Tid til ny tysk bil? VW, BMW & Daimler

4187 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 04.03.2016 kl.16:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Hippo78, hvorfor ikke købe Hyundai. Nuvel, den er ikke synderligt tysk, men PE=3.7, K/IV = 0.43, og udbyttet er på vej mod en payout ratio som konkkurrenterne (hvilket jeg tolker som 25%), som jo må give knap 7% yield ved en PE på 3.7 ;o)
Besvar indlæg

Dato : 16.02.2016 kl.18:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John Stihøj
Personligt ville jeg heller ikke røre VW med en ildtang.Vil dog gøre opmærksom på ,at man ved at købe VW aktien også investerer i busser og specielt lastbiler.MAN og Scania ejes jo af VW,specielt Scania er meget profitabel.
Tror, at det retslige efterspil bliver meget dyrere for VW end de selv kalkulerer med.Bilkøbere som er blevet snydt over hele verden vil da nok overveje et andet mærke næste gang de køber. Den fremtidige indtjening er således usikker og den type aktier er der ingen grund til at købe.

Besvar indlæg

Dato : 16.02.2016 kl.18:13
Brugernavn : John Stihøj

Hej Hippo78.

Alle tre aktier er billige. VW tør jeg dog fortsat ikke røre, for vi ved ikke om "sagen" er endeligt afsluttet. VW og BMW er begge kun rettet mod personbiler, mens Daimler også sælger busser og lastvogne. Derfor hælder jeg mod Daimler, som jeg overvejer i 55-60. Udfordringen er DAX. Har vi set bunden eller? Hvis DAX falder, så falder disse tre gode aktier også. Derfor har jeg ikke travlt med at købe.
Besvar indlæg

Dato : 13.02.2016 kl.16:02
Brugernavn : Ukendt bruger

vil benytte korrektionen til at købe ny tysk bil og har kig på BMW, VW og Daimler da jeg synes de nærmer sig nogle fornuftige P/E niveauer på 8-10.

BMW - market cap €42mia., P/E=8.0, dividende = €3,00 (4,29%) VW - market cap €45mia., P/E=8.8, dividende = €2,05 (2,16%) Daimler - market cap €64 mia., P/E=9.2, dividende =€3,50 (5,42%)
Synes de er pænt prissat.

Vi kan diskutere om de bliver billigere den næste måned i den situation at de næste støtteniveauer bliver brudt. Fredag ligger de alle tre log balancerer omkring deres respektive støtteniveauer. Min indgangsvinkel var egentligt at se om det var tid til købe forsigtigt op i VW - den kommer trods alt fra en kursværdi på toppen i sit højeste niveau på €262 mod €92 i dag = index 34. De 2 andre er i sammenligning ca. i index 60 på kursen.

Dividenden er OK for både BMW og Daimler og synes at ligge i det niveau historisk. VW er historisk i samme niveau, men i år lavere.

Nu er så spørgsmålet - skal man satse på en Mercedes eller BMW med stabilt udbytte og en kursudvikling som følger markedet? Eller om jeg skal man vælge den potentielt større og også mere risikofyldte VW der har lidt lavere udbytte, men som måske vil kunne byde på en rebound på kursudviklingen ift. markedet?
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-10-2021


Sverige: Regnskab fra SSAB.
UK: Regnskab fra HSBC.
USA: Regnskab fra T-Mobile, Kimberly-Clark.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.