Pandora

43817 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 06.11.2018 kl.09:59
Brugernavn : John Stihøj

Dårligt regnskab, men den midlertidge ledelse ser ud til at have fat i noget, som investorerne kan lide. Der bremses op og fokus rettes fra vækst til indtjening. I regnskabet skrives det: "there are signifikant unexploted opportunities to improve efficiency" og kan tilpasser netværksstrategien. Med andre ord: Indtjeningen får første prioritet fremfor vækst. Det er en rigtig tal-dreng, der aktuelt leder Pandora, og han har fået sat et stort aftryk i regnskabet. Ændringen i strategien gør aktien mere interessant også for kapaitalfonde. Så mon ikke man skal holde ud og se om aktien kan rette sig igen over de kommende måneder? Hvad mener I andre?


Besvar indlæg

Dato : 13.08.2018 kl.15:40
Brugernavn : Ukendt bruger

AktieUgebrevet mener, at direktør-fyringen skaber plads for en stigning til kurs 420 inden for en måned.

Det er bestemt ikke mit yndlings-scenarie at skulle forsøge med bundfiskeri og jeg har det også svært med Pandora generelt.

Så jeg har kastet lidt spekulative penge efter aktien : lidt bull-certifikater til de frie midler og lidt rigtige aktier i den lange portefølje.


Besvar indlæg

Dato : 07.08.2018 kl.16:09
Brugernavn : Rokkedal

Hej John, om det var flot ikke, at have købt Pandora er jo dejligt idag, skal være ærlig og sige, jeg forsøgte i sidste uge at bundfiske på 420 kr men aktien kom "kun" ned i 423 kortvarigt den dag - det er jo så mit held i dag :).

Jeg tror faktisk ikke engang en direktør fyring vil hjælpe på den korte bane - det skal være resultater der tæller for at den kan stige - nedtrenden rent teknisk må jo også være alarmerende.Besvar indlæg

Dato : 07.08.2018 kl.15:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Vi skal tilbage til maj 2014 for at se en lavere kurs. Kigger jeg på fuld historik, så kan jeg ikke umiddelbart få øje på nogen bund. Havde troet, at 370 ville holde, men nej.

Niveauet 280 (top i 2011) til 310 kan måske give en bund, hvis direktøren fyres. Ellers tør jeg ikke gætte på bunden. Jeg tør ikke købe bear-certifikater i Pandora.


Besvar indlæg

Dato : 07.08.2018 kl.09:50
Brugernavn : Lei

Pandora lever i enhver henseende op til mine forventninger.26/9 2017 skrev jeg under ukendt bruger, at hvis jeg havde haft aktien ville jeg sælge uanset gevinst eller tab.Man skal måske ikke sælge lige nu,men kan afvente "dead cat bounce" og så sælge og  være mere kritisk når man udvælger sine aktiekøb.Warren Buffets udsagn om at man ikke skal eje en aktie en dag som man ikke ville eje fremover er en gylden regel.Besvar indlæg

Dato : 07.08.2018 kl.09:29
Brugernavn : John Stihøj

Hvor er det flot, at du har holdt fingrene fra købsknappen. Jeg selv har aktien, og det er en hård dag. Jeg er uforstående over, hvorfor nedjusteringen først kommer nu. For bare en uge siden sænkede de priserne i Kina med 15 %, og ved den lejlighed bedyrede de, at det ikke ville få negativ effekt på salget i Kina. Nu kommer der så en nedjustering. Det er skidt. Og tilliden til ledelsen er væk. MEN når det er sagt, så tjener de stadig penge. Vækstcasen er imidlertid sat på hold, og udfordringen er om det igen lykkes dem at skabe vækst eller ej. Men prissætningen er nu meget lav. Trenden er ned og alt omkring Pandora er negativt. Dagens fald er berettiget. Men det kan vise sig at være en købsmulighed, hvis altså der ikke er meget store og alvorlige problemer i koncernen. Anders Colding-Friis har mistet al troværdighed, men tilsyneladende tror bestyrelsen stadig på ham. Et chefskifte kunne ellers ganskabe bare lidt tillid til selskabet. Men det bliver op ad bakke. Dem der ikke ejer aktien kan givetvis vente og se, hvor slemt det hele bliver. Py-ha. En hård dag.


Besvar indlæg

Dato : 06.08.2018 kl.18:39
Brugernavn : Rokkedal

Nu skal jeg ikke være bagklog eller noget, men dagens nedjustering er ikke overraskende med alt det man har hørt om rundspørge hos forhandlere i England og sænkning af priserne i Kina MEN MEN ledelsen har som minimum kendt til dette i 3-4 uger og tilliden til dem fra min side ER VÆK - jeg kommer aldrig til at eje dem igen.

Om den så kommer ned i 350 kr/aktie bider jeg ikke på - tror faktisk den ryger derned imorgen.

Føler med jer der måtte have dem.


Besvar indlæg

Dato : 25.06.2018 kl.10:06
Brugernavn : Bjarne

Så er jeg gået ind i Pandora. Har ellers holdt mig tilbage indtil nu, da jeg mener at den kan være købsværdig nu med en p/e på 8-9.

Har været inde på 4-traders. Der skulle være en pæn bund her. Jeg får se.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2018 kl.07:13
Brugernavn : John Stihøj

Overordnet betragtet burde vi kunne holde os over 500. Men jeg kan forstå, at der her til morgen er kommet kommentarer om to nye shortere, der jo altså åbenbart er villige til at indgå væddemål om yderligere fald her fra 500-niveauet. Så vi kan se nok så meget på nøgletal og forventninger til fremtiden. Nu og her bestemmet shorterne, og de mener tilsyneladende at den skal længere ned. Fundamentalt mener jeg ellers, at 500 burde kunne holde.


Besvar indlæg

Dato : 17.05.2018 kl.06:55
Brugernavn : Rokkedal

Pandora er faldet mere end 22 % siden sidste uge. Syntes faktisk Anders Friis Colding klarede sig bedre denne gang på Børsen Play end han gjorde i efteråret. Ret beset burde burde regnskabet vel ikke koste mere end 10-12% i kurstab.

Nogen der ved hvormange % af aktierne der er short solgt ? 

Kursen er nu lavere end i efteråret !!! Har været ude af den længe men synes dog den begynder at være interessant såfremt de nye kollektioner får den succes som nogle finanshuse påstår den har fået.

Hvad mener I andre ?? Bør man afvente eventuelt helt til halvårsregnskabet i august ?? Direktøren tilkendegav jo at 2. og 3. kvartal var de meget fortrøstningsfulde eller er det bare varm luftBesvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.18:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Har aldrig og kommer formentligt aldrig til at eje denne aktie, som jeg tidligere i anden sammenhæng har karakteriseret som ren junk.Hvis ikke jeg tager helt fejl er mit orakel Lau Svendsen helt af samme opfattelse.Tror jeg ved hvad Laus 'børsknæ' i øjeblikket fortæller ham.Så og hørte Pandoras topchef på Børsen TV, jeg misundte ham ikke denne opgave,Hans kropsprog talte da også helt for sig selv.Hvis jeg havde haft aktien ville jeg skynde mig væk uanset gevinst eller tab.Mener slet ikke at faldet kan sammenlignes med faldet i Bavarian som jo trods alt har deres vaccine platform som basis hvorimod Pandora har en masse faste omkostninger med det store antal butikker og personale som tager tid at afvikle.


Besvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.15:44
Brugernavn : Rokkedal

Hvis de som jeg forventer, må nedjustere deres bruttomargin så kunne jeg godt se den i 550,- kr. !!!! Se bare alle andre aktier/firmaer der skuffer investorerne... Det har jo karakter af massakre, gudskelov retter nogle af dem umiddelbart efter (Bavarian Nordic er et fint eksempel på dette). Men vi må se om de leverer varen - jeg tvivler.


Besvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.15:31
Brugernavn : John Stihøj

Det ser kritisk ud - enig. Men 12-15 % af alle aktier er shortsolgt. Hvor langt ned forestiller du dig, at shorterne vil, inden de begynder at dække sig ind?


Besvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.15:23
Brugernavn : Rokkedal

Hej John,


selvfølgelig kan direktøren jo næsten ikke udtale sig anderledes. De var ved seneste regnsskabsmeddelelse ude og fastholde deres guidance trods bruttomarginen var 3-4% lavere end guidance, hvis vi så antager, at de har måttet give rabatter eller andet kommer der jo nok en nedjustering på bruttomarginen den 7. november, ellers tror jeg, de ville have meddelt at de var i balance, om ikke andet så udelukkende for at tilfredsstille deres aktionærer og for at bremse shortpositionerne.


Besvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.15:01
Brugernavn : John Stihøj

Man kan altid se på tingene på to måder. Jeg har nemlig også lige set interviewet på Børsen PLAY. CEO´en kan jo næsten ikke udtale sig anderledes, for hvis han kendte til alvorlige problemer, så skulle de jo komme med en nedjustering. Det er da også en mulighed, så jeg forstår godt at du venter til efter Q3. Men hans performance i interviewet kunne efter min mening ikke være anderledes. Han talte med uld i mund - men virkede da egentlig ganske komfortabel og ærlig. Han kunne jo næsten blive politiker, der blot gentager og gentager det samme:-)


Besvar indlæg

Dato : 26.09.2017 kl.14:15
Brugernavn : Rokkedal

Pandora falder tungt idag og jeg har lige set direktøren på Børsen Play forsvare deres ageren i specielt USA og det synes jeg ærligt talt han slap dårligt fra. Carnegie er åbenbart hårde ved dem og nogle investeringsfirmaer har øget deres short positioner!!!!!!

Man siger der sjældent er røg uden ild ........ Jeg skal under ingen omstændigheder ind i denne aktie på denne side af Q3 regnskabsmeddelelsen den 7. november !!! Hvad mener I andre ??? Tror personligt bunden sagtens kunne være 5-7 % længere nede end dagens kurs !!!


Besvar indlæg

Dato : 22.09.2017 kl.14:53
Brugernavn : John Stihøj

Hej Karsten K.


Enig - udviklingen i like-for-like salget er vigtig. Nu har jeg ikke nærlæst regnskabet påny, men jeg erindrer heller ikke at have set direkte tal for dette salg. Det er lidt underligt. Har du i mellemtiden funder de omtalte tal?


Besvar indlæg

Dato : 19.08.2017 kl.22:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John

I forbindelse med det seneste Pandora regnskab har jeg ledt efter udviklingen i "like for like" salget men uden at finde det. Jeg synes det er et interessant tal da det viser salgsudviklingen renset for nye og lukkede butikker i forhold til samme periode året før.Besvar indlæg

Dato : 16.08.2017 kl.15:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Når mange aktier er dyre har man nok en tendens til at se på dem der virker billige i forhold til de andre der er prissat højere. Spørgsmålet er om det egentligt giver mening at sammenligne sådan på tværs.


Spændende om shorterne bliver ved.Besvar indlæg

Dato : 16.08.2017 kl.14:52
Brugernavn : John Stihøj

Billig eller ej. I forhold til flertallet af danske aktier er aktien efter min mening billig. Men husk at en billig aktie godt kan blive billigere. Og modsat for en dyr. Har lige fået besked fra Finanstilsynet, at AQR kapitalfonden siden 10-08 har øget sin short position fra 1,5% til nu 1,61 %. Shorterne sidder i forhånd og styrer gamet. Men når de skal dække sig ind, kan vi andre måske få serveretten.


Besvar indlæg

Dato : 16.08.2017 kl.06:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Teknikken omkring short press er interessant. 


P/E på ca. 12 er lavt i forhold til andre store danske aktier. Syntes dog man også skal bemærke at børsværdien vs. omsætningen virker ude af balance. Børsværdien er så vidt jeg kan se omkring 71 milliarder og de forventer 23-24 milliarder i omsætning. Ratio ca. 3.


Jeg syntes ikke Pandora er decideret billig aktie på nuværende tidspunkt.
Besvar indlæg

Dato : 15.08.2017 kl.10:54
Brugernavn : John Stihøj

9 kr. fragår i dag i udbytte (det er forklaringen på faldet i dag). Tilsyneladende har shorterne ikke mistet appetitten. Nu skulle 11 % af alle aktier være short solgt mod 8 % forud for regnskabet i sidste uge. Det fremgår af data fra Markit Securities. Jeg er meget positiv på Pandora, men henset til shorternes styrke og udholdenhed må vi nok sande, at Pandora kan falde mere før shorterne sikrer en gedigen optur i aktien.


Besvar indlæg

Dato : 09.08.2017 kl.10:18
Brugernavn : John Stihøj

Hej Henrik. Det er korrekt, at de får travlt med at bringe indtjeningen op i H2. Hvis de ikke kommer helt i mål med fx. en EBITDA i niveauet 36-37% svarer det til at aktien handler til en P/E 2017E omkring 12. Jeg kan ikke finde ret mange andre danske aktier til denne prissætning. Fundamentalt er casen altså i orden efter min mening. Men de "forbandede shortere" har jo dybe lommer, så du har nok ret i, at de fortsat vil forsøge at skubbe til læsset. Lykkes de? Formentlig, og derfor er der også risiko for flere fald, selvom de sker imod sund fornuft. Jeg beholder nu mine aktier, for pudselig kan bøtten vende, og så er det ikke sikkert, at jeg når at komme med (se bare Fingerprint der steg fra 30 til 40 på rekordtid - tænk på Vestas, der også var shortsolgt dengang den lå nede i 35). I dagens marked tester aktien 200 dages glidende gennemsnit. Hvis et brud opad afvises, vil jeg dog nok tage toppen af. For der er heldigvis fortsat gevinst på min position.


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2017 kl.22:57
Brugernavn : Rokkedal

Jeg tror også den skal længere ned. Har svært ved at se hvordan de skal kunne løfte bruttomarginen 3-4% ihvertfald ikke i Q3.

I kan jo spørge jer selv, om I køber smykker/charms til jeres bedre halvdele i det kvartal med mindre hun fylder år - næppe.

Sidder og er glad over jeg trak mig i tide - på sigt tror jeg på aktien,men mon ikke når shorterne i USA har nærlæst/nærstuderet regnskabet vil sætte yderligere pres på. Kunne godt frygte vi kommer yderligere 10% ned - jeg afventer de næste 2-3 mdr..


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2017 kl.16:15
Brugernavn : Bjarne

Har listet mig meget stille ind i Pandora, og venter til efter udbetaling af bonus på kr. 9,- udbytte den 15. august.

Jeg forventer at det fald, som kommer, vil blive udnyttet af "de store" til endnu en omgang kraftig shorting.

Gad vide om den skal ned under de kr. 600,- en gang mere. Jeg venter en tid igen.


Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2017 kl.10:16
Brugernavn : John Stihøj

Et kursfald på næsten 10 % på et regnskab, hvor selskabet fastholder. OK - det lå lidt under analytikernes estimater, men kursfaldet er bare for stort. Det skal dog siges, at jeg selv ejer aktien, så mit indlæg er farvet heraf. Jeg slipper ikke denne aktie før den kommer op i 900-niveauet. 7,9% af alle aktier er shortsolgt. De skal jo dækkes ind før eller siden, men de begynder næppe at dække sig ind på lige præcis dette regnskab.


