Hafslund. Hvorfor upåvirket af olieprisen?

2154 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 16.05.2016 kl.21:39
Brugernavn : Lau Svenssen

Ja, det er nok mine udsagn du referer til. Jeg har brugt og bruger Hafslund, andre el-slskaber og tele-aktier (med mindre succes indtil videre) som alernativ til obligationer, som jo er nul-og-nix nu om stunder i afkast. Jeg er også glad for det østrigske elskab Verbund, som ejer megen vandkraft - men den har jeg ikke fået købt endnu (VERB; 11,9 €).

Robsutheden i HNB-aktien skyldes formentelig, at de har haft en meget lav afregngningspris på strøm i Norge forud for olieprisens drop. Det er i øvrigt ike olie direkte men indirekete som en basis prisparameter, som påvirker el-prisen da der ikke er ret mange kraftværker i vores nærhed som bruger olie men derimod kul.

Vandkraft er genial, da man kan lagre den ved at stoppe i de timer, hvor prisen er i bund pga. overkapacitet (hvis der altså er plads  søen foroven). 

Men jeg har faktisk trimmet ned i Hafsaund og i stedet købt Norsk Hydro for disse penge. De har kun en moderat egen produktion af strøm og køber det meste el fra andre selskaber. Det er ud fra en ide om større upside i aluminium end i vandkraft. Udsigten for el-markedet i Norden er overkapacitet i de kommende år. Hydro har en interessant præsentation af regnskabet, som kan hentes på deres hjemmeside, hvor Forward prisen på strøm i Norge er opstillet frem til 2022. Det tyder ikke på høj indtjening hos kraftværker, tværtimod.

Så jeg prøver at flytte nogle af pengene over i aluminiumsproduktion via Norsk Hydro i stedet. Hafslund akiten har nemlig været mere robust end man kunne forvente. Det er de forklaringer, som jeg kan finde frem til.

Håber det hjælper dig.

MVH/Lau Svenssen Besvar indlæg

Dato : 14.05.2016 kl.09:25
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har Hafslund ser. B., norsk vandkraft


Den blev købt 23.01.2014, og, hvis ellers jeg husker rigtigt, var det på Lau Svenssens anbefaling.


Det har været et behageligt bekendtskab, lidt over 25% plus nogle udbytter, der er til at få øje på.


De faldende oliepriser har åbenbart ikke generet Hafslund selv om jeg umiddelbart ville gætte på, at de to må have en vis sammenhæng.


Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad der er grunden til, at - så at sige - vand ikke blander sig med olie, og om lave oliepriser på langt sigt vil genere Hafslund - og om jeg så skal se at få solgt.


Den fylder 5,4% i min portefølje.


MVH.

Peter Lind


Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

16-07-2019


Sverige: Regnskab fra Husqvarna, AAK, Billerud, Bonava, Semcon.
Norge: Regnskab fra Telenor, Yara, Schibsted.
Tyskland: ZEW-tillidsindikatoren.
USA: Regnskab fra Johnson & Johnson, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Goldman Sachs, Blackrock, CSX Corp.
Tal for industriproduktionen og husmarkedsindeks.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.