O.W. Bunker

7600 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 14.11.2014 kl.13:55
Brugernavn : John Stihøj

Jeg har ikke haft tid til at blande mig i debatten om OW Bunker her på siden. Men mine synspunkter kan I få kendskab til ved at se et optaget webcast fra Investordagen i Kolding i tirsdags, hvor jeg var med i en paneldebat om kollapsen i OW Bunker.

www.shareholders.dk/kampagne/InvestorDagen-Kolding-2014-webtv/paneldebat
Besvar indlæg

Dato : 13.11.2014 kl.11:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Palle
Rigtig gode "points" du kommer med. Mener ligesom du, at man skal forfølge Altor og forsikringerne i forbindelse med bestyrelsesansvar. Har ligesom du selv været på de "bonede gulve". Dagens OW, eller ØW som du kalder dem, er jo fremkomsten af de mails der cirkulerer mellem tidligere misfornøjede medarbejdere. Her må en advokat kunne udlede, at situationen i selskabet har været kendt i en længere periode, og burde være indberettet til børsen. Jeg er i den tunge kategori af dem der har brændt sig, men mentalt afklaret på tabet, nu kan jeg så sætte mig på sidelinjen og følge sagen.
Herfra skal også lyde en tak til Lau Svensen og opbakning til, at han ufortrødent fortsætter sin "jagt" på de ansvarlige. - En fornøjelse at lytte til ham i øvrigt.
mvh
Besvar indlæg

Dato : 12.11.2014 kl.20:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars. Tak for din respons. Altid godt at høre andres meninger. Samtale fremmer forståelsen som man siger.

Jeg tror mange er lammet over svineriet i ØW Bunker. Endnu ved vi ikke hvad der er sket. Tjah, hvis det er MINE fordomme du hentyder til, kan du da have meget ret. MEN når jeg skriver det med ansvarsplaceringen, er det mine erfaringer gennem 48 år på arbejdsmarkedet, herunder 2 bestyrelsesposter i større virksomheder, jeg trækker på.
Vedrørende finanssektoren, er der vist ikke meget tillid tilbage at hente nogen steder mere. Netop i dag den 12. november 2014, har flere store banker indgået forlig (en slags indrømmelse) på 23 milliarder for valutasvindel, som går år tilbage.
Bankerne, som i nyere tid, er blevet forsynet med skatteydernes penge i form af lån til hyper-billige renter, hober overskuddet sammen til sig selv, mens udlånsaktiviteterne FALDER.
Stik imod politikernes intentioner med at forære bankerne skatteydernes penge.

Andets steds (i Politiken), kan man i dag læse en yderst hvas kritik fra chefen for det økonomiske forskningsinstitut Ifo i München - Hans-Werner Sinn. I Politiken refereres den gode økonom, i forbindelse med Europas/EU's problemer, AT citat: " Det er nødvendigt med en hårdere kontrol med bankernes og statskassernes Finans". Dette nævnes i en artikel om ØMU'en og euroens valutamæssige problemer.

Nå, nok om det. Andre har vel også en mening om disse ting. Personligt syntes jeg blot, at vi er kommet alt for langt ud af tangenten, med at centralbankerne uden videre kan kanalisere borgernes skatteyderkroner ud i "markedet", UDEN at kræve noget til gengæld. Sverige og andre af vores naboer, lavede jo "bank-pakker med up-side modellen", og fik derved rigtig mange af skatteydernes milliarder retur.
Her i Danmark husker vi den ulødige Lene Espersen for, under natteforhandlingerne, som minister, at FJERNE "upside modellen, sådan ca kl. 03. 00 om natten. Godt HUN ikke genopstiller. En kæmpe skandale var/er det jo og har kostet danskerne milliarder af skatteyderkroner. Men ingen tilgivelse for ØW Bunker skandalen herfra.
Ansvar må, kan og skal placeres, mener jeg. Held og lykke til de bedragede.
Besvar indlæg

Dato : 12.11.2014 kl.08:26
Brugernavn : Lars Bech

Jeg er forundret over mængden af genmæle på dit indlæg, Palle.
Så blev alle fordommene da vist luftet for alvor.
Igennem mange år har flere vestlige lande taget risikoen ud af markedet for investorerne. Vi har set det senest i USA. Det er helt og aldeles meget usundt for markedet. Det skaber dårlig adfærd, hvor der råbes på plaster, hver gang der er et skvulp.