Besvar indlæg

Dato : 16.05.2017 kl.19:37
Brugernavn : John Stihøj

Det lyder jo skønt i et "normalt scenarie". Jeg forstår ikke, at shorterne tør fastholde positionerne. Aktien handler til en PE 11-12. Det er vel efterhånden C20-indeksets billigste aktie. Købte lidt ekstra i dag på 651 til mig selv. Har nu tænkt mig at holde fast, selvom jeg godt kan blive lidt angst for shorternes styrke. God aften til jer alle.


Besvar indlæg

Dato : 10.05.2017 kl.07:50
Brugernavn : ger

Falder bekymringen for markederne i USA og UK og lykkes udrulningen til et bredt sortiment & brand ... så vil en vækst på omkring de 10 % årligt og en p/e på omkring 20 indikere en kurs på omkring 1.500 om få år. I et 'normalt' scenarie :-) Så det.


Med venlig hilsen


Gert JessenBesvar indlæg

Dato : 09.05.2017 kl.14:04
Brugernavn : John Stihøj

Synes dagens kursreaktion er forkert. De leverer jo som de skal. Nuvel, salget falder lidt i USA, hvilket skyldes at de har lukket en række forhandlere ned. UK ser også lidt svagt ud. Men Italien, Frankrig og i særdeleshed Kina viser stærk vækst. Det må være lidt lige meget, hvor væksten kommer fra - bare den er der. Det går fremragende på nye markeder, mens modne er lidt til den svage side bortset fra Italien, Frankrig og Australien. De er først nu på vej ind i Indien, der må blive et storsælgende land fremadrettet. Pandora må være et godt langsigtet køb her nær 700. P/E på ca. 12,5 for 2017. På stående fod kan jeg ikke nævne en håndfuld danske aktier, der handler så billigt. Så jeg holder fast. Har købt i dag.


Besvar indlæg

Dato : 09.05.2017 kl.12:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Har også købt Pandora i dag til under kurs 700. Jeg tror short-handlerne stopper i løbet af 1-3 mdr. Hold ud imens.


Besvar indlæg

Dato : 20.04.2017 kl.21:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Godt brølt, Steffen !

Pandora leverer et ikke-livsnødvendigt produkt, så det indebærer en vis risiko for træthed hos forbrugerne eller skifte af smag.

Ikke desto mindre har jeg nu også selv en aktiepost i Pandora, da jeg finder potentialet interessant og så mener jeg ikke, at deres produkter bliver u-interessante med et brag : det vil tage noget tid.


Besvar indlæg

Dato : 19.04.2017 kl.08:43
Brugernavn : Ukendt bruger

Fynboen: Det faktum at Pandora er anbefalet af 12 ud af 15 analytikere/banker ville kun gøre mig mere bange som investor.


Ger: P/E på 12 er en funktion af diverse analytikeres høje forventninger til fremtidens overskud. En lille ændring i forbrugertrends kan også ændre Pandoras fremtidige overskud markant, og så kan P/E lige pludselig blive 100 for den sags skyld :)


Jeg ville ikke røre Pandora med en ildtang. Verden er fuld af spændende selskaber, og forventningerne til Pandora er meget høje i en branche der hurtigt kan gøre Pandoras "bread and butter" overflødigt.


Besvar indlæg

Dato : 18.04.2017 kl.16:18
Brugernavn : ger

I al fald nærmer den sig nu p/e omkring 12, og det er vel ikke afskrækkende. Også selvom væksten skulle blive lidt eller noget mindre fremover. Unægteligt spændende forløb ...


Med venlig hilsen


Gert Jessen, Odense


Besvar indlæg

Dato : 18.04.2017 kl.15:38
Brugernavn : Bjarne

Det er nok lige dagen idag, man skal suge luft ind, ovenpå et fald i nærheden af 13%

Jeg må erkende at jeg har lyttet til Michael Voss i millionærklubben, og derfor købt på vejen ned

i Pandora. Kan det virkelig bare være en gang short, eller ved de om en nedjustering  er på vej?

Det bliver lidt spændende at se, hvad det ender med.

Mvh.


Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 18.04.2017 kl.10:37
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja, har lige set det.


Men 12 ud af 15 børshuse anbefaler Pandora.


Jeg har i dag købt ind igen til kurs 680. Mon ikke snart shorterne stopper?

Besvar indlæg

Dato : 18.04.2017 kl.10:02
Brugernavn : John Stihøj

Carnegie har sænket deres anbefaling og kursmål fra køb til hold og 1.200 til 850. Det har fået en masse Anonymous på sælgersiden, og det er vel dybest set aktører der shorter. Jvf. data fra Finanstilsynet er over 3 % af aktierne shortsolgt. Et fald i dag på over 8 % på denne nyhed forekommer at være overdrevet. Jeg holder fast i mine aktier.


Besvar indlæg

Dato : 18.04.2017 kl.09:53
Brugernavn : Ukendt bruger

Godmorgen

Hvad sker der med Pandora i dag, bliver den ekstremt shortet?Besvar indlæg

Dato : 07.04.2017 kl.15:09
Brugernavn : John Stihøj

Morgan Stanley kommer mig til undsætning. Godt at jeg ikke er den eneste, der er positiv på Pandora. MS mener, at Pandora er balndt de bedste aktier på det globale brand og detailområde. MS forventer nyt momentum i salget i Q2. Deres anbefaling er køb med kursmål i 1.000. Nøjagtigt som jeg ser på aktien.


Besvar indlæg

Dato : 30.03.2017 kl.09:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg er helt enig med dig John; Pandora burde være en god handel ved nuværende kurs.

Jeg har samlet op løbende undervejs gennem Pandoras investormæssige deroute. Udover at de holder den økonomiske plan, har der været spændende nyheder om omstrukturering i USA, fabriksudvikling i østen, samt nye eksportmuligheder og dermed optimering af lagerkapacitet.

På trods af at alle udmeldinger omkring kursmål, må tages med et grand salt, synes jeg det er bemærkelsesværdigt, at man fastholder en kurs i 1000 niveauet. Jeg har personligt en forventning om, at den psykologiske tristessebobbel sprænger hos investorerne i takt med Q2 og Q3.


Besvar indlæg

Dato : 29.03.2017 kl.17:14
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er bullish på Pandora, men det ser ud til at andre mener noget andet. Jeg synes aktien forekommer at være billig. Der tales om svag vækst i Q1, men det har selskabet jo selv meldt ud om uden at det vil ændre på 15-20% vækst for helåret. Hvad er det jeg ikke ser, eller er Pandora bare et super godt køb her ved 760,5? Slap ud af lidt i går på 775, men er egentlig interesseret i at samle op igen. Takker på forhånd for input (gode som dårlige).


Besvar indlæg

Dato : 19.02.2017 kl.11:37
Brugernavn : John Stihøj

Handler ved 826 til en p/e 2017E på 14. Det burde da være et godt køb. Eller hvad?


Besvar indlæg

Dato : 07.02.2017 kl.09:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Flot regnskab fra Pandora i morges. Overgår forventninger til både omsætning og en smule bedre EBITDA. 6 mia. kr. i overskud. Forventer 3-4 mia. mere i omsætning i 2017 og en lidt lavere overskudsgrad, men altså på større omsætning. Så det er fint. Udbytte 36 kr. per aktie fordelt over hvert kvartal.

