Fundamental Invest

4188 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 12.12.2017 kl.12:35
Brugernavn : Ukendt bruger

Så er der atter dårligt nyt.Som følge af Genmab fald,falder den indre værdi på investeringsbeviserne atter.Kan kun glæde mig over at jeg har solgt ud.Er desværre ikke til teknisk analyse,men vil mene at trenden er negativ.Det er for mig påfaldende at en garvet investor ligger med mere end 9 procent i en potentielt så turbulent aktie.


Besvar indlæg

Dato : 10.12.2017 kl.13:25
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg betoner vel også, at Michael Voss trods alt har gjort det godt,men mener stadig, at han har været kurspåvirkende i et begrænset antal aktier.Når jeg har fulgt hans fordeling af aktier i følge morningstar, er det mit indtryk, at han forsøgt sig med at gribe faldende knive, idet den procentuelle fordeling måske er fulgt med op efterhånden som formuen under forvaltning steg til 1,75 miliarder.

I samme periode kunne han jo istedet have købt flere af så mange andre aktier,for eksempel flere Novo,men her havde han jo sat et eftertrykkeligt spørgsmål til om firmaet overhovedet var dygtigt ledet under Lars Rebien, idet denne havde spillet fornærmet overfor FDA pga manglende godkendelse af et af de moderne insuliner, hvilket måske medførte en forsinket godkendelse.Desuden var der så lige ,at man var lovligt sent ude med at melde om prispres på det amerikanske marked.Man må jo ikke glemme at Novo er verdens største og mest innovative inden for diabetes, en sygdom som trods forebyggelse stadig breder sig epidemisk.Enkelte fodfejl kan vel ikke undgås.Novos forskningsmiljø er unikt, måske fordi  de mest extreme regnedrenge risikerer at blive kørt ud på et sidespor,der er vel ingen grund til at nævne navne.

Det bliver jo spændende at se, i hvilket omfang investorerne kommer til fadet ved den kommende nyemmision, hvor det samme måske sker en gang til hvis han køber massivt op i samme typer aktier.Så kan man altid diskutere om det korrekt at nævne at MV var blevet offer for eller blot har skabt sin egen succes.

Efter min mening er der altid masseraf spændene aktier i markedet.Besvar indlæg

Dato : 10.12.2017 kl.12:17
Brugernavn : John Stihøj

Michael Voss har gjort det godt, men han har samtidig også redet på en bølge af få aktier, der har udviklet sig særdeles godt. Nu rammes han som en boomerang af en vending i aktier som Vestas, RTX, Genmab m.fl. Han er desuden "ramt" af hans egen succes, hvor flere og flere har købt Fundamental Invest, og det har været vanskeligt/umuligt at finde nye gode aktier at investere i.


Besvar indlæg

Dato : 08.12.2017 kl.14:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Interessant indlæg, Lei !  Som altid :-)

Det er meget tankevækkende, hvilke aktier i en portefølje, som udløser gevinsten. Er det bredt funderet eller er der nogle få outliers, som trækker hele læsset ?

Når jeg kigger i mine egne porteføljer, så har jeg fundet aktier ud fra forskellige kriterier og det har givet anledning til lidt tankespind om, hvordan det skal gøres fremover.

Jeg har nemlig nogle gevaldig gode aktier, men også nogle, som ikke har været nær så gode. 

Generelt har jeg fået de største afkast på aktier på udbrud fra rektangel-formationer. Det har været meget givtigt endda.
Besvar indlæg

Dato : 06.12.2017 kl.18:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Er nu helt ude af Fundamental Invest og er ikke sikker på, at jeg nogensinde vil investere i Michael Voss igen!

For lang tid siden omtalte Lau i Milionærklubben MV som en person hans kone kunne betro sine midler, hvis det uheldet var ude.I følge Morning Star har han gjort det vældig godt over mange år hvilket da også er rigtigt.I foråret lukkede han for nyemission da han havde akumuleret 1,75 miliader i Fundamental Invest 1 og 2.Det var da også uholdbart, da det var et begrænset antal aktier hvoraf mange tilhørte Mid -og Small Cap og dermed kunne kurserne specielt i de mest ilikvide aktier blive voldsomt påvirkede.Kursen på hans beviser steg til mere end5 % over den indre værdi og han måtte gå ud og advare mod køb uden først at vurdere om det nu var klogt at købe,fair nok.

Jeg begyndte herefter at sælge ud, specielt da jeg syntes, at han havde forbavsende mange aktier som jeg ikke ville røre med en ildtang.Vestas over 9%,Genmmab en overgang mellem 10 og 20% hvilket da også gav kursklø da Prostvac måtte skrottes, aktuelt fylder den 9% i porteføljen(rimeligt uprofessionel af en garvet investor).derudover er der en del Pandora ,RTX og B&O i porteføljen.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys må man stille sig det spørgsmål om ikke en stor del af hans  succes netop skyldes hans opkøb i netop den type aktier og i mængder som kan have været i den grad  drivende for kurserne.Nu da filmen igennem længere tid er blevet spolet den anden vej, har dette måske også påvirket kurserne denne gang med negativt fortegn og det medførte dage med handelskurser under i.v.

Jeg regner med, at der er rigtig mange investeringsbeviser som nu er annulerde, idet han i sit seneste nyhedsbrev  annoncerer en emission i begge afdelinger.Gad så vide om det også denne gang vil drive kurserne i skyerne.

Ret færdighedsvis må man dog konstatere at Fundamental Invest fortst ligger i top med et gennemsnitligt afkast på mere end 34% på 5 års sigt.

Historiske afkast er dog ingen garanti for fremtidige!


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.