Men det at investere i en aktie kræver altså noget arbejde og det tror jeg på, at mange har gjort. men selv efter det, så kan du aldrig slippe for svindel og svigt. Vi kender endnu ikke hele historien i OW Bunker, men som jeg har læst i Børsen, så var der en line fra bestyrelsen på netto-åben position i olie på 200.000 ton. Den nedsatte Jim til 100.000. Hvordan det så kan lade sig gøre at have en åben position på 1.000.000 forstår jeg ikke. Uden at kende meget til den branche, så kender jeg til valutahandel og der skal man have lines og det må OWB også have haft tænker jeg.

Hvor meget jeg end begræder tabet hos investorerne, der føler sig taget i den del af ryggen, der sidder tættest på jorden, så er mere lovgivning ikke vejen frem. Det er bedre adfærd.
Det kommer Altor til at lære er jeg sikker på. De ansvarlige uanset hvem de måtte være kommer til at lære det. Erstatniningsansvar bør undersøges. Godt at se Danske Aktionærforening være på bane - det er netop rigtig adfærd: investorer går sammen og anlægger sag m.v.
Har Jim og Fru Dal svindlet, så får de nok aldrig job igen og der vil blive kigget langt efter dem i Brugsen. Investorerne vil være mere forsigtige og kritisike ved IPO'er og stille mange spørgsmål og det er vejen frem: bedre adfærd og erkendelse af, at risiko altså eksisterer i vores verden og heldigvis for det. Det modsatte ville være aldeles forfærdeligt.
Jeg så en professor spørge, hvorfor investorerne ikke blot købte ETF'ere eller investeringsforeninger ? Så havde kollapset i OWB ikke betydet meget. Det kunne være en god mulighed.
Svindel sker alle steder: MGP, Københavns Kommune osv.

Besvar indlæg

Dato : 08.11.2014 kl.12:31
Brugernavn : Ukendt bruger

ØW Bunker er desværre endnu et tegn på, at der overhovedet ikke er styr på finanssektoren i Danmark. Har selv deltaget i due-diligence i stor dansk virksomhed for flere år siden. Der KAN findes ansvarlige, både blandt revisorer, banker, investeringsfonden bag, hvis der er svindlet i virksomheden, bestyrelsens og ledende medarbejders ansvar.
Selvfølgelig kan der det. Og det SKAL der.
Der vil blive kigget med fra sidelinjen også fra alle os der ikke har noget i klemme lige i denne skandale. Hvis IKKE der bliver ryddet op, kan det samme jo ske igen når som helst.
Erhvervsministeren, eller hvem dette her nu hører under, bør naturligvis snarest muligt, indkalde ledelsen fra fondsbørsen, og aftale en køreplan for opklaringen af denne skandale. Netop i sølet af denne skandale, vil man forment nogenlunde let kunne se, hvilke LOVTILTAG der er nødvendige for at undgå lignende episoder fremover.
At smadre "markedet" på denne måde, er ikke KUN en sag mellem de involverede investorer, firmaet etc etc. At "smadre markedet" på denne måde, er og bliver en samfundssag. Folketinget må naturligvis på banen.
Nogen af bestyrelsesmedlemmerne er muligvis forsikret mod "bestyrelsesansvar". I givet fald kan bedragede investorer hente en del af deres penge i forsikringsselskabet bag. Lad os nu se lidt action - tak.
Besvar indlæg

Dato : 06.11.2014 kl.11:48
Brugernavn : Ukendt bruger

Sikke da en skandale det er utrolig at man kan børsnotere en virksomhed uden at den bliver gået mere
grundigt igennem.
Jeg var med på noteringen, men for en gang skyld var jeg heldig, da jeg solgte min aktier få dage efter
første handelsdag med en pæn gevinst.
Jeg gjorde forøvrigt det samme med ISS og Chr. Hansen da jeg generelt godt kan lide at være med i
starten hvor der er eufori, men ikke vil tage for store chancer i længden med nye børsfirmaer. Bortset fra
sidstnævnte har strategien været ok.
Vh
Thomas
Besvar indlæg

Dato : 06.11.2014 kl.11:27
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er blevet kontaktet af journalist Jacob Willumsen fra TV2. Han beskæftiger sig med at lave indhold til nyhederne kl. 19.00 og 22.00 på TV2. Han vil gerne i kontakt med private investorer, der har lidt tab på at eje aktier i OW Bunker. Jeg har naturligvis fortalt ham, hvad jeg mener om OW Bunker forløbet, men han vil gerne høre det fra en eller flere almindelige private investorer.

Jeg vil derfor opfordre jer til at ringe til ham på tlf. 25 45 64 14.
Besvar indlæg

Dato : 06.11.2014 kl.11:13
Brugernavn : John Stihøj

Altor Fund har set sig nødsaget til at udsende denne pressemeddelelse:

Commencement of in-court restructuring procedure in two subsidiaries of OW Bunker
Altor Fund II (Altor) acquired OW Bunker in August 2007. During Altor’s ownership the company’s sales and net profit have increased consistently and substantially. On March 28 2014, OW Bunker was listed on NASDAQ OMX Copenhagen and Altor went from holding 93 percent of the shares to owning 35 percent of the shares (post listing) and has been the majority shareholder of the company since then.
– We are deeply disturbed by how this situation has snowballed over an extremely short period of time, says Søren Johansen, Partner at Altor Equity Partners and Board Member of OW Bunker. We have to get to the bottom of this as soon as possible. The impact to employees, shareholders and customers is terrible. Since being informed of the situation, the board has done all it can to try to protect what was, before the breaches mentioned in the company’s release, a very sound business.
On November 6 2014 at 7:28 CET OW Bunker published the following company announcement:
OW Bunker - Commencement of in-court restructuring procedure in two subsidiaries
Following the announcement on November 5 2014 (company announcement 25/2014) regarding fraud in Singapore and significant risk management loss, the board of directors regrets that it has not been able to find a solution with the syndicate banks. On this basis, it has been decided to file for commencement of in-court restructuring procedure in the subsidiaries O.W. Bunker & Trading A/S and O.W. Supply & Trading A/S at the probate court in Aalborg. The main operational activities of the group are located in these companies, which are expected to be insolvent.
The purpose of the in-court restructuring procedure is to establish an overview of whether a basis for continued operations of the companies can be established, including a basis for injecting further capital or other similar solution.
For the time being, the financial impact cannot be assessed, however, it must be assumed that the group's equity is lost.
In court restructuring procedure is aimed at debtors who are insolvent but where there is a chance that all or part of the debtor's business may be able to continue operations after the completion of a restructuring. The procedure is intended to provide a tool for management and creditors alike, offering the possibility of rescuing an insolvent business, and thereby preserving its assets, rather than proceeding straight to the filing of a bankruptcy petition.

Besvar indlæg

Dato : 09.10.2014 kl.11:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Jakob

Husk at kontakte en revisor, og tag nu en, som ikke har en fortid i et kommunistparti, men en som har et navn og fra et firma, som der er lidt tillid til.

Jeg er tidligere økonomichef og revisor, og noget siger mig, at dem som farer i flint ikke har styr på regnskabsreglerne omkring disse tekniske nedskrivninger.

Men jeg har ikke sat mig ind i tingene omkring OW, så der kan være noget om problemstillingen. Men overordnet, mener jeg, at der er tale om en periodeforskydning, hvilket ledelsen jo også har været ude og tale om.

Men Få fat på en statsautoriseret revisor fra et af Big Four, så er du godt på vej.

Strøjer
Besvar indlæg

Dato : 08.10.2014 kl.15:56
Brugernavn : Bjarne

Jeg prøver "lykken" igen, ved at gå ind med et frimærke. Efter at have solgt mine tidligere aktier med gevenst på sølle 267 kr. :-), da Gert ramte den "lige i øjet" omkring 22. september. Jeg turde ikke mere.
Fik du dine brændt af Gert, eller blev du fanget.
Mon den vil fortsætte længere ned, eller tænker man, at den har nået sit niveau?

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 08.10.2014 kl.11:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Tonny og jer andre,

Jeg er journalist på TV2 og kigger i dag kritisk på OW Bunker ledelsens løfter op til børsnoteringen og de
efterfølgende nedjusteringer.

Kunne godt tænke mig at tale med jer. Er på 25456414 eller jhv@tv2.dk, håber at høre fra jer.

Mvh Jakob
Besvar indlæg

Dato : 07.10.2014 kl.21:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Hvor er det dejligt befriende når nogen erkender at de to fejl, eller føler sig misinformeret og fortæller når de tager konsekvensen og sælger.

Den side af sagen mangler vi alt for mange gange. Respekt for det John.

Jeg er i øvrigt meget enig med dig. Det lå ikke lige i kortene, at de kunne blive så hårdt ramt af faldende oliepriser.

Fra starten af var jeg interesseret i OW Bunker, men fandt vækstraterne noget optimistiske.
Tror man på, at dagens nedjustering er en "enlig svale" så syntes jeg til gengæld den prissættes til en pris jeg gerne vil give og derfor har jeg købt over tre gange i dag til et gennemsnit på 105.

Det var nok for tidligt, med det store kursfald og historikken (altså ingen historik og ingen langsigtet kendskab til ledelsen, som børsnoteret selskab) så bliver der nok mulighed for at købe den billigere i den kommende tid.
Mange er nok lidt bange for en ny "Pandora" og vil ud. De kan få ret, men det kan jo også være at de får smidt aktierne i panik.
Det må tiden vise.

Men du (John) må meget gerne melde ud hvis du ændre væsentlig mening til selskabet, både i positiv og negativ retning.
Besvar indlæg

Dato : 07.10.2014 kl.15:59
Brugernavn : John Stihøj

Så er der sat handling bag ordene. OW Bunker er smidt over bord. Min tillid til ledelsen er væk.
Besvar indlæg

Dato : 07.10.2014 kl.15:45
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er dybt skuffet over meldingen fra OW. Da jeg skrev min første analyse om selskabet op til IPO´en blev jeg gjort opmærksom på, at deres risiko omkring olieprisen var af begrænset betydning. Det er derfor højst overraskende, at de et halvt år efter IPO´en nu må nedjustere netop på grund af den laver oliepris. Det giver ridser i lakken omkring tilliden til selskabets ledelse. Jeg overvejer kraftigt at lukke OW Bunker ned.
Besvar indlæg

Dato : 07.10.2014 kl.15:21
Brugernavn : Ukendt bruger

Skal vi til at revurdere vores holding til OW ? Jeg havde en forventning om at de afdækkede alle deres positioner og at udsving i olie prisen ville må mindre betydning.
Besvar indlæg

Dato : 21.09.2014 kl.11:06
Brugernavn : Bjarne

Korrekt. Det var hysteri med O.W. Bunker (indtil videre) :-)
Og stort tillykke til Gert. Du ramte den lige i øjet.
Mvh. Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 18.09.2014 kl.20:16
Brugernavn : John Stihøj

En lav oliepris er som udgangspunkt ikke nødvendigvis dårligt for OW. De formidler jo blot handelen mellem sælger og køber og tager et lille fee, der er uafhængigt af olieprisen. Verden ser jo også ud til at køre ganske pænt derudaf med OK vækstrater, så oliebehovet ved transport bør fortsat være højt. Jeg ser fortsat positivt på aktien, men det kommer bag på mig, at den bliver hamret så voldsomt ned på børsen. Hvad sker der så ikke, den dag Altor begynder at sælge ud af deres store aktiepost? Nej - aktien bør snart ikke kunne blive billigere. Det virker som et hysterisk kursfald.

Det med hysteri i både positiv og negativ forstand må vi leve med, da markedet er blevet så spekulativt. Det er snart tid til opsamling, som også Gert har gjort.
Besvar indlæg

Dato : 18.09.2014 kl.19:03
Brugernavn : ger

'Støtte' i det her tilfælde må bero på tro & håb (da den jo som aktie ikke har nogen egentlig historie). På den anden side; spørgsmålet er hvor dårligt var regnskabet? Måske det var urealistiske forventninger mere end et 'dårligt' regnskab. Jeg har stoppet et par ekstra OW Bunker i posen, og regner med at holde dem et godt stykke tid.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 18.09.2014 kl.16:32
Brugernavn : Bjarne

Jeg så i Aktionæren, at John havde en analyse af O.W. Det er bemærkelsværdig, at de tre nye på børsen er faldet så meget i kurs, siden børsintroduktionen.
Det må vel være den lavere oliepris, som er skyld i eks. O.W.s nedtur, samt det skuffende regnskab.
John, har du revideret dine tanker om O.W., eller holder du stadig fast i denne aktie, som et godt køb? Faldet er jo fortsat siden din artikel, og hvor er der ny støtte?

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

11-12-2019


Danmark: Regnskab fra Agat Ejendomme.
Tyskland: Regnskab fra Aurubis.
USA: Kl. 14.30: Inflationstal.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.