorida osv.). I praksis vil skibe forlade markedet tidligere end 2020, da man hvert femte år skal gennemføre de store klasseeftersyn, som er meget  omkostnignsfulde på gamle skibe. Hvis fragtmarkedet er godt overvejer man at tage en omgang til, men hvis raterne er for dårlige ryger skibene til skotning. 

Økonomisk er Tsaksos styret sundt med en god riskoprofil. 

Med venlig hilsen og Glædelig Jul

Lau Svenssen 


Besvar indlæg

Dato : 13.12.2017 kl.12:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Afventer med spænding på et indlæg fra Lau eller Aktieinfo, da jeg selv i lang tid har været i aktien som kom under radaren efter Lau havde nævnt denne i en eller anden sammenhæng.

Har du købt aktien som en langtidsinvestering som jeg har, ville jeg blive i aktien med mindre du har den i dit frie depot,så kunne det være en ide at tage tabet af skattemæssige årsager.

Har du købt den i pensionsdepot, kan du betragte den som en udbytteaktie, idet den med de nuværende udbytter på ialt 0,2dollar pro anno og en aktiekurs på3,97 dollar svarer til en forrentning på 5,04 % p.a.Kursen forventer jeg nok skal komme op års sigt.


Besvar indlæg

Dato : 13.12.2017 kl.10:30
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau

Hvad status på Tsakos, den er faldet meget på det sidste, jeg er næsten 20% i minus på den aktie.

Skal jeg bare have noget mere tålmodighed eller hvad tænker du?


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.