Tsakos og Tanker rater

3860 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 03.03.2017 kl.16:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau.S Holder meget af dine indlæg i millionærklubben, men lidt irrieterende at der er en kvinde som bryder ind lige når det regner med guldkorn. Men det jeg egentlig ville sige er, at jeg har Torm til kurs 53, købt i november 2016, og den har da immervæk været i 74 et par gange. Overvejer at sælge. Virker som om der breder sig en nervøs trang til at komme op i masten og rebe sejlene. Kom for sent sidste gang, alt for sent.

Peter B.


Besvar indlæg

Dato : 28.02.2017 kl.14:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau, tak for svar. Dog er der jo desværre ikke såå tusse mange gamle tankskibe mere, som ses af en af graferne ca midt i det link jeg angav nedenfor.

 

Og hvis de der 1.5mio tønder i døgnet svarer til ca 1.5% af søtransporten (der så vidt jeg husker er i størrelsesordenen 100mio tønder/dag), så er der jo langt op til de 9% netto flådetilvækst der forventes for 2017+2018 tilsammen. Og i forvejen er raterne jo letter jammerlige pga for mange skibe. Så de længere transportstrækninger skal således øge de sejlede kilometre med vel ca 10% bare for at udligne flådetilvæksten herfra... :o(

 

 

I øvrigt: LOL, Lau jeg er vild med dine formuleringer i radio 24/7 - lå flad af grin af din beskrivelser af de der kratluskere, der forhøjede nationalproduktet ved at stange p-bøder ud til højre og venstre, og at du efterfølgende stillede Pernille en hel citronvand i udsigt hvis hun kunne klarlægge hvordan det gjorde os rigere, hehe! :oD

 

 


Besvar indlæg

Dato : 26.02.2017 kl.20:18
Brugernavn : Lau Svenssen

Angående Tank og Bulk

Jeg mener, at Tank harde bedste odds forat stå over for nogle gode år. Der vil også i 2017 komme en pæn tilgang af nye skibe , formentlig +4,5 % i nettotilgang efter +6,0 % i 2016. Det er fragangen (skrotning og overførsel til olieproduktionsenheder såkaldte FPSO og FSO) som er uventet lav. Der kommer nye krav fra septmber 2017, altså i år, for ballastvand (biorensning) og i 2020 hårde krav om svovldioxid og vel også NOx. Det vil sende gamel skibe ud af markedet forinden, da rederne ikke vil betale for 5 års klasse eftersyn og kun sejle i et par år før skrotning alligevel. 


Rederierne er stort set uden økoniomisk power tilat bestille nye skibe, og værfterne i Korea står på fallittens rand. Samtidig er olie et produkt som påregnes at toppe i mængde i årene omkrign 2025, men formentlig sker det lidt tidligere pga. ny teknologi (fx solenergi).

Rederierne vil ikke investere i nybyggede tankskibe som ikke har nogen langsigtet fremtid, og de skal jo holde i 25 år fremad. Perspektivet er derfor, at redeierne i Tank får nogle gode cash cow år som en nedtrapningsbranche. Et Sælgers marked i Tank.


Udsigten for 2017 er lidt mat, men især John Frederiksen er aktiv og vil købe brugt i form af Frontline's take over bud på DHT (Double Hull Tankers Holding), der råder over ca. 6 mio. TDW i råolieskibe. OPEC-nedskæringerne på 1,2 mio. tønder i døgnet vil formentlig ende medat øge transportarbejdet (tonmil), da der skal sjeles mere på kryds ogtværs end bare ud af de traditionelle eksporthavne. Persergolfen skal bære  størstedelen af nedskæringen. Angiveligt er der udsigt til trafik fra Atlanterhavsområdets havne til Asien. 


Væksten i forbuget globalt ser ud til at blive på ca. 1,5 mio. tønder i døgnet for dette år. Det ødelægges ikke af OPEC - med mindre olieprisen rykker voldsomt op, og det tyder udviklingen jo ikke på.


MVH/Lau Svenssen 


Besvar indlæg

Dato : 26.02.2017 kl.14:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Var det mon egentlig ikke snedigere at få tilranet sig nogle tørlastaktier. Den branche har jo tydeligvis bundet (både raterne og aktiekurserne), men giver stadig mulighed for at købe aktier til en K/IV på 0.25 (Navios Maritime Holding, NMM) hhv 0.31 (Jinhui Shipping, JIN).

Jeg ser selv smurt ind i tørlast fra anklerne og op til de nederste af halsen med en samlet position i de to nævnte på ca 15%.

Jeg har dog mest i Jinhui, der ganske vist ser lidt dyrere ud på K/IV, men som omvendt tog en stor nedskrivning på flådeværdien for et år siden hvilket fik NAV til at falde fra 77NOK til 42NOK. De har ganske vidst været lidt fjollede at sælge vidst 7 ældre skibe i de første 9mdr af 2016 og så lige 4 mere, så de vist nu kun har 24 skibe. Det virker ret dumt at sælge skibe pt hvor værdierne er så lave, men omvendt er det jo bedre end at udstede nye aktier...