Sydbank en smule skuffet over forventninger : https://play.borsen.dk/klip/5898b48445628ff8171fac92/topchef_der_er_ikke_noget_der_driller_i_pandora_-_men_vaeksten_vil_falde.html


Besvar indlæg

Dato : 06.02.2017 kl.17:53
Brugernavn : John Stihøj

Jeg er meget enig med dig Schmidt. Har også selv Pandora og holder fast. Det er imidlertid lidt besynderligt, at kursen falder 3,1% på dagen før regnskabet. Det burde jo ikke kunne være tilfældet at nogle ved mere end os andre. Prisen på guld stiger og det kan måske være en årsag. Men ellers må vi jo vente til i morgen tidlig og få "dommen".


Besvar indlæg

Dato : 25.01.2017 kl.17:36
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej allesammen. Hermed et uddrag af min analyse af Pandora:
Pandora har gennem flere år leveret en høj, lønsom vækst, primært drevet af butiksåbninger og produktlanceringer. Jeg ser denne vækst fortsætte, i hvert fald et par år endnu:

- Selskabet forventer at åbne 200-300 butikker årligt i 2017 og 2018 (længere har Pandora ikke guidet).
- Løbende produktlanceringer (herunder en fortsat aftale med Disney).
- Salg gennem Tmall i Kina påbegyndt i oktober foruden udrulning af egne eSTOREs indeholder store muligheder (både på top- og bundlinje).
- Ringe fylder en stadig større del af salget: Dette betyder større produktdiversificering og dermed mindre afhængighed af Charms. Endvidere har Pandoras ringe generelt set en højere gennemsnitspris end Charms, hvilket burde hjælpe på toplinjevæksten. 
- Smykkemarkedet vokser, Pandora anslår 7% årligt
- Like-for-like salget (salg i konceptbutikker ældre end 12 måneder) vokser middel til højt encifret. En del højere end de største konkurrenter, der har kæmpet med omsætningsfald (TIF og SIG). 
- Stabil EBITDA-margin sidste år - på trods af råvareprisstigninger og store valuta-indhug (f.eks. GBP). Mit bud er, at mens ovennævnte faktorer trækker i negativ retning, trækker stordriftsfordele såvel som færre (men stadig mange) butiksåbninger i positiv retning.

Med mine beskedne beregninger og forventninger handler Pandora til en P/E på 18 (2016) og 16,3 (2017), hvis omsætningen vokser med 20% og 15% i hhv. 2016 og 2017. EBIT-margin på 36%

Dette er lavere end eksempelvis Tiffany & Co., hvis omsætning det sidste år faldt med 3%, men alligevel handler til en P/E på 22,2 for 2016. EBIT-margin på 18%, dog lidt højere udbytte end Pandora.

Signet Jewelers, hvis omsætning det sidste år faldt lavt encifret, handler til en P/E på 12,2 for 2016. SIG har dog EBIT-margin på kun 8,8%, samt udbytte på Pandoras niveau.

Pandora har store, voksende frie pengestrømme med stigende udbytte og aktietilbagekøb. 
Desuden også lav gæld, der dog er steget de seneste par år, både grundet butiksåbninger, men også for at betale udbytte og købe aktier op (udlodningen har været højere end overskuddet). Dette er ikke holdbart i længden, hvorfor stigningsgraden forventes (og ønskes) at aftage.

Kort sagt mener jeg aktien skal stige på kort og mellemlang sigt.


Besvar indlæg

Dato : 12.01.2017 kl.08:30
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John m.v.

Det er jeg ikke u-enig i. Kurs 1000 bør være opnåelig i år. Jeg har den selv liggende i 1 portefølje.


Besvar indlæg

Dato : 11.01.2017 kl.16:36
Brugernavn : John Stihøj

Der skal ikke meget til at rokke ved tingene. En af Pandoras forhandlere i USA, Signet Jewellers, melder i dag om et sløjt salg op til jul. Pandora faldt straks til 854. Nu ligger kursen i 880, da Signet har konkretiseret, at godt nok var salget op til jul sløjt, men det gælder ikke Pandora smykkerne. Det er stadig min holdning, at Pandora kan stige til 1.000 i indeværende år. Hvordan ser I andre på denne spændende aktie?


Besvar indlæg

Dato : 09.01.2017 kl.15:12
Brugernavn : John Stihøj

Personligt ligger jeg pænt i Pandora, som er samlet op lige omkring 800. Jeg har tænkt mig at holde fast, men jeg undres over, at kursen faldt 6 % i sidste uge, hvor markedet ellers var pænt opadgående.

Er der nogle der kan overbevise mig om, at jeg skal sælge nu og tage gevinsten eller om det er klogest at holde fast. Input modtages meget gerne.


Besvar indlæg

Dato : 18.10.2016 kl.13:44
Brugernavn : John Stihøj

Dejligt med en positiv analyse fra Carnegie. Jeg er helt enig med dem. Kender ikke deres kursmål men mit er uforandret 1.000


Besvar indlæg

Dato : 11.10.2016 kl.09:28
Brugernavn : John Stihøj

Jeg fik lidt ud af short i Pandora, men lukkede for tidligt. Sådan er livet. Nu har jeg også købt aktien, men også her lidt for tidligt. Har købt til 825, så det er noget dyrere end dit køb i 785. Jeg tror, at du har gjort en god handel med dit køb. De er naturligvis lidt presset af den faldende værdi på GBP, men omvendt må den lavere sølvpris være positivt for Pandora. Kommer der et rally frem mod ultimo 2016, så gætter jeg på stigning op imod 1.000.


Besvar indlæg

Dato : 08.10.2016 kl.23:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John, haaber din short gik godt.

Har vaeret ude af Pandore nogen tid (solgte 19/8), men faldet i fredags fik mig til at gaa ind igen til kurs 785. ikke sikker paa at det er bunden, RSI 35 antyder maaske at vi er taet paa. Regnskab om tre uger, som faldet i pundet formentlig ikke kan gore megen skade. Er det ikke tiden den skal i portefolgen?


Besvar indlæg

Dato : 25.05.2016 kl.22:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Den virker absolut overkobt. P/E paa 32, ja regnskabet var flot, men vil sige at den skal ned under 900 inden jeg byder ind igen. 18% stigning paa en maaned og formentlig ingen nyheder de naeste to maaneder, der skulle nok komme en mulighed for at samle op til mere rimelige priser inden 2. h regnskab den 9. august.


Besvar indlæg

Dato : 23.05.2016 kl.17:54
Brugernavn : John Stihøj

Pandora flirter med 1.000 idag. Jeg er imponeret over deres salgsudvikling og høje indtjening. Selv med dagens kurs er aktien jo egentlig ikke dyr. Personligt tror jeg dog den - i hvert fald på kort sigt - kan ramme muren her ved 1.000. Jeg har derfor privat satset og er gået short i aktien. Aktien har et teknisk gab mellem 860 og 910. Gabs "plejer" at blive lukket, selvom jeg ikke selv har fantasi til at se aktien i 860 for nærværende. Men mindre kan også gøre det. Lurer på at fald på kort sigt, idet RSI er helt oppe i 80. Hvordan ser I andre på Pandora?


Besvar indlæg

Dato : 14.10.2015 kl.11:26
Brugernavn : Ukendt bruger

Det kunne vel også være begyndelsen på en længere nedtur.Deres koncept bygger efter min mening på et banalt koncept, som måske ikke er langtidsholdbart hos den kritiske forbruger.Det ender måske med at Lau får ret i sin vurdering.
Besvar indlæg

Dato : 14.10.2015 kl.10:14
Brugernavn : John Stihøj

Mon ikke man skal til at se på Pandora igen efter morgenens kursfald på 5%. Den eneste årsag jeg har kunnet finde skulle være en rapport, der skulle indikere at Pandoras salg i USA i Q3 måske er aftaget i vækst. Bemærk at jeg bevidst skriver: Måske.
Besvar indlæg

Dato : 12.05.2015 kl.14:02
Brugernavn : John Stihøj

P/E 24 på basis af den nyeste Guidance. Dyrt eller ikke dyrt? Vækst og indtjening er høj, også selvom der nu må regnes på en højere skattesats. Jeg er ikke den store fan af Pandora (de gør det fremragende), men modeaktier er meget lunefulde. Jeg må dog parkere lidt af min skepsis. Der er fortsat mulighed for høj vækst via salget i Disneys butikker, åbning af stadig flere konceptbutikker, overtagelse af butikker i Tyskland og sidst men ikke mindst samarbejdet med Oracle Investment Hong Kong i Kina. Jeg har en lille post af aktier i selskabet. Og dem har jeg faktisk tænkt mig at holde fast i.

Hvordan ser I andre på Pandora?
Besvar indlæg

Dato : 22.03.2015 kl.14:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg må nok sige at jeg synes Pandora er dyr - uanset hvilket nøgletal man ser på er den højst prissat. PE2014 er 26 og pris pr egenkapitalkrone er ca 11, og over halvdelen af egankapitalen er endda goodwill og andet luft. Deres eneste værdi af betydning er med andre ord deres indtjening, så hvis de falder i unåde hos kunderne i morgen og de ender med at likvidere selskabet, så vil der være under 5% af dagens kurs tilbage til aktionærerne.

Jeg har selv tidligere haft Pandora (da kursen var to-cifret), men ville ikke røre den med en spidstang idag...
Besvar indlæg

Dato : 21.03.2015 kl.17:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Man kan sige mange ting om Pandora. Jeg er nu gået ind i den som en lille spekulationsaktie. Stigende
omsætning og bedre og bedre netto resultat. Endvidere lige nu en estimeret P/e på omkring de 20. Det er
vel alt andet lige en kvalitets aktie til ok billige penge...Jeg ved nu ikke om den er mere udsat for store
fald sammenlignet med så mange andre aktier. Den er vel fair prissat. Ved godt at Lau ikke vil eje den
men hvis man nu kan score en gid gevinst er det vel det som det handler om.
Vh Rasmus
Besvar indlæg

Dato : 19.02.2015 kl.09:07
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg købte ind i aktien, men valgte kun at købe 1/3 af den normale mængde grundet den store stigning. Det var så en fejl kan jeg se på kursen nu.
Aktien er bestemt ikke dyr og jeg har fornemmelsen af, at de virkelig får skubbet på, så væksten kan opretholdes. En lang kærlighedsaffære med aktien bliver det dog ikke til, da jeg kan være nervøs over deres smalle sortiment og så mode-præget. Ikke den slags aktie, som jeg ønsker at ligge inde med i lang tid.

Besvar indlæg

Dato : 18.02.2015 kl.12:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg vil ikke købe aktien, da jeg for det første ikke forstår produktet og ikke regner med populariteten bare
varer ved. Endvidere kan potientialet ved aktien vel ikke være lige stort når den allerede er mangedoblet
siden lavpunktet.
Jeg bor i Aalborg, og har desuden bidt mærke i at der aldrig er en eneste kunde i deres butik i Friis
centret i hver fald ikke de gange jeg har været der. Selvfølgelig kan jeg ikke bruge det som målestok for
virksomhedens salg worldwide, men det er sådanne små ting der gør at jeg holder mig væk.
Modebaserede og teknologiske virksomheder er de 2 ting jeg passer meget på med.
Nokia og Lacoste er vel 2 meget gode eksempler på hvordan virsomheder den ene dag er totalt populære
og den næste dag er det yesterdays news.
Thomas

Besvar indlæg

Dato : 17.02.2015 kl.09:52
Brugernavn : John Stihøj

Wauw for et regnskab. Og så bliver det endda endnu bedre i 2015. EPS i 2014 blev 25 og det ligner et EPS for 2015 på 31. Dermed handler aktien til en P/E 2015E på ca. 17. Det kan vel ikke siges at være dyrt for et selskab, der stiller en vækst i 2015 på 17% i udsigt. Tør man købe aktien efter dagens store stigning? Hvad mener forum?
Besvar indlæg

Dato : 03.05.2012 kl.08:49
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg ser købssignalet bekræftet. Jeg sigter efter test af 68.50, hvor MA50 ligger.
Besvar indlæg

Dato : 30.04.2012 kl.22:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Og ramte netop toppen af det trading range (57,30), hvorefter den skød i vejret. En lukning
i morgen over denne kurs og meget gerne med et gap op, så har jeg et købssignal
bekræftet. Agter ikke nødvendigvis at købe aktien, men overvejer Nordeas CRT-Bull
Pandora*2 II Maj 2016 (det udløber dog allerede den 6. maj med indløsning 16. maj - kan
ikke se de har længere løbende certifikat).
Besvar indlæg

Dato : 30.04.2012 kl.15:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Hov hvad skete der lige i dag ??
Sikkent fald i aktien - pt. 4,7% nede og den finder støtte i toppen af det tidligere trading
range.
Nyheder ?
Besvar indlæg

Dato : 27.04.2012 kl.14:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Hov - hvad skete der lige her kl. 14.00. Der har hele dagen ligget en meget stor gælder på kurs 60 mens købersiden var helt tynd. Men pludselig spragn kursen over 60 og nu ligger der så en stor køber på 60. Fastholdelse over 60 er MEGET vigtig. Jeg har den stadig.
Besvar indlæg

Dato : 26.04.2012 kl.21:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Uha jeg synes du tager en chance. Håber for dig, at jeg er for pessimistisk ;-)
Har just været på ETN-kursus med Handelsbanken. De har ikke certifikater på Pandora,
men det har Nordea. Dem vil jeg have med i overvejelserne, når jeg får købssignal.
Det var et rigtig godt foredrag, hvor vi fik godt indblik i mulighederne.

Som altid må man ikke investere via sin pension, men der foregår faktisk en høring pt. om
en mulig ændring.
Besvar indlæg

Dato : 26.04.2012 kl.15:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Den SKAL holde sig over 60. Jeg har selv lige købt til 59,85. Men der sker med rystende hånd:-)
Besvar indlæg

Dato : 26.04.2012 kl.14:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Uha Fanta ! Aktien går i dørken og handles nu under 60. Sikken forskel i at misse et
købssignal og så falde næsten 14%. Aktien burde snart ikke kunne falde mere, men lave et
kort rebound og så måske testen toppen af det sidste trading range, dvs. omkring 57.50 for
at finde fodfæste. Holder det ikke, så tør jeg ikke tænke på bunden.
Besvar indlæg

Dato : 22.04.2012 kl.21:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Mit købssignal blev aflyst i fredagens handel, hvor vi lukkede ugen i 65.8, hvilket var under
uge-lukningen for 14 dage siden, hvilket var sidste chance for et købssignal. Jeg lurer stadig
på aktien, men holder altså pt. fingrene væk.
Besvar indlæg

Dato : 20.04.2012 kl.12:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Det bliver dog for alvor spændende, hvis vi kan bryde 71,50. Der ligger et gap i forbindelse
med udbyttet. Et ugentlig chart er ret flot: 3 plateauer/baser med højere bunde
Besvar indlæg

Dato : 20.04.2012 kl.01:06
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har tilbage købt en post, da den brød de 67 som jeg har som et punkt på min graf.

Der udover køber jeg stille og roligt op i Frontline min lille darling aktie!

Ellers er jeg "fraværende" fra aktie market, deltager i en politisk "lorte" sag om
fjernvarmetvang!
Besvar indlæg

Dato : 19.04.2012 kl.12:25
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Jeg er også ved at være varm på aktien igen. Jeg synes dog godt, at volumen kunne være
noget bedre - den er lav i forhold til for måneder siden.
Aktien giver købssignal fredag, hvis den formår at lukke over 66, hvilket alt tyder på.
Besvar indlæg

Dato : 18.04.2012 kl.17:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Så mangler vi bare at se et brud over 70, hvor 50 dages snittet ligger. Hvis/når det sker, så går aktien for alvor i køb. Jeg synes oplægget ser interessant ud (baseret på teknisk analyse).
PS: Jeg har aktien.
Besvar indlæg

Dato : 16.04.2012 kl.17:45
Brugernavn : Ukendt bruger

FAnTA og Lars:
Jeg synes aktien ligger fornuftigt i flg. teknisk analyse. Jeg synes det ligner opgang til 70, som ved brud obner for 80+. Er I på vej ind i aktien igen? Eller hvordan ser I det tekniske oplæg.
Besvar indlæg

Dato : 02.04.2012 kl.10:42
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Blev også selv stoppet ud.
God vind på markedet.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 01.04.2012 kl.11:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej

Er enig.

Blev stoppet ud med SL lige under 67,-

Er nu helt ude af Pandora.
Besvar indlæg

Dato : 30.03.2012 kl.09:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Gårsdagens price action var et sell-off i form af et Black Candlestick. Selv på uge-basis ser
det pt. ikke så godt ud for aktien. Vi skal vist noget længere ned endnu inden vi ser en fast
bund.
Besvar indlæg

Dato : 27.03.2012 kl.21:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Har taget en slat i dag. Regner i første omgang med et gab-fill.
Besvar indlæg

Dato : 23.03.2012 kl.09:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Ja det vil jeg tro. Købe-signalet fejlede - udbyttet er jo gået fra, så aktien skulle falde.
Gårsdagens handel var ikke så god - det udløste en Black Closing Marubozu. Holder din
støttelinie ikke, så hedder næste støtteniveau 55.
Jeg har ikke haft lejlighed til at lede efter referat fra generalforsamlingen. Skyldes faldet
kun fra-gang af udbytte eller kom der andet frem ? Så, at Jesper-Kasi ikke var tilfreds
med udfaldet.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 22.03.2012 kl.20:04
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars

Nu nærmer Pandora sig området, hvor den begynder og være interessant igen.

http://www.tinyurl.dk/32303

Mon ikke den skal ned og røre en 3 gang?


mvh. FAnTA


Besvar indlæg

Dato : 21.03.2012 kl.07:55
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Tak for dit svar - det er særdeles brugbart ! Jeg skal studere dit svar lidt nærmere i
forhold til de Bow Ties jeg har fundet - nogle er der handlet på og andre er fravalgt grundet
tidsmangel.

Det er særdeles interessant med test af supply/demand. Det kræver, at du bruger en del
tid på at kigge charts ?
Den tid har jeg sjældent.
mvh Lars

Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.22:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars

Det jeg mener er at jeg vil aldrig handle på et Bowtie alene, jeg vil altid kigge efter
andre ting også. F.eks. i novo her blev der sat et BT da novo var i ca 550, jeg gik i novo
i 588, fordi novo er en aktie der trender godt og i 585 fik vi en flot test af støtte/udbruds
linie samt en test af EMA 30 i BT. Eller med andre ord lowrisk.

I Pandora som har sat et BT, kunne jeg ikke finde på at købe, fordi den "udvikling" der
ligger op til BT'et siger nej tak!

Jeg mener ikke det er de mindre aktier der bedst til BT. I min lille verden er det klart de
aktier der har tendens til at trende mest, der er de bedste.Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.21:13
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Elsker ordet 'backtest' ;-)
Ja, der er stor forskel på aktier. Det giver nok sig selv, at et Bow Tie giver bedst i mindre
aktier, som er nemmere at rykke. Kunne dog være interessant at backteste, så man kan
indstille radaren korrekt.
Nå, så kedelig er Novo vel heller ikke. Jer aktionærer har jo tjent godt i den aktie.
Kender ikke noget til at kombinere Bow Tie med andet - enlighten me !
Jepz - Vestas har jeg også kig på. Mangler dog penge at smide efter aktier pt. Strategien er
meget under overvejelse - det kræver meget tid - så jeg er begyndt at kigge meget på
Joseph Piotroski med relativ styrke og re-balancering hvert halve år. Vi får se.
Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.20:23
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Lars

Kort!
?1: Performancefaktoren er rimelig god, læst engang en backtest undersøgelse. Men
kan ikke huske de konkrete tal.
?2: Det afhænger af aktien! Som du selv skriver et bowtie i Pandora er ikke det samme
som et bowtie i Ericsson (den følger jeg ikke). Det er stor forskel fra aktie fra aktie.
Jeg har et Bowtie i den kedelige Novo der løber tilbage fra Nov.

Jeg handler heller ikke på BowTie som standalone.
Har kun en lille slat "gratis pandora" pt.

Har smidt lidt efter vestas, da den idag, er tilbage omkring sin udbruds line på faldende
vol, hvilket jeg godt kan lig. Der ud over har vestas sat høje bund og høje top
imodsætning til pandora.
Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.17:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Fanta
Kender du noget til performance-faktor på et Bow Tie ?
Man skal vel kun holde aktien i relativt få dage efter et Bow Tie eller har du andre erfaringer
?
Har leget med tanken om at hente historiske kurser for en masse aktier og finde alle
forekomster af Bow Ties for at finde statistiske sandsynligheder.
Dagens Bow Tie i Pandora faldt så sammen med generalforsamlingen og det har ingenting
givet.
Anderledes med Bow Tiet i Ericsson - ramte kun lidt under mit første target på 69,50. Der er
mere i det.
Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.17:18
Brugernavn : Ukendt bruger

Takker mange gange. Det var en FAnTAstisk forklaring:-)
Kært barn har mang enavne. Jeg selv mente at kunne se en "næbformation", hvor alle tre glidende gennemsnit mødte hinanden ved kurs 76. Jeg ser også positivt på aktien rent teknisk.
Imorgen fragår der 5,5 i udbytte. Husk det.
Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.12:15
Brugernavn : Ukendt bruger

Er ikke Lars!

Men et BowTie er et ganske udmærket teknisk købs signal der gives af 3
glidendegennemsnit. Reglerne er rimlig simpel.
(Den originale)
1. Alle 3 glidendegennemsnit skal være stigende.
2. EMA(10) > EMA(20) > EMA(30)

Den mest anvendte variant er:
1. Alle 3 glidendegennemsnit skal være stigende.
2. SMA(10) > EMA(20) > EMA(30)

Et BowTie kort fortalt.

Besvar indlæg

Dato : 20.03.2012 kl.08:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Idag afholdes generalforsamling med udsigt til et udbytte på 5,5 kr. pr. aktie. Det vil naturligvis føre til et kursfald af nogenlunde lignende størrelse onsdag.

