Outotec

5510 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 20.11.2015 kl.14:54
Brugernavn : John Stihøj

Outotec brager op på børsen i dag. Det skyldes varslingen af endnu en sparerunde, der kommer til at koste 40 mio. €, der bogføres i Q4 2015 og Q1 2016. Effekten af programmet vil fremadrettet blive + 70 mio. € årligt. 2/3-dele af besparelserne kommer fra en reduktion i medarbejderstaben.
Besvar indlæg

Dato : 30.10.2015 kl.10:14
Brugernavn : Bjarne

Kunne ikke lade være, så jeg har suppleret i 3,13. Det må da på et eller andet tidspunkt høre op med de store fald; og aktien igen bliver genkøbt.

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 27.10.2015 kl.17:01
Brugernavn : Bjarne

Ja, det bliver lidt interessant med Outotec. Det er jo umuligt at vide, hvad den rigtige kurs egentlig burde være. Jeg skal love for at anonym...............leger med aktien. På en eller anden måde tager det lidt af "glæden" ved aktiehandlen med sådanne store spekulationer.
Det er efterhånden svært at undgå køb af en aktie, hvor der ikke bliver spekuleret så mega stort. Men det er jo den nye trend, da flere og flere shorter.
AK ja, i gamle dage :-)

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 26.10.2015 kl.10:16
Brugernavn : John Stihøj

Til orientering: Outotec kommer med Q3 regnskab på torsdag (29-10). Jf. data fra Markit Securities er 13,4% af alle aktier udlånt til shortformål. Jeg holder fast i mine aktier i dette selskab, der givetvis kommer med et svagt regnskab. Spørgsmålet er så, hvor meget dårligt der allerede er indregnet. Vi må se på torsdag.
Besvar indlæg

Dato : 30.09.2015 kl.17:35
Brugernavn : Bjarne

Tak for oplysningen, John
Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 30.09.2015 kl.17:19
Brugernavn : John Stihøj

Jeg holder også ved og har suppleret i dag i 3,36. Til lykke med din opsamling. Outotec holder i morgen kl. 14.00 finsk tid (er de i samme tidszone?) en Q&A session. De har ikke bebudet nyheder - alts derfor næppe heller en nedjustering. Men hvorfor holder de så en Q&A session? Måske fordi ledelsen ikke mener selskabet prisfastsættes korrekt? Lad os håbe, at ledelsen kan overbevise analytikerne om, at aktien efterhånden er blevet for billig. Hold øje med nyheder efter kl. 14.00 (finsk tid).
Besvar indlæg

Dato : 30.09.2015 kl.17:11
Brugernavn : Bjarne

Jeg har igen prøvet at købe lidt i Outotec til 3,28. Hvis den er shorted på samme måde som FLS, kan det måske blive morsomt engang. Det laveste kursen har været; i over 5 år er 3,25.
Lidt spændende :-)
Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 23.09.2015 kl.11:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Tak for fint svar... jeg kan godt leve med at tingene først vender i 2016.
Skulle gerne leve så længe :-)
mvh
Lars
Besvar indlæg

Dato : 23.09.2015 kl.11:46
Brugernavn : ger

Det er helt sikkert OK! Kursgrafen ligner i store træk alt, der har med miner og råstoffer at gøre ... FLS, Vale and many more. Spørgsmålet er, hvornår en vending er i sigte. Jeg kan forstå at flere taler om sidst i 2016 eller måske senere. Måske vi lever længe nok til at opleve et kursløft til de her typer af aktier?

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 23.09.2015 kl.11:27
Brugernavn : John Stihøj

Som for alle leverandører til mineindustrien var regnskabet ikke særlig godt. Men omvendt heller ikke så slemt, som man måske kunne have frygtet.
Ordreindgangen i H1 steg nemlig med 11% til 654 mio. €. Omvendt faldt ordrebeholdningen med 4% til 1.207 mio. €. Salget faldt med 13% til 588 mio. € og EPS endte på 0,03 €. Altså ikke prangende, men dog positivt i relation til ordreindgangen. De forventer for år et salg på 1,2-1,4 mia. € og en EBITA-margin før særlige poster på 5-7%. Så værre var det altså ikke. Ledelsen understreger, at markedet er hårdt presset. OK?
Besvar indlæg

Dato : 23.09.2015 kl.11:02
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John,
Hvordan så det seneste regnskab for Outotec ud, og hvad siger de seneste kvartaler ?
Lars
Besvar indlæg

Dato : 23.09.2015 kl.09:56
Brugernavn : John Stihøj

Ja, det var noget af en rystetur Outotec blev udsat for i går. Jeg har set efter nyheder, men kan ikke finde en decideret årsag til faldet. Har selv suppleret op her til morgen i 3,834.
Besvar indlæg

Dato : 22.09.2015 kl.16:37
Brugernavn : Bjarne

Jeg er nu også gået ind i Outotec, som jo er Laus lille perle :-) (Og måske stadig din John)
Den har tidligere været kraftigt shorted - ligesom FLS. Hvem kan se hvor meget. Jeg har i dag givet3,97 eur. Det billigste i 5 år.
Mon der stadig er muligheder for en overtagelse af virksomheden? Man må sige at markedet får sig en rystetur i dag.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 03.09.2014 kl.17:37
Brugernavn : John Stihøj

Aktien steg i dag med 3,6%. Jf. en rapport fra Markit er aktien en af de mest shortsolgte i Europa. Med "risiko" for et bud fra Weir på selskabet (som der har været rygter om) synes disse shortere at leve livet farligt. Hvad pokker gør de, hvis der pludselig kommer et bud på selskabet, for det kan blive dyrt for dem. Jeg holder godt fast i mine aktier i dette selskab. Uden et bud på selskabet kan det tage et års tid før der for alvor kommer opdrift, men med et bud kan opdriften komme voldsomt og pludseligt.
Besvar indlæg

Dato : 28.04.2014 kl.14:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Outotec (peer Group til FLS) kommer i morgen med regnskab. Det bliver næppe flot læsning. Alligevel holder jeg fast i aktien. Jeg fik her til morgen data fra Markit Securities, hvoraf det fremfik, at 13,8 % af alle aktier i Outotec er udlånt til shortformål. Når shorterne skal dækkes ind, så kan der - efter min mening - blive kø ved indgangen. I forhold til for 3 måneder siden er antallet af shortpositioner dog reduceret fra 15,1 til nu 13,8 %.
Besvar indlæg

Dato : 03.02.2014 kl.10:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Outotec kommer med regnskab på fredag. Da selskabet er i samme branche som FLSmidth imødeses regnskabet med stor spænding. Flere Peers har leveret svage regnskaber, men det er ventet. Det vil således givetvis også blive tilfældet med Outotec. Det der efter min mening gør aktien interessant er, at hele 15,1 % af alle aktier er udlånt til shortformål. Sælgerne er altså i overtal. Hvis de undgår at skuffe, så bør shorterne vel begynde at dække sig ind. Jeg holder fast i mine aktier i Outotec.
Besvar indlæg

Dato : 01.11.2013 kl.08:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John,
Jeg er lidt i tvivl om det er helt lovligt at vider give oplysninger, men nu da jeg er begyndt...... det er DD.
Venlig Hilsen
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2013 kl.18:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Claus.

Tak for inputtet selvom jeg gerne havde læst en mere optimistisk analyse/vurdering af Outotec.

Kan du ikke lige nævne hvem WE er. Det kunne jo være interessant at vide, hvem der har dette negative syn på aktien.

Takker på forhånd mange gange. Dejligt med dit indlæg:-)
Besvar indlæg

Dato : 31.10.2013 kl.11:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Outotec (Sell)
We keep our Sell rating on Outotec after the Q3 results. We believe Outotec’s margin and growth prospects have permanently weakened since demand and pricing pressure seem to continue to weaken. This may lead to Outotec withdrawing from its bullish long-term targets. We believe Outotec’s share price still reflects overly optimistic earnings expectations for 2014-16.

Besvar indlæg

Dato : 21.10.2013 kl.15:41
Brugernavn : Ukendt bruger

Sektoren hvor både FLS, Metso og Outotec er aktiev har det skidt. Det førte til nedjusteringer i sidste uge fra både Metso og Outotec. Sidstnævnte har jeg set lidt nærmere på, idet aktien jo droppede med over 15 % på nedjusteringen. Selve nedjusteringen var ikke så slem, at den burde føre til et så stort drop i kursen. Samtidig varsles besparelsestiltag i niveauet 50 mio. €. Jeg ser med interesse på denne aktie, idet aktien forud for halvårsregnskabet var shortet med hele 22 % af de udestående aktier. Jeg kender ikke niveauet nu, men det er givetvis fortsat meget højt.

Jeg har købt en post i Outotec, da det jo på et tidspunkt igen kommer til at gå godt for branchen. Når det sker, så skalshorterne dækkes ind. Det kan give kø ved indgangen. Det vil dog tage noget tid, men kursniveauet synes at være et attraktivt sted at stige ind i aktien.

Er der andre der har en holdning til denne aktie?
Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

18-07-2019


Danmark: Regnskab fra Danske Bank, Nordea, Topdanmark.
Sverige: Regnskab fra Volvo, Essity, Swedish Match, Electrolux, Trelleborg, Intrum, Lindab, Munters Group.
Tyskland: Regnskab fra SAP, Zooplus.
Schweiz: Regnskab fra Novartis.
USA: Regnskab fra Microsoft, United Health, Honeywell, Philip Morris.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.