NMM døjer så omvendt lidt med at have en mor (NM), der mere interesseret i sit eget velvære end sit barns og jævnligt pusher skibe og lån og andet gøgl ned i gabet på NMM mod at få en sæk (med penge! - ikke kat) tilbage på sin egen balance. Aktien kommer dog fra 20, og selvom jeg ikke tror at den kommer derop igen, kan meget mindre jo også gøre det, når aktien pt handler i kurs 1.8. På den positive side har de også en håndfuld containerskibe, der er udlejet frem til 2023 til uhyre rimelige rater :o)


Besvar indlæg

Dato : 26.02.2017 kl.13:45
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau, jeg hører på 24/7, at du påtænker at stikke endnu dybere i tankaktier. Men hvad får dig til at tænke at det er et godt tidspunkt nu?


Jeg læset idag en SeekingAlpha artikel, link nedenfor, som ikke fik bud/udbuds-situationen på tankmarkedet til at fremstå synderlig gunstig fremover (netto crude tanker vækst på 5% i 2017 og 4% i 2018), da der er relativt få gamle tankskibe efter skrotnings-frienzyen i 2014... Jeg er selv godt lastet i Tsakos med en 5% position på nuværende kurs (højere målt på anskaffelseskursen), og kunne på den ene siden godt tænke mig flere til denne lave kurs, men magter næsten ikke at købe endnu en sækfuld blot for så at opdage, at den er fuld af kat (jeg er allergisk). Mon ikke også du skulle passe på med at få for meget kat i porteføljen... :o(


http://seekingalpha.com/article/4048542-crude-tanker-market-macro-update-february-2017Besvar indlæg

Dato : 09.08.2016 kl.21:37
Brugernavn : Lau Svenssen

Ja, raterne er faldet men stadigvæk pæne og til at klare sig ved. Euronav (www.euronav.com) har i sit Q2 regnskab oplyst, at de har sejlet til hhv. 47.684 USD og 33,119 USD for VLCC/Suezmax (300.000/175.000 TDW). Det er ca. 9.000 USD lavere end samme kvartal i 2015. Da markedet toppede var raterne helt korrekt anført oppe i nærheden af 100.000 USD for de største VLCC'ere. 

Selve driftsudgiften ligger på 10-12.000 USD i døgnet, så resten er cash flow til afskrivninger og renter/overskud.


Poitnen netop nu er, at olieprisen spiller en vigtig rolle. Jo lavere pris des bedre på langt sigt men ikke på kort. En del skibe har været brugt som lager, og der har været forstoppelse i en del havne med ventetid. Hvis olieprisen rykker opad, vil rederierne dog blive reddet, idet der så på ny skal bruges skibe til ombygning til flydende produktion med lager ombord (FPSO/FSO). 


Rederierne er holdt op med at betille nye skibe på værfterne, og man rokerer i stedet rundt på nybygningsordrer med køb/salg. Euronav er optimsitisk med udsigten for andet halvår. John Fredeeriksen (Frontline) ser også ud til at udvide sin flåde.

Men aktirne skuffer fælt - og det gør også ondt på mig, skal jeg hilse og sige. Sådan er livet. Tank you for the music....

God aften/lau Svenssen


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2016 kl.12:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lau og John. I løbet af de seneste par måneder har i flere gange i radio 24/7 fortalt at i ikke forstår hvorfor tanker-aktierne ligger og siver, når nu raterne er så glimrende. Sagen er dog, at raterne har været for nedadgående i de sidste måneder (ja vel nærmest helt 2016). Man kan normalt se spotrater her:

https://www.intertanko.com/Topics/Research-and-projects/Indicative-key-figures/

Hvilket dog ikke fungerer lige pt (de har muligvis luret, at tallene var tilgængelige for ikke-abonnenter og lukket smuhullet).

 

Hvis man klikker på "view the current market report" her:

http://www.compassmar.com/Compass_Maritime_Weekly_Market_Reports.html

kan man dog se 12måneders T/C rater på side 4.

 

I slutningen af sidste år var spotraterne oppe på ca 100tUSD for VLCC og ca 50tUSD for Suezmax. I dag lader de til at være under det halve (12M T/C raterne er i hvert fald 33 hhv 25tUSD).

 

Nordic American Tankers er lige kommet ud med et sølle sølle Q2 regnskab med en EPS på 0.15USD mod 0.33 hhv 0.35 i 2016Q1 hhv 2015Q2, hvilket så vidt jeg kan se alene skyldes dårligere rater.

 

Dog har Tsakos jo i modsætning til NAT ret god afdækning fremad, og det virker derfor ulogisk, at Tsakos er faldet mere (ca 50% fra toppen i 2015) end NAT (ca 30% fra toppen i 2015). Så selvom raterne er lidt under pres pt, burde Tsakos kunne tjene ok penge, og især ok i forhold til nuværende aktiepris på 5USD. Jeg er derfor selv godt fedtet ind i Tsakosmed en 7% position.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

08-07-2020


Tyskland: Regnskab fra Cropenergies.
USA: Regnskab fra Bed, Bath & Beyond. Salgstal fra Costco Wholesale.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.