Prosafe

7000 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 04.11.2014 kl.22:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Olieprisfaldet ser voldsomt ud i et chart, både dag og ugebasis.
Jeg har købt en portion Statoil idag langsigtet, men tør endnu ikke gå ind med resten.
Jeg overvejer også olieservice aktierne, de får det nok svært et stykke tid endnu pga. tilbageholdenhed
med investeringer fra olieselskaberne, men på et tidspunkt vender det.
De er alle bombet voldsomt tilbage.

www.4-traders.com/LONDON-BRENT-OIL-MAY-13-4948/technical_analysis-full/
Besvar indlæg

Dato : 04.11.2014 kl.20:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Casper F: Tak for dit svar.
Det bekræfter i øvrigt min vurdering af seriøsiteten af aktieinfo. Ja, du har da ret. Min pointe var blot, at pt falder næsten alt der har relation til oliesektoren - og specielt Norge.
Jeg har selv en portion i Prosafe, og er meget enig med dig.
Din beskrivelse af selskabet er jo korrekt. Men "tendensen" er nok også lidt som "lemminger". Faldet i aktien kan vi vurdere som "overkill". Ikke desto mindre ER faldet kommet og markedsmekanismen bevirker nok at den vil falde yderligere. jeg beholder dog min position og det er jo netop DET "markedet går ud på". Nogen "køber", nogen "holder", nogen "sælger". Men effekten når oliesektoren har det hårdt er vel alt andet lige - alt olierelateret falder.
Hvis man skal tro vurderingerne af Sverdrup-feltet, så siges det (i markedet), at feltets kvalitet/kvantitet, kan bære en halvering af olieprisen fra det nuværende niveau på ca 82 dollar pr tønde, og så alligevel være rentabelt. Så derfor burde Statoil jo heller ikke falde SÅ meget som den gør. Men det gør den altså. Som man tit skriver - Man skal ikke investere "mod markedet". Sådan er det jo. Og ja, jeg beholder også mine Statoil. De har netop bekræftet, at de fastholder 1,80 nkr i udbytte hvert kvartal.
De har også netop refinansieret en del af deres gæld, således at de frigør kapital både til fremtidige investeringer, udbytte, tilbagekøb etc .
Men tak for dit "indspark". Samtale fremmer forståelsen. Reel videndeling kan være en ganske god ting. Og det er netop sådan jeg vurderer aktie-info. Tak for det.
Besvar indlæg

Dato : 04.11.2014 kl.19:28
Brugernavn : Ukendt bruger

Aaaar Palle den der var vidt lige fri nok fra hoften ;oP

Som den gode Thorleif Jackson beskriver Prosafe:
"Prosafe er verdens førende ejer og operatør af mandskabsplatforme - også kaldet flydende hoteller eller Floatels. De benyttes i olieindustrien i forbindelse med indkøring af nye produktionsplatforme, og vedligeholdelse eller ombygning af ældre produktionsplatforme. Prosafe ejer 11 af verdens 20 floatels, og har dermed en global markedsandel på over 50%. Prosafe har endvidere fire nye mandskabsplatforme i ordre til levering i 2015 og 2016".

Den 11. september kunne man på Seeking Alpha læse følgende (kan ikke huske hvilket selskab artiklen omhandlede):
"Currently there are 230 offshore rigs under construction with the ultra-deepwater market anticipated to grow by over 30% by 2016, which pretty much doubles the offshore fleet relative to last year's size. This supply will be hitting the market over the next 24 months and thus sharply increasing demand for the offshore accommodation."

Der sker med andre ord en stor tilvækst i antallet af borerigge (vi ved jo også hvordan SONGA har 4 rigge til levering og Fred Olsen har vidst nok 2 rigge til levering og alle de andre klaphatte har også hamstret rigge). Samtidigt er efterspørgslen efter rigge (fra olieselskaberne) nu faldende (formentlig midlertidigt, hvis man skal tro diverse 2014Q2 rapporter). Og begge disse dele forskyder udbud-efterspørgsel for borerigge i slem slem retning.

MEN for prosafe er det stigende antal borerigge jo ikke noget problem - snarre tværtimod, det vil jo blot betyde større kundebase for dem. Dog er det selvfølgelig et problem hvis efterspørgslen efter borerigge falder, da efterspørgslen efter mandskabsplatforme så også vil falde. Prosafe har imidlertid relativt god afdækning svarende til ca 3 års (nuværende) omsætning.

Jeg mener derfor ikke at Prosafe burde ryge sådan i dørken - det er mere forståeligt at boreselskaberne får tæv...
Besvar indlæg

Dato : 04.11.2014 kl.18:40
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Tonny og Marcus.
Prosafe er relateret til den norske olieindustri. Jeg mener blandt andet de håndterer personale til olieplatforme, offshore og bemanding af olie-ting på land. Alt olierelateret i Norge falder pt dramatisk. Så vidt jeg kan vurdere ligger forklaringen her. Ellers en solid aktie som performer godt. Hvor langt den skal presses er der ikke umiddelbart nogen der kan sige. Men efter min vurdering er dette årsagen.
mvh
Palle Eghjort
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2014 kl.19:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Næææ har heller ikke kunne finde noget.
Mon ikke det bare er almindelig "lemmingeffekt"

Jeg kan se, at de ikke er de eneste i den branche der er faldet pænt i dag.
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2014 kl.18:48
Brugernavn : Ukendt bruger

Prosafe er faldet tilbage med 9 pct. d.d. Har ikke kunnet finde forklaringen på dette. Er der nogle der
kender årsagen?

- den undrende prosafe-investor.
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

04-06-2020

Danmark: Årsregnskab fra Glunz & Jensen.
Tyskland: Kl. 9.55: PMI-tal.
EU: Kl. 13.45: Centralbankmøde afsluttes.
USA: Regnskab fra Nike, Gap Inc.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.