SCA og andre svenske skovselskaber

5857 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 31.10.2017 kl.11:50
Brugernavn : Ukendt bruger

Kanon regnskab fra SCA,aktien stiger da også næsten 5 % på dette til 81,90.Kommentator Jonas Olavi på DI finder det tankevækkende, at et gammelt skovselskab som SCA stiger på E-handelsbølgen bl.a. pga prisstigninger på papirmasse, hvor asfsætningen går strygende med det voksende forbrug af kartoner til embalering.

Aktien er altså steget pænt siden fraspaltning af Essity som derimod har ligget stille.

Har man aktierne, mener jeg man skal beholde dem,specielt SCA.Essity  har haft det mere turbulent,kursen var faldet en del tilbage,men steg dog 6 % på kvartalsregnskabet som blev offentliggjort for et par dage siden.Er dermed næsten på kursen ved spaltningen medio juni.Essity betragter jeg dog stadig som en aktie man kan anbefale til enker og faderløse.(Pænt direkte afkast ,nødvendige produkter med stigende afsætning specielt i den 3.verden og rimelig kursstabilitet over tid).


Besvar indlæg

Dato : 15.06.2017 kl.21:33
Brugernavn : Ukendt bruger

SCA er nu et selvstændigt selskab, idet det blev selvstændigt noteret mandag 12/6.I dag er det en af de få aktier som er i plus på Stockholm Børsen.A aktien sluttede på 70,45 og B aktien sluttede på64,50.Dette mener jeg indikerer, at der kunne komme  en budkrig på på selkabet i lighed med tidligere  tiders armlægning mellem Wallenbergerne og Frederik Lundberg da Electrolux fraspaltede Husquarna.

Hygiejnedelen Essity blev noteret idag og her sluttede A aktien på 247,20 og B aktien på 244,90.Jeg finder det derfor umiddelbart mindre sandsynligt, at der er den store interesse for at byde på hygiejnedelen

Alt i alt er det foreløbig positivt, at det nu spaltede selskab er steget pænt, vel at mærke i et faldende marked.

Personligt mener jeg man skal holde sine aktier specielt i det nye slankede skovselskab SCA!Besvar indlæg

Dato : 19.04.2017 kl.21:33
Brugernavn : Ukendt bruger

Enig med dig John Stihøj i det fornuftige i at SCA ifølge Dagens Nyheter har sagt nej til et salg af hygiejnedelen til en pris på 225 Mia SEK.Mener også at SCA s nylige køb af tyske BSN Medical (Leucoplast,Cutimed ned mere) til 1,4 miliarder euro var tænkt som en giftpille for eventuelt fjendtlige  overtagere.Man planlægger at indkooperere dette i  SCA Inkontinens Care i et ny forretningsområde ved navn Health and Medical Solutions.

SCA s samlede nuværende børsværdi er ca 210 miliarder SEK .Rygtevis kan man læse at der er forsøgt budt mellem 45 og 70 mia SEK for skovdelen og selv 70mia SEK  udgør formentligt kun værdien af den stående vedmasse.Man må heller ikke glemme at i turbulente børstider som i øjeblikket er der investorer som køber guld.Så vil jeg da hellere købe fast ejendom i et selskab som siden børsnoteringen i 1929 har givet udbytte og som aldrig har nedsat dette(Se tidligere indlæg)

Kære John,jeg mener ikke det er for sent at købe aktien.Jeg tror der er mellem 10 og 20 % at hente på et års sigt.
Besvar indlæg

Dato : 19.04.2017 kl.14:07
Brugernavn : John Stihøj

Kan forstå at SCA har sagt nej tak til et bud på hygiejnedelen i niveauet 225 mia. SEK. Afvisningen skulle være sket primo april. Børsværdien på hele SCA er i dag ca. 210 mia. SEK. Er det mon for sent at stige ombord i aktien, eller hvad mener forum?