Til Lars: Hvad er et Bow Tie om man må spørge?
Besvar indlæg

Dato : 19.03.2012 kl.19:57
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej forum
Bow Tie udløst i Pandora idag. Jeg har købt løbende op siden kurs 70 i forventning om et
godt udbytte, men et Bow Tie kan altid bruges.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 01.03.2012 kl.12:12
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John

Har købt små-dryp de sidste par dage :-)
Besvar indlæg

Dato : 01.03.2012 kl.11:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Sølvprisen falder 7 % og det må da gavne Pandora. Mon ikke det er tid til opsamling?
Besvar indlæg

Dato : 22.02.2012 kl.17:27
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg tror du har gjort det rigtige Bjarne. Mht. Pandoar så er der ikke meget vækst over denne aktie set i relation til deres udmelding for 2012. Jeg holder fingrene væk.
Besvar indlæg

Dato : 22.02.2012 kl.10:26
Brugernavn : Bjarne

Jeg tror også, at man skal passe lidt på med Pandora i denne tid.Er heldigvis kommet godt ud af den efter den omgang mega short, som den tidligere har været udsat for.
Og det kan sandsynligvis ske igen.
Som du også skriver Henne. Er vi ved at have set det bedste på aktiemarkedet for en tid. Regnskaberne er ved at være ovre. Den græske krise har fået lidt med pulverslukkeren; men ulmer stadig. Og som sagt, der har været kæmpestigninger de sidste par måneder.
Jeg har gearet kraftigt ned, så nu må vi se tiden an lidt.

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 21.02.2012 kl.19:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Har heldigvis aldrig haft specielt mange penge i Pandora i en længere periode og har
ikke fulgt den så tæt. Helt overordnet kan jeg ikke se nogle kurstriggere på kort sigt og
tror den som minimum skal tilbage ned mod de 65 kr.

Hvad der sker derfra afhænger meget af, hvordan markederne i øvrigt ellers udvikler
sig.

Jeg kan ikke rigtig blive enig med mig selv om jeg tror på et generelt aktierally frem
mod maj (sell in May - then stay away) eller om vi allerede nu begynder at se en lille
sivende tendens igen.

Konklusionen for mig er, at den i hvert fald skal tilbage i minimum 65 før jeg
overhovedet begynder at overveje at kigge nærmere på den.


Besvar indlæg

Dato : 21.02.2012 kl.09:28
Brugernavn : Ukendt bruger

Det overrasker mig, at revisorerne ikke har krævet nedskrivning af værdien på goodwill, brandværdi m.m. Disse værdier er jo meget høje og prissat da Pandora var en meget stærk vækstaktie. Der er jo ikke udsigt til vækst i 2012, så værdierne burde have været nedskrevet. Overser jeg noget, eller hvordan ser I andre på de voldsomt oppustede goodwill bogførte værdier?

Iøvrigt giver regnskabet ikke grund til at jeg vil overveje at købe aktien. Hvad gør I andre?
Besvar indlæg

Dato : 02.02.2012 kl.10:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Vi må se hvad der sker, men med det gode humør på markedet, så kan Pandora sagtens stige videre. Jeg har set lidt på det tekniske omkring aktien og det er interessant. Forleden stoppede opturen nøjagtigt ved 200 dages snittet i 102. Efterfølgende faldt aktien markant, men stoppede så op næsten nøjagtigt ved 50 dages snittet i 65. Nu er pilen så igen vendt opad for aktien. Der udestår et teknisk gab i aktien mellem 72 og 140, og det betyder alt andet lige at vi før eller siden får en stigning til 140 i kursen. Det bliver spændende - ingen tvivl om det.
Besvar indlæg

Dato : 01.02.2012 kl.21:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John,

Tak for indlægget. Jeg forstår ganske udmærket din bekymring. Jeg har siden mit
indlæg været lidt af en rutchetur igennem med aktien. Den var nede ca. 30 % pr. start
denne uge! Så den er i særklasse volatil.

Det ændrer dog ikke mit syn på aktien langsigtet - og seneste to børsdage har dog også
vist, at den har hentet ca. 10% igen.
Dette kan tolkes (det gør jeg ihvertfald) som en afprøvning af, hvor støtteniveauer
findes og tilsyneladende har den for nu klaret frisag for yderligere dyk og er ved at
indhente igen.

Jeg indrømmer, at papiret byder på høj risiko i dag-til-dag bevægelser, men jeg er
stadig overbevist om, at en væsentlig del af sidste års nedtur bliver hentet igen på
mellemlang sigt (12-15 mdr).

Hvad angår de regnskabsmæssige vurderinger for de immaterielle værdier - herunder
specielt good-will - så er det vel ikke fundamentalt afgørende for kursprissætningen, når
antagelsen om at selskabet kan generere vækst ses i sammenhæng. Så vil det jo være
vurderingen af selskabets evne til at generere cash-flow, der dominerer.

Det bliver spændende at se, om den teori holder vand:-)
Vil dog stadig anbefale at gå ind før regnskabsaflæggelse, da det i modsat fald kan blive
vanskeligt at nå at få del i stigningen efter.

Hilsen
JFA
Besvar indlæg

Dato : 23.01.2012 kl.15:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej JFA. Velkommen som debattør og stort til lykke med din flotte gevinst. Brøndt barn skyr ilden siges der, så derfor er jeg ikke med på opturen. Jeg tabte rigeligt på vejen ned-:(

Jeg har utroligt vanskeligt ved at vurdere Pandora. Nu taler alle som om vækstcasen igen er intakt, men så hurtigt kan de vel ikke vende skuden. Jeg afventer personligt næste regnskab, for jeg vil gerne se om de bogførte goodwill-værdier måtte blive antastet af selskabets revisorer. Goodwill m.m. er bogført på basis af et årligt vækstscenarie på 30 %, og så hurtigt kommer det jo ikke til at gå i 2012.

Jeg holder mig ude, men ønsker dig held og lykke med dine Pandora aktier.
Besvar indlæg

Dato : 20.01.2012 kl.18:17
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej,

Jeg er ny her på siden.
Har været svineheldig, at købe Pandora i kurs 52-56 for et par mdr. siden.
Har altså pr. d.d. næsten afkast på 100%:-)

Jeg forstår udemærket de angivne argumenter for ikke at turde kaste sig ud i aktien mht. gennemsigtighed, regnskabsværdiansættelse o.sv.

Tror bare selv på (det er ihvertfald hvad der driver mig til at beholde aktien) at selskabet har lagt de værste udfordringer bag sig - ikke mindst ved den seneste succesrige investor charme-tur, de har afholdt, hvor de professionelle er blevet overbevist om, at ny produktfokus samt konkurrencedygtige priser igen skal bringe vækst tilbage til selskabet.

En høj grad af sidste års investor-mistillid er efter min mening stadig indregnet i kursen, hvilket jeg vurderer vil blive 'udvasket' i takt med at selskabet formentlig vil performe fornuftigt på emerging markets og omtalte produkt/pris mix.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at selskabet allerede sidste år opnåede attraktive aftaler om distribution på bl.a. det kinesiske marked.

Så hvis ledelsen ellers kan afholde sig fra at forsøge med urealistiske produktkoncepter og -priser og fokusere på de oprindelige kerneprodukter på disse markeder, så burde der være god mulighed for vækst.

Tror selv på, at aktien kan komme fuldt tilbage til minimum introduktionskursen på 12-15 mdrs. horisont.

Disse betragtninger er selvsagt mere orientert i fundamental-analyse end teknisk analyse. Sidstnævnte har jo vist sin fuldstændige ubrugelighed - jf. mange af beretningerne i denne tråd!

Held og lykke til os aktionærer i selskabet:-)
mvh
JFA


Besvar indlæg

Dato : 13.01.2012 kl.07:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John
Jeg har det som dig. Netvøs og mangler tillid til selskabet og dets revisorer, da jeg er enig i
værdiansættelsen af selskabet burde nedskrives.
Aktien har gjort det flot og jeg tog gevinst aaaalt for tidligt - havde slet ikke fantasi til at
forestille mig, at aktien kunne stige så meget.
Jeg foretrækker andre aktier med en anden profil. Jeg kigger igen på Fortum og lignende -
er mere min boldgade.
mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 11.01.2012 kl.12:54
Brugernavn : Ukendt bruger

Det er længe siden, vi har debatteret Pandora her på siden.
Jeg selv tabte meget på aktien sidste år, og derfor er jeg næsten blevet paranoid omkring aktien. Nu kunne man igår læse, at Signet, som sælger Pandora i USA, melder om et godt julesalg. Specifikt nævner de, at salget af Pandora smykker er gået godt.

Uanset dette så er selskabets store immaterielle aktiver bogført til værdier baseret på at der er tale om en vækstaktie. Seleksbates revisorer må derfor meget kraftigt overveje og kræve nedskrivninger på den bogførte goodwill. Det ser jeg som den store risiko i aktien lige nu og her.

Teknisk ligger den fint til og der er endnu langt op før et teknisk gab er lukket.

Men jeg trø simpelthen ikke købe aktien med risikoen for nedskrivninger hængende over hovedet.

Hbad gør I andre med Pandora og hvad mener I om den?
Besvar indlæg

Dato : 11.08.2011 kl.13:47
Brugernavn : Bjarne

Hvad er det nu, at Lau mener om Børsen
Han kalder det vist en bestemt ting.
Men det lyder da ikke godt - Skal kursmålet så laves om igen? :-)

Mvh.
Bjarne

Besvar indlæg

Dato : 11.08.2011 kl.12:59
Brugernavn : Ukendt bruger

Prøv at læse om Pandora i Dagbladet Børsen. Tilsyneladende belv ejerkredse allerede i 2008 advaret om svaghederne i selskabet.

borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/212526/rapport_spaaede_pandora_begraenset_levetid_i_2008.html
Besvar indlæg

Dato : 08.08.2011 kl.10:20
Brugernavn : Ukendt bruger

Bankernes kreativitet er stor. Nordea har lanceret et gearingsprodukt i Pandora, hvor investeringen ville gå tabt, hvis aktien på en dag faldt mere end 50%. Det er så sket. Læs mere via nedenstående link. Interessant læsning, men synd for dem der har tabt.

www.business.dk/detail/penge-i-nordeas-pandora-produkt-er-tabt
Besvar indlæg

Dato : 08.08.2011 kl.10:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Bjarne.
Ja, Laus prognose var lige i øjet. Flot af ham. Som du måske ved, så købte vi Pandora til vors Langsigtede Modelportefølje til kurs 42 i sidste uge. I den forbindelse har Lau udregnet et nyt target på aktien, og det er her 80-100 fremkommer. Jeg tog fejl. Lau havde i den grad ret.
Og ja, der kan godt være forskel på vores provate holdninger. Aktieinfos holdning er mere klar: Aktien har potentiale til kurs 80-100.
Besvar indlæg

Dato : 04.08.2011 kl.15:59
Brugernavn : Bjarne

Hej John

Jeg sidder med en undren over dit indlæg i Nordnetbloggen ang. Pandora.
Her mener du , at kurstabet har været en overreaktion og kursen burde ligge i ca. 80-100.
Jeg mener,at det er ca. 2-3 måneder siden Lau skrev i Aktionæren, at Pandora skulle i 50, hvilket er ret imponerende ramt.
Er de forskellige kursmål jeres private holdning, eller hvad er Aktieinfos mening?

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 02.08.2011 kl.15:21
Brugernavn : Ukendt bruger

GODDAG PÅ FORUM

DAGEN IDAG ER VIRKELIG ET BEVIS PÅ, AT MAN SKAL HOLDE HOVEDET KOLDT OG BENENE PÅ JORDEN, NÅR MAN FORETAGER INVESTERINGER OG IKKE TRO AT ALT GROR IND I HIMMELEN. NU ER AKTIEN IKKE BARE GÅET KOLD, MEN DIREKTE ISKOLD. DET SKABER RIDSER I DERES IMAGE TIL STOR SKADE FOR DERES BRAND OG KOMMENDE AFSÆTNING. MAN KAN HAVE SIN TVIVL OM, OM DE KAN GENREJSE SIG. MEN DET KAN VI SÅ HØRE OM SENERE. JEG HAR MIN TVIVL IGEN IGEN IGEN.

MED HILSEN FRA KANTEN AF POOLEN

UFFE MADSEN
Besvar indlæg

Dato : 19.05.2011 kl.14:42
Brugernavn : Ukendt bruger

GODDAG PÅ FORUM

JA, DET GÅR IKKE GODT FOR PANDORA PÅ BØRSEN OG DET ER EN AKTIE, SET FRA MIN STOL, MAN SKAL VÆRE MEGET FORSIGTIG MED AT INVESTERE I. DER VAR EN VÆLDIG BEGEJSTRING FOR AKTIEN EFTER INTRODUKTIONEN OG SÅ GIK DEN KOLD.

EFTER AL EUFORI HAVDE LAGT SIG, SÅ BEGYNDTE AKTIONÆRERNE AT TÆNKE. DE SPURGTE SIG SELV, HVAD PRODUCERER DE EGENTLIG. MIT SVAR ER, DE LAVER IKKE ANDET END HVAD FOLK KAN UNDVÆRE, SÅ ENKELT ER DET. HVORFOR ER JEG SÅ NEGATIV PÅ DEN ??? JA, MIN ERFARING SIGER MIG, AT NÅR VI ER INDE PÅ NOGET MEGET MEGET MODEPRÆGET, SÅ KAN MAN VÆRE IN DEN ENE DAG OG LIGESÅ HURTIGT VÆRE YT DEN NÆSTE DAG. DERFOR ER DET EN FARLIG AKTIE. MODEVERDENEN ER UBAMHJERTELIG OG VANSKELIG OG KUN FÅ HAR FORSTÅET AT OVERLEVE I MANGE ÅR I DET MARKED. PANDORAS PRODUKTER SLIDES JO IKKE OP, DE KAN GÅ AF MODE ELLER BLIVE EFTERLIGNET AF TILSVARENDE PRODUKTER OG SÅ ER DET KAPITEL SLUT. DERIMOD KAN MODETØJSPRODUCENTER JO LEVE PÅ, AT TØJET BLIVER SLIDT OG SKAL FORNYES.

SÅ JEG VIL IKKE SÆTTE MINE SPARREPENGE I AKTIE.

MED SPANSK HILSEN FRA

UFFE MADSEN
Besvar indlæg

Dato : 14.04.2011 kl.08:04
Brugernavn : ger

Fristende og uigennemskuelig. Måske for en kort bemærkning overvejet 200-230 med skarp SL.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odnese
Besvar indlæg

Dato : 14.04.2011 kl.03:58
Brugernavn : Ukendt bruger

Bare jeg kunne komme et kvalificeret svar....

Jeg har modsat dig og mange andre, besluttet at jeg ikke deltager i disse nyemissioner. Jeg vil først se en 200 dg. gl. snit kurve poppe op.

Men hvor er bunden. Blev den ikke udbudt til kun 200 kr og allederede den første handelsdag blev det første gab lavet?

Ser umiddelbart ud til at kunne være opsamlingsværdig, ved 230.

Der må være et eller andet, som de store spillere ved, som vi amatører kun kan gisne om.
Besvar indlæg

Dato : 13.04.2011 kl.17:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har købt denne aktie for dyrt, ingen tvivl om det. Men efterhånden synes jeg den er bombet for langt tilbage. De har leveret hvcad de havde lovet, og det med sølvprisen tror jeg ikke er årsagen til det store kