TC TECH Sweden. "Nyt svensk Fingerprint .

4483 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 19.01.2017 kl.22:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har på det seneste modtaget megen undring over hvorfor den endelige godkendelse fra de 2 skærproducenter lader vente på sig. Dette er tanker om dette. Jeg følger fortsat selskabet meget tæt. Jeg offentliggjorde mit materiale på euroinvestor og proinvestor d. 6 dec. Det fik kursen til at gå fra 43 til kortvarigt at ramme 58. Herefter var den stabil i orådet 49-51 indtil for 7 dage siden. 2 fjernsyns producenter er igang med den endelige slutgodkendelse ifølge kvartals rapporten fra d. 25. nov. Dette tager normalt hvad jeg kan høre andre sige 3-5 uger. Vi er nu oppe på 8 uger. Det kan derfor være at: 

1: der har været problemer med maskinen eller hjælperobotterne/automatiserings maskinerne. Forhåbentligt er det en mindre fejl der kan laves for så at køre en ny test serie.

2: fjersynsfabrikkerne vil teste yderligere på potentielle produkter. Måske er der tale om eksterne leverandører til de store mærker som vil teste yderligere på produktet.

3: måske har fabrikkerne valgt at forlænge testperioden under en forhandling om pris og levering. 

Det eneste jeg kan sige med sikkerhed er at selskabet har ikke meldt noget nyt ud vedrørende salg/maskinen. De har senest udmeldinger i Vellinge og i kvartsal rapporten d. 25/11-2016 har været voldsomt positive over antallet af kunder og maskinen generelt. Det er ikke ejerne af selskabet der sælger/ de ansatte eller nogen fra bestyrelsen. De ejer nemlig 70% og det er et lovkrav de skal informere hvis de sælger inden for 3 dage. Men jeg kan selvfølgelig ikke give garantier for at det sidste skridt går godt eller hvornår den stopper med at falde. Men hvis ordrene kommer så massivt som de tror er det bare et bump på vejen. Men jeg tror alle har nerverne uden på tøjet. Hvis der er er mindre problem ejer ledelsen 6,5 millioner aktier. Så de er om nogen interreseret i at få ordrene i hus. Jeg sælger ikke men hvis i går konkurs ved at beholde aktierne så kan jeg jo ikke garantere noget. Men der er Intet dårligt nyt fra selskabet og reglerne siger at de med det samme skal meddele markedet hvis der er nyt. Ved introduktionen steg den fra 16 til kurs 59. Faldt tilbage til 18,5 i sommers. Stigningen fra kurs 42 til kurs 58 for nylig var danskere der købte. Det er stort set kun danskere der sælger gennem Nordea. Så ser det ud til at danskerne er færdige med at sælge ud. Nedturen startede med at en privat handler/ flere fra Danske Bank solgte ca. 30.000 aktier over 3 dage. Så var der højst sandsynligt kun en privat handler fra Nordea der de sidste 4 dage har solgt ca. 120.000 aktier. Vi ved nu er at der ifølge en investors bank at der er tale om en enkelt privat investor der har købt de 120.000 aktier i efteråret. Han er så blevet nervøs nu og vil ud. I en meget illikvid aktie betyder et brand udsalg af 1% af aktierne over 3-4 dage at kursen rasler ned. Det er usandsynligt at vedkommende har insiderviden. 

Senest har den største investor Per Anders Johansen solgt 165.000 aktier uden for børsen til Ejendomsmægler Carl Ejler Rasmussen. Per Anders Johansen har tætte arbejdsmæssige relationer med Carl Ejler Rasmussen Aktierne er købt så sent som 7. Januar 2017. Så jeg er egentilig ikke nervøs for at dette fejler. Så har Per Anders Johansen ihvertfald ødelagt alle forretnings forbindelser og bestyrelses poster han har og blevet 40 millioner fattigere ved udviklingen af maskinen samt blevet 50-60 millioner fattigere ved køb af hovedparten af aktierne i TC TECH.

Der er kun 1 indsider der har solgt 1.023 aktier de sidste 3 mdr. Sansynligvis en der er fuldt investeret ligesom mig. Måske skal han betale termin. Altså 1.023 aktier ud af 6.500.000 som ledelse og medarbejdere ejer. Jeg sender dig en insider oversigt hvor du kan opdatere siden øverst til venstre. Per Anders Johansen har omrokeret 500.000 aktier siden årsskiftet men har ikke solgt en eneste da han er ejer/medejer/ i bestyrelsen på samtlige 3 selskaber har har omrokeret aktierne i . Ledelsen ved udemærket at de aldrig vil komme af med en brøkdel af deres aktier da sølle 100.000 aktier får kursen til at falde næsten 40%. Derfor ro på. De har 6.500.000 aktie grunde til at få solgt de første maskiner. God fornøjelse med investeringen. Jeg tror fortsat at dette selskab kan bliver 100 milliarder værd om 3-4 år.

http://trader.di.se/index.php/quote/insider/1219325/0628


Besvar indlæg

Dato : 14.12.2016 kl.16:29
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John!


Tak for ros. Jeg har desværre ikke været med siden aktien gik på børsen for 1 år siden. Men mit gennemsnit ligger på lige over 30 skr. Jeg skal nok informere jer om evt. ændringer i casen. Positivt som negativt. Men efter seneste kvartals rapport og mit møde med Peter Mattison er jeg ikke det mindste i tvivl om at der er tale om en ægte guldfugl. Nu er jeg gået igang med at ligge min artikel ud på de danske aktiedebatter fordi alle handler indtil nu der er foretaget i DK er lavet efter min varme anbefaling. Mit indlæg søndag nat har fået de fleste aktier til at gå fra Sverige til Danmark. Håber folk beholder dem i en rum tid da der ligger handler, hvis firmaerne skifter produktionen af LGP helt ud, for mere end 20 milliarder skr allerede nu. Tror de første 2 ordre fra Taiwan og ordren fra Japan kan komme hvad dag det skal være. Direktøren har ihvertfald sagt "i meget nær fremtid" for 3 uger siden. Jeg tror de første ordre bliver prøveordre på 20-30 maskiner fra hver producent og efter et halvt år skifter de forhåbentligt hele produktionen ud. Så bliver det for alvor sjovt.

Peter Mattison har et firma Cimon enterprise der professionelt hjælper bla. svenske firmaer ud på verdensmarkedet. De har 550 ansatte. Hvis dette skulle være ren luft er hele deres firma ikke meget værd efterfølgende. Jeg mener også det er fuldstændig urealistisk at en mand som Lønner går ind og ligger 10 mill uden han er 100% sikker på at få dem igen. TC Tech puster under ingen omstændigheder markedet op. Jeg vil nærmest betegne dem som at de underinformere markedet da de bevidst ikke vil puste firmaet om uden belæg. Se nogle kedelige pressemeddelser når de har solgt de 2 maskiner. Jeg sælger tidligst om 2-3 år og er fuldt investeret. 


Mvh Berthel


Besvar indlæg

Dato : 14.12.2016 kl.11:33
Brugernavn : John Stihøj

Hej Berthel.


Tak for din meget fine gennemgang af TC Tech Sweden. Det kræver et stort arbejde at sætte sig ind i et nyt selskab fra grunden, men det har du gjort. Fin gennemgang. Som altid har jeg dog en vis skepsis for noget, som kan virke for godt til at være det. Men du virker meget determineret på, at vi her har med et selskab med store udviklingsmuligheder at gøre. Indtil videre må man dog sige, at der også er tro og håb i casen. De har således endnu ikke haft nogen omsætning, men pænt med udgifter. Sådan er det jo i en startfase. Jeg har vanskeligt ved at vurdere, hvor meget salg de kan få, men hvis du har ret, kan det blive stort. Og nye ordrer er måske nær.


Aktien gik på børsen 30-11-2015 til kurs 8,5 SEK. Ved kurs 53,5 SEK er kursen således allerede 6 doblet endnu på tro og håb.


Man skal altid være åben for nye input, og dit indlæg på debatten er derfor velkomment. Personligt vil jeg dog godt lige se, at de får en ordre i hus, også selvom det kan sende kursen op. Men det vil give mig en indikation på, om der er noget i selskabet eller ej.


Du har allerede en god fortjeneste i aktien, og det ønsker jeg dig til lykke med. Det ville glæde mig, hvis du vil fortsætte med at dele dine oplevelser og synspunkter på aktien, idet jeg da ikke vil afvise at gå ind i aktien med et frimærke. Men som altid skal man være lidt skeptisk, når man ikke kender casen så indgående som du.


Hold os gerne opdateret - måske er der virkelig tale om et guldæg - måske ikke.


Besvar indlæg

Dato : 14.12.2016 kl.00:39
Brugernavn : Ukendt bruger


Hej Aktieinfo.

Læs dette og invester hurtigt. Milliardordrene kan komme hvad dag det skal være. Håber i når det!


Investering i TC TECH Sweden:


TC TECH er en svensk virksomhed der har udviklet flere industri maskiner der

laver avancerede plastdetaljer. Virksomheden har en patenteret

induktionsteknologi som gør det muligt på få sekunder at varme plast op til flere

hundrede grader og køle det hurtigt ned igen. Et kæmpe stort marked med mange

forskellige anvendelses muligheder.

TEKNIKKEN BAG TC TECH

TC TECH har en patenteret løsning for at varme/køle plastmateriale.

Temperaturen kan øges med 100 grader/sekund op til den optimale temperatur

for det aktuelle plastmateriale. Normalt sker opvarmningen til ca. 200 grader,

men det er muligt at nå langt højere temperaturer hvis det kræves for den

aktuelle fremstilling af applikationen. Med den hurtige og præcise opvarmning

kan man replikere mønstre i plastikken ned til nanoniveau.

http://tctech.se/technology/


Hvad indebærer dette?

Jo, TC TECH’s store industrimaskiner kan lave avancerede plastdetaljer med en helt ny revolutionerende teknik. Dette åbner et kæmpe marked for TC TECH’s maskiner og dette kan de tjene virkelig mange penge på.

TC TECH vil til at begynde med rette deres blik mod det enorme marked for LCD

skærme i bærbare computere, Ipads, telefoner og fladskærms fjernsyn. Markedet her er meget stort og der efterspørges nye, bedre og billigere løsninger.

TC TECH’s er et komplet system der bl.a. kan konstruere Light Guide Plates

(LGP) som er en plastskive eller plastfilm der spreder og fordeler lyset fra LED

dioder der f.eks. kan sidde i kanten af skærmen på mobiltelefoner, fladskærms

fjernsyn, bærbare computere, Ipads etc.

Deres teknik har en række fordele i forhold til den eksisterende måde at

fremstille Light Guide Plates på. LGP plader laves idag ved at sammensætte 3

forskellige dele der tilsammen bliver til en LGP. Med TC TECHs teknologi kan

maskinen printe på begge sider af LGP pladen og 3 dele bliver dermed til 1 og

samtidig kan der produceres et langt mere avanceret mønster i LGP’en.


TC TECHs næste generation af LGP har derfor mange fordele:


LGP’en kan laves tyndere end idag.


LGP’en spare 30 % i energi.


LGP’en har langt bedre sortniveauer end idag. (meget tæt på OLED’s)


LGP’en har langt bedre lysstyrke end OLED.


I LGP’en kan der indbygges et kamera så man ved videokonferencer kan se

folk i øjnene.


LGP’en kan konstrueres så vidvinkel kan slås til og fra så arbejdet på Ipad/

computer kun kan ses af personer der sidder lige foran skærmen,


LGP’en kan produceres med langt større hastighed og bliver langt billigere at

producere end idag. (15 LGP til mobiltelefoner tager 25 sek)


LGP’en kræver kun 50% af den plastik der bruges til fremstillingen idag.


Alle disse fordele er meget efterspurgt af producenterne af skærme i asien og

flere af dem er blevet spurgt til råds imens maskinen er blevet udviklet i Sverige.


90% af verdens skærme bliver produceret af 15 skærmproducenter. Fabrikkerne

ligger i Japan, Taiwan, Kina og Sydkorea.

I 1. halvår af 2016 blev den første ordre af TC TECH’s industrimaskine leveret til

en unavngiven skærmproducent i Taiwan.


Ifølge direktøren for TC TECH

Alexander Luiga er den blevet testet hos kunden hvor forbedringer er blevet

implementeret undervejs. Denne første tilpasning af maskinen er blevet gjort

meget grundigt for at fremtidige maskiner skal kunne tilpasses betydeligt

hurtigere. Det tager tid at tilpasse den første maskine i produktionen så den kan

leve op til alle de krav om hvad LGP pladerne skal kunne hos den specifikke

producent. I maj måned 2016 fik TC TECH endnu en bestilling på en maskine til

levering i juli/august 2016. Denne maskine er blevet installeret betydeligt hurtigere end den første maskine.


Direktør Alexander Luiga udtaler i august 2016 at de meget tæt på at være helt

færdig med de tilpasninger på den første maskine og godt igang på den 2. fabrik.

Arbejdet forventes helt færdig i efteråret 2016.

I delårsrapporten skriver Alexander Luiga et indlæg om hvor langt selskabet er fra

de store kontrakter på TC TECHs maskiner:

“Tillsammans med våra partners i Asien kommer nu kontakterna med

potentiella kunder att intensifieras i takt med att våra system anpassas för

massproduktion. Förutom de redan levererade systemen för vi konkreta

diskussioner och testar produkter med ytterligare kunder i Taiwan, Sydkorea

och Kina. Intresset är stort och produktionsmognaden i vårt system

förstärker våra möjligheter att göra ytterligare affärer. “

“Förutom teknologiutvecklingen och den tekniska

produktionsanpassningen på plats i Asien har vi förstärkt organisationen på

flera plan under årets första sex månader, och står väl rustade för det

växande intresset från marknaden. “


Det er her vigtigt at lægge mærke til at udover de 2 leverede maskiner til 2

producenter i Taiwan har de produkttest med en eller flere producenter fra 4

lande der laver skærme. Det drejer sig derfor allerede på nuværende tidspunkt om mindst 6 skærmproducenter der allerede nu har bestilt en maskine eller er igang med produkt test.


Jeg kommer senere ind på hvor stor en omsætning hver og en af producenterne

kan have for TC TECH.

http://tctech.se/wp-content/uploads/2015/10/Delarsrapport-2016-06-30.pdf


KONKURRENDE TEKNIK

Inden for produktionen af LGP findes der ingen konkurrenter der kan true TC

TECHs patenterede teknik i LCD skærme. Måden den fremstilles på idag er både

dyr og tidskrævende.

Men ved produktionen af OLED skærme skal der ikke bruges LGP. Det er derfor

interessant at se på hvor stor konkurrencen er fra OLED fjernsyn/mobilskærme.

Der bliver samlet set produceret 3,2 milliarder skærme hver eneste år. Heraf bliver der produceret 263 millioner fladskærms fjernsyn.

I 2015 blev der kun solgt 50.000 OLED skærme ud af 263 milloner skærme. Den

største fortaler for OLED skærme er LG. De oplever pt. stigende konkurrence fra

Kinesiske producenter af LCD skærme da LCD skærme er lette at kopiere og frem

for alt billige. De er derfor interreseret i en teknik som Kineserne ikke kan kopiere

da fremstillingen af OLED er meget dyr og kræver et helt andet produktions

anlæg. I 2017 regner LG med at kunne producere 1,5 milloner OLED skærme ud af 263 millioner skærme. Et skift af skærmteknologi der koster LG 8,5 milliarder dollars (ca. 50 milliarder kroner).

Samsung har udtalt at de ikke ser en fremtid for OLED skærmene på trods af de producere nogle af deres dyreste telefoner med OLED skærme.


Der er derfor masser af skærme med LCD teknologi hvor TC TECHs helt nye

skærmteknologi vil give LCD skærmen en skærmteknologi der ligger meget tæt på

eller foran OLED skærmen.

Der er konstant et pres fra forbrugere og producenter for at gøre skærmen

bedre og mere innovative. For mange år siden skulle skærmene være HD ready, så

skulle de være i HD, så 4K og nu 8K. Nu snakker man om HDR (High dynamic

range) som her sammenlignes Color IQ der anmelder skærme/teknologier.


“Much of the HDR demonstrations I saw at SMPTE were better than anything

else I’ve seen commercially available to date. There was even a 94% BT. 2020

monitor using quantum dots showing colors not accessible on even the best

OLED displays.”

“Demo content had dramatically deeper blacks and a color richness that,

when combined with 4K resolutions, created an immersive experience that

needs to be experienced to be truly appreciated — at times I felt like I was

actually watching real-life happening through a window.”

http://coloriq.com/better-together-combining-hdr-and-quantum-dots/


Konkurrencen er derfor stort set ikke eksisterende og med TC TECHs teknologi

vil skærmen langt lettere have adgang til det eftertragtede HDR mærkat. Det er

bl.a. derfor der er så stor efterspørgsel efter nye avancerede LGP (Light Guide

Plates). TC TECHs maskiner er desuden fremtidssikret og kan håndtere fremtidige

avancerede nano mønstre i LGP plast skiven.

LCD teknikken er derfor fortsat den foretrukne og billigste teknologi på markedet mange år frem

http://www.trustedreviews.com/opinions/oled-vs-led-lcd


TC TECHs POTENTIALE

Hvis firmaets teknologi er så god som det tyder på, og deres vision om at blive

en ny standard i branchen, så er det et ufatteligt stort marked der åbner sig.


Regneeksempel:

Peter Mattison vurdere at hver eneste af de 15 største producenter af skærme der

sidder på 90% af markedet vil købe i hundredevis af maskiner.

Maskinerne koster mellem 4-9 millioner kr stykket alt afhængig af model og

hver eneste maskine har en overskuds procent på 65-70%. TC TECH er 02. nov.

2016 420 milloner værd på børsen.

TC TECH tilhører gruppen af vækst industriselskaber der bliver vurderet på

børserne til at have en p/e på 17. Det vil sige at den gennesnitlige aktiekurs

vurderes til nettoresultatet x 17.


Begrebet P/E står for price/earnings og bruges af virksomheds- og

aktieanalytikere. P/E måler, hvor mange penge, en investor skal betale for en årlig

indtjening på en krone ved køb af en aktie. P/E udregnes som den nuværende pris for en aktie, P, divideret med enten et gennemsnit af tidligere indtjeninger over en periode, eller en vurdering af fremtidig indtjening. Feks. har Vestas og Novo

Nordisk en p/e på 19.


TC TECH vurdere selv at hvis samtlige skærmproducenter skifter til TC TECHs

maskiner til LGP fremstilling vil de 15 producenter købe for samlet 50 milliarder

skr eller ca. 3,5 milliard skr med et netteoverskud på mindst 2 milliarder pr.

producent:

TC TECHs børsværdi bør derfor være ved salg til en enkelt producent med en p/e

på 17 være:


2 milliarder x 17 = 34 milliarder skr i værdi på borsen. Et aktiekøb kan derfor x

med de 34 milliarder divideret med aktuel børsværdi. 34 milliarder/420

millioner= 81 x igen. Dvs en investering på 100.000 bliver ved salg til 1 producent på. 100.000 x 81= ca. 8,1 millioner danske kr. Heraf skal der trækkes 42% skat. Dette er børsværdien bare ved et salg til 1 producent!


Men som tidligere nævnt er der 2 producenter der har en maskine til den

endeligetest i produktions linjen og de laver derudover produkttest med

yderligere mindst 4 skærm producenter, 1 stor bilfabrik og 1 stor amerikansk

medicinal fabrik .

Mit umiddelbare bud er at de mindst kan nå 3 skærmproducenter om året x 2 milliarder= 6 milliarder Det svarer til at de om 2-3 år skal have en fair børsværdi på 102 milliarder (svarende til at børskursen/

købet skal x med 242. Det kan sagtens vise sig at hvis de bliver en ny standard

skal børsværdien opjusteres.


De er i øjeblikket igang med mindst 8 selskaber.


Selskabet Mycronic som leverer et produkt styresystem til de 15 skærmfabrikker har en børsværdi på 10 milliarder og et samlet nettoresultat for 2015 på 400 millioner. Det er derfor slet ikke urealistisk at TC TECH kommer til at eksplodere i kursværdi.


TC TECH vurdere selv markedet for LGP til at være 50 milliarder for skærmproducenterne alene.


På aktiemarkedet er der med jævne mellemrum uro. Det betyder at aktierne kan falde. Men hver gang de er faldet er de efterfølgende steget igen. Det der er så attraktivt ved TC TECH nu er at der købes meget tæt på bunden til en særdeles attraktiv pris.


Men aktien skal købes som en investering med en tidshorisont på mindst 2 år. Når TC TECH har fået godt x i markedet for LGP kan maskinen bruges til alle former for avancerede plastdetaljer.


Feks i medico industrien og inden for

bilfabrikation. Et andet stort marked med meget stort potentiale er solceller hvor

de kan gøres både billigere og mere energieffektive. TC TECHs maskiner er

hovedsageligt udviklet af Jan Jäderberg, civilingeniør og har netop speciale i

tyndfilms belægninger af plast til solceller. Der er derfor et kæmpe potentiale udover LGP markedet.

Interviewet med Mattisson kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=Ca2-Djt0YV8


HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE AKTIEEJER:

Som aktieejer ejer man en andel af et aktieselskab. Med ejerskabet følger som

regel adgang til at få del i selskabets overskud. Samtidig giver ejerskabet typisk

ret til indflydelse på beslutninger vedrørende selskabet. Det vil sige adgang til og stemmeret på generalforsamlinger. (Skats hjemmeside)


TC TECH er helt unik i forhold til aktieejerne. De gik på børsen i dec. 2015 da stifter af TC TECH Peter Mattison på dette tidspunkt havde lånt 40 millioner i

banken for at produktudvikle ialt 4 forskellige industrimaskiner der hver især har forskellige forcer i forhold til produktion af avancerede plast detaljer.


Her er et mindre udpluk af de ansatte i firmaet og deres aktiebeholdning.


Da TC TECH gik på børsen købte Peter Mattison sammen med en arbejdskollega

60% af alle aktier og har pt. aktier for 210 milloner svenske kr ved kurs 35.


Alexander Luiga direktør og specialist i salg til asien og har en indgående

kendskab til markedet har aktier og optioner for 6,2 milloner svenske kr ved kurs 35.


Eva Jonasson CFO har aktier og optioner for ialt 2.000.000 svenske kr ved kurs

35.


Jan Jäderberg er civilingeniør og manden bag patenterne der ligge til grund for TC

TECH har aktier og optioner for 8.225.000 ved kurs 35. Er desuden specialist i solceller.


Jörgen Brandt er polymer ingeniør og ejer aktier for 13 millioner kr.

Den ansatte der har købt færrest aktier er deres sekretær der har købt aktier for

300.000 ved børsintroduktionen.

Det er derfor en lang række af ansatte i firmaet der tror på teknologien fordi de

kender interessen fra producenterne af skærme i asien og det er helt unikt at de

ansatte i et aktieselskab har købt for egne penge mere end 70% af firmaet.


AKTIEEMMISION

Den 16. august 2016 gennemførte TC TECH en aktieemission på 650.000 nye

aktier som bestyrelsen har fået forhåndgodkendelse til i foråret 2016. Det har giver 13,3 Mkr i kassen.

Det helt specielle ved denne aktieemmission er at det er forretningsmanden Anders Lönner, som er direktør for et stort biofarmaceutisk selskab Karo Bio AB der har tegnet aktier for intet mindre end 10 millioner i august måned.

Det er altså efter at direktøren for TC TECH har lovet at den endelig produkt tilpasning af maskinen i Taiwan er færdig i efteråret 2016.


Per Anders Johanson sidder i bestyrelsen for Karo Bio AB og ejer sammen med

Peter Mattison 60 % af aktierne i TC TECH. Det kan derfor ikke være tilfældigt at

det netop er Anders Lönner der har smidt 10 millioner på bordet. Normalt bliver

de fleste aktieemissioner tilbudt eksisterende aktionærer. Det kan umuligt være en tilfældighed og det er utænkeligt at Anders Lönner er gået med i TC TECH

uden en klokkeklar overbevisning om at investeringen kommer mange x igen.


Han er selvfølgelig blevet præsenteret for TC TECHs nære fremtid og hvor tæt de

er på en kontrakt med en skærmproducent. Desuden er han den direkte årsag til at TC TECH laver produkttilpasninger med et stort amerikansk medico/medicinal selskab og er årsagen til at han nu sidder i bestyrelsen for TC TECH.


Sammenfatning:

TC TECH er et ekstremt interesant firma og alt tyder på det kan bliver en virkelig

god investering. EU kommisonen stiller hele tiden nye krav til hvor energieffektive

skærmene skal være. Derfor vil et 30 % lavere energi forbrug være virkelig noget der rykker branchen. Det vil f.eks. betyde at telefoner/Ipad kan holde strøm 3-4 timer længere end nu. Udover dette kan skærmen gøres tyndere, langt bedre lysstyrke og sortniveau, kameraet kan indbygges midt i skærmen, vidvinkel kan slås til og fra, LGP’en kan produceres langt hurtigere og billigere end idag, og kræver kun 50% af det plastik der skal bruges idag.


Derfor kommer der til at blive kø ved indgangen til at købe de nye maskiner da

fladskærmene bliver langt bedre end idag. Så når en skærmproducent har købt vil resten følge efter i løbet af kort tid da deres produkter ellers vil være teknologisk bagud.


Hvis TC TECH bliver standard i LCD skærme bliver det meget lukrativt at være

aktie ejer i selskabet. Jeg tror at der kommer to ordre i 2016 da de er færdige

med de 2 producenter og bare afventer den endelig beslutning om antallet af

bestilte maskiner. De er ifølge Peter Mattison begge meget tilfredse med det

endelige produkt. Anders Lönner har investeret 10 millioner så sent som i august måned. Det er endda efter at direktør Alexander Luiga har lovet at den endelige optimering af maskinen er færdig i efteråret. I 2017 kommer der svar på hvor stort TC TECH bliver.


Storinvestor og grundlægger Peter Mattisson er overbevist om at TC TECH bliver et af Sveriges største industriselskaber inden for en årrække. Han er så overbevist om det at han har købt 60% af alle aktier sammen

med Per Anders Johanson og deres aktier har pt. en værdi på 210 millioner.


Direktør Alexander Luiga fra delårsrapporten i august måned:

“Den nyligen genomförda nyemissionen är självklart väldigt positiv för

bolaget – av flera olika skäl. Först och främst är det en viktig bekräftelse av

våra marknadsmöjligheter, vår teknologi och potentialen i vårt bolag att

långsiktiga ägare som Anders Lönner och Länsförsäkringar Kalmar län väljer

att investera i TC TECH.

Vidare knyter vi viktig kompetens till bolaget. Sist, men absolut inte minst, innebär detta att vi nu kan öka takten på framförallt

marknadsföring och försäljning i Asien. Full fart framåt, med andra ord!”

Spånga i augusti 2016 Alexander Luiga, VD


Aktionærmøde d. 27/10 2016 i Vellinge:

Ved aktionærmødet i Vellinge var jeg selv tilstede. Her fik vi nogle overraskende svar på spørgsmål som jeg stillede fra

storaktionær Peter Mattison der grundlagde firmaet. Læg mærke til ordvalget og hvad han sagde mellem linjerne:


Kan du bekræfte at hver af de 15 skærmproducent når de skifter til jeres LGP teknologi vil købe for 3,5 milliarder skr (ialt 50 milliarder skr) og at jeres

nettofortjeneste ligger på hele 65-70%?

Det er fortsat vores absolut bedste bud at salgs potentialet er så højt. Det er

vigtigt at beholde en meget høj nettofortjeneste da udviklingen af maskinen har været meget kompliceret og taget mange år. Peter Mattison, Vellinge,27/10 2016


Hvor stor er interessen for at starte produkttilpasninger?

Interessen har været så massiv at vi har været nødt til at stoppe for tilgangen af nye kunder. Vi er så småt begyndt at lukke op igen for produkttilpasninger hos nye kunder men en ting er sikkert vi behøver ikke bruge en eneste krone på reklame for produktet......markedet er uendeligt

stort!!! Peter Mattison, Vellinge, 27/10 2016


Hvorfor tager det så lang tid at produkt tilpasse den første maskine hos

producenterne?

“Man skal være klar over at kulturen visse steder er meget forskellig fra den svenske. Vi er vandt til at sætte maskinen op på stedet for derefter at teste

og tilpasse den....men feks. har vi tilpasset en matrisse i Japan. I Sverige har vi lavet og tilpasset en

matrisse der er skabelonen for det individuelle prikmønster der skal laves i

LGP pladen. Matrissen har mange x været sendt fra Sverige til Japan indtil de

nu er helt tilfredse med det endelige resultatet.

Matrissen som skærmproducenterne får har en helt unikt mønster som der

efterfølgende tages patent på. Der kan fremstilles i tusindvis af forskellige

mønstre der definere hvad slutproduktet skal kunne. Det er denne proces der

de første x tager lang tid men matrisse fremstillingen går nu betydeligt

hurtigere end første x” Peter Mattison, Vellinge, 27/10 2016


I har 2 maskiner til test i Taiwan, hvordan går det med denne tilpasning:

“Både TC TECH og kunderne er meget tilfredse med det endelige produkt.”

Peter Mattison, Vellinge, 27/10 2016


I har tidligere lovet at TC TECH vil sælge mindst 10 maskiner inden årsskiftet

2016. Er det stadig muligt? (alle de andre x Peter Mattison har kommunikeret om

det har han bekræftet at de når det):

“ Ifølge de børsetiske regler må jeg ikke svarer nu på dette spørgsmål da jeg

nu er for involveret i selve salgsprocessen hos de 2

skærmproducenter......men jeg vil bestemt heller i afkræfte det” Peter

Mattison, 27/10 Vellinge


Hvor mange skærmproducenter har i udover de 2 i Taiwan et samarbejde med på nuværende tidspunkt?

Vi har yderligere produkt tilpasninger med mindst 1 kunde i hvert af de

følgende lande: Taiwan, Kina, Sydkorea Japan. Jeg kan desværre ikke komme

det nærmere. Herudover har en bilfabrikant henvendt sig, uden forudgående kontakt, og der laves nu produkttilpasninger i forhold til kundens ønsker.

Herudover er vi igang med at produkttilpasse i et større amerikansk medico/medicinal selskab. (Ialt mindst 8 selskaber). Peter Mattison, Vellinge, 27/10

2016


Har TC TECH lavet produkttest i forhold til hvor effektive solceller kan blive med

den nye avancerede LGP teknologi som TC TECH tilbyder:

“ Solcellers effektivitet/output er dybt afhængige af hvor avanceret en LGP

man bruger og det eneste jeg kan sige er at vi er de eneste der kan producere avancerede LGP” Peter Mattison, 27/10 Vellinge


Min overbevisning efter mødet i Vellinge er at en ordre fra de første 2 selskaber

kommer inden årsskiftet og kan komme hver dag det skal være. Hvis i vælger at

investere skal det derfor gå meget hurtigt. Dette bliver kæmpe stort.


Det helt afgørende bevis for at ordrene snart kommer væltende ind var da dirketøren i kvartals rapporten udkommet d. 25. nov 2016 beskriver hvordan fabrikkerne er blevet bedt om at gøre sig klar på en stor produktion og firmaerne der skal installere maskinerne er blevet undervist hele efteråret i hvordan de installere TC Techs maskiner. Følgende er side 2 fra kvartals rapporten:


Vägen rätas ut – nu ökar vi farten ut på marinaden

I skrivande stund sitter jag på flyget på väg hem efter två produktiva veckor i Asien, och ser med tillförsikt fram emot de kommande stegen i TC TECH’s utveckling.

Det tidigare annonserade systemet för produktionsutvärdering har nu mött samtliga kundkrav vilket innebär att acceptans vid fabrik (FAT) och leverans genomförts. Jag räknar med att de två systemen hos kund inom en mycket snar framtid skall vara produktionsverifierade och slutgodkända. Förutom att detta innebär att vi snart kommer att kunna redovisa intäkter, är det en viktig milstolpe för att vi ska kunna ta nästa steg i försäljningsprocessen av ytterligare system. Den intrimningsfas mot skarp produktion som skapat en viss försening i vår försäljning lider därmed mot sitt slut.


Jag har under min resa besökt potentiella kunder i Taiwan, Japan, Sydkorea och Kina, och samtliga möten genomsyrades av stort intresse. Vi fortsätter nu att öka takten gentemot marknaden, och flera av de kunder jag träffade under min resa kommer att genomföra tester på vårt labb i Spånga. Självklart räknar vi med att detta ska leda till nya beställningar.


Vår teknologi möjliggör snabb uppvärmning/kyla av stora ytor och samtidigt precis replikering av de mest krävande polymerstrukturerna (nanoteknologi). Detta har lett till att vi även mött intressen från potentiella kunder utanför vårt nuvarande tillämpningsområde (LGP, Light Guide Plates). Vårt kommersiella fokus kring bildskärmar och LGP kvarstår, men samtidigt ser vi det som en naturlig del i vår långsiktiga utveckling att stegvis bredda marknadsbearbetningen till nya segment där vår unika induktionsteknologi kan leda till kommersiella framgångar.


Inom R&D har vi i tillägg till arbetet med intrimning även utvecklat en automationsfunktion. För våra kunder är det av yttersta vikt att TC TECH kan erbjuda denna funktionalitet. Vi har under hösten i nära samarbete med vår första kund utvecklat en sådan modul för in- och utmatning av de substrat som replikeras. Till modulen hör både en inspektionsenhet och ”klippfunktion”. Denna modul demonstrerar vi nu i vår R&D-anläggning för potentiella kunder.


En annan del i vår teknologiutveckling har varit att utveckla standardmatriser på vilka våra kunder ska kunna prägla sina mönster. Genom att erbjuda även denna produkt gör vi det enklare för kunderna och ökar därmed möjligheterna till försäljning av våra system, samtidigt som vi skapar ytterligare en intäktsmöjlighet. Vi är även här i slutfasen av att verifiera dessa standardmatriser, och kommer att kunna erbjuda dem i volym från och med årsskiftet.


Vi har också passat på att vidareutbilda våra partners i Asien inför kommande installationer, och samtidigt säkrat framtida leveranstider från våra underleverantörer. Jag ser med tillförsikt fram emot att tillsammans med våra partners fortsätta vår resa framåt.

Spånga i november 2016 Alexander Luiga, VD

Hvorfor er dette skelsættende?

Om få dage/uger når det begynder at gå opad. Men det er simpelhen 1x i livet man får sådan en chance:
1: Maskinen er helt færdig hos de første 2 skærmproducenter, det eneste de venter på er ordrens størrelse. De har imødekommet samtlige af de 2 kunders krav til hvad slutproduktet skal kunne. Ordren kommer hvad dag det skal være.
2: De har på nuværende tidspunkt næsten halvdelen af alle skærproducenter i x med at produktudvikle. Det er et marked på 25 milliarder. Udover dette produktudvikler de med 1 medicinal selskab og 1 bilproducent.
3: De har bedt de 3 fabrikker i Asien der skal producere maskinen for TC TECH om at bestille materialer hjem til storproduktion og gøre sig klar på ordrene. ( tænk en erstatning de skal betale hvis det ikke var rigtigt at ordrene kom).
4: De har brugt efteråret på at uddanne de firmaer i Asien der skal hjælpe dem med at installere maskinerne. ( tænk en erstatning de skal have hvis ordrene ikke var på vej.)
5: De har udviklet nye maskiner i samarbejde med den første skærmproducent der fuldstændig automatisere processen i produktionen. 1 maskine der ligger plasticpladerne på TC Techs maskine og 1 anden der kan skære LGP pladerne til. ( det vil sige den første skærmproducent har brugt et 1/2 på at udvikle i samarbejde med TC TECH. Det viser da at de er voldsomt interesseret i at få dette nye produkt.


Har indsent ovenstående til børsen da jeg syntes det kunne være interresandt for en x skyld at de kunne komme først med historien. Men det har ingen interesse medmindre jeg står frem med billeder af mig selv og muligvis famillie. Dette har jeg ingen interesse i. Jeg er derimod interreseret i at udbrede kendskabet til TC Tech Sweden for danskerne inden selskabet bliver større end Fingerprint både hvad angår børsværdi og stigninger. Således kan vi hente lidt af de tabte skatter hjem til Danmark om 3-4 år i form af skyhøje aktieavancer.

God fornøjelse drenge og piger. Jeg er selv stor aktionær og alle jeg kender jeg på nogen måde har kunne overbevise er blevet aktionær med et gennemsnit på 50.000. De skulle gerne blive til mindst 6 millioner efter skat om 3-4 år. Dette bliver som Peter Mattison udtaler en af Sveriges allerstørste industri selskaber inden for en årrække.


Mvh Berthel


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

21-06-2019


Sverige og Finland holder lukket.
Tyskland: Kl. 9.15: PMI-tal.
USA: Kl. 15.45: Service PMI-tal.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.