Besvar indlæg

Dato : 13.03.2017 kl.12:24
Brugernavn : Ukendt bruger

Herligt at få gang i en debat og derved få nye input.Ser nok en lidt enøjet på emnet ,da jeg har været inde i denne branche i mange år på trods af, at min kontakt i Sydbank har samme holdning som ger,  den er jo dyr målt på nøgletal, specielt  P/E.Mener først og fremmest, at der er mange skjulte værdier specielt i skovene, som er meget lavt prissat,nok til væsentligt under værdien af den stående vedmasse.Det er nok ikke tilfældigt, at forsikringskæmpen Skandia,kapitalfonden Nordic Capital og den finske storinvestor i skove  Dasos vides at planlægge et bud i fællesskab.Forventer dog ikke at Frederik Lundberg bliver let at overtale til et salg.Hygiejnedelen som udgør 86 % af de bogførte værdier i SCA  tror jeg ikke han vil modsætte sig et salg af hvis tilbudet i øvrigt er tilstrækkeligt atraktivt.

I øvrigt har jeg stort set halvdelen af min beholdning i SCA til en købspris af langt under den nuværende,resten har jeg købt inden for det sidste års tid og har altså brugt Tom Haugaards strategi med at lægge til ved stigende kurser.

For en ordens skyld vil jeg oplyse, at jeg også har pæne portioner aktier i Holmen og i Federik Lundberg ( investeringsselskabet) og at jeg personligt er skovejer.Besvar indlæg

Dato : 13.03.2017 kl.08:53
Brugernavn : Ukendt bruger

Interessant debat, mine herrer. Jeg læser med :-)


Besvar indlæg

Dato : 11.03.2017 kl.12:05
Brugernavn : ger

Overvejende enig i lei's betragtninger på den ene side. De er fornuftige udbytteaktier og aktietildelingen er sikert heller ikke værst. Dog er jeg på den anden side betænkelig ved den efterhånden pæne pris, en overskudskrone nu koster. P/E prisen har nået et niveau, som IT og medicinal har, når der øjnes pæn vækst fremover. P/E midt i 30'erne er ikke for børn... Så forventer du og I andre, at dette niveau holder (eller stiger) alene på baggrund af udbytte + nytildeling af aktier?


Med venlig hilsen


Gert Jessen, Odense


Besvar indlæg

Dato : 08.03.2017 kl.12:05
Brugernavn : Ukendt bruger

Svenske skovselskaber i almindelighed og SCA i særdeleshed bliver i min optik tiltagende interessante.De kan gennemgående betegnes som udbytteaktier og på SCAs generalforsamling i april får man udover de 6 svenske kroner i udbytte på dagen og man  får i løbet af 2017   tildelt en aktie i hygiejnedelen (bleer,bind,forbindstoffer,toilrtpapir etc).Omsætningen i hygiejnedelen udgør 86% af omsætningen i det nuværende SCA som i øvrigt kom på Stokholms børs i 1929..Ganske godt gået i betragtning af, at det oprindeligt blev oprettet som et helejet SCA underselskab og som altså nu bliver udloddet til aktionærerne.SCA udmærker sigi iøvrigt ved at man aldrig har sat udbyttet ned,enten har det været uforandret eller sat op!.

Det skulle da undre mig meget om ikke der kommer værdier frem i lyset efter udlodningen af hygiejneselskabet som ikke er nogen bolschebutik men derimod verdens 3.største.

SCA er europas største private skovejer og det er kontrolleret af Frederik Lundberg som også kontrollerer skovselskabet Holmen.Forventer at han på et senere tidspunkt vil fusionere de 2 skovselskaber efter at hygiejnedelen er fragået fra SCA.Han har den power som skal til, da han kontrollerer Industriverdenen og Svenska Handelsbanken.Forventer også her at 1+1 bliver 3.

Skovselskaberne fremstiller jo også kartonger og embalager og afsætningen stiger i takt med den tiltagende internethandel.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

18-08-2022


Danmark: Regnskab fra GN Store Nord, DS Norden, Nilfisk, Alm. Brand, Trifork, H+H, Lån &
Spar, HusCompagniet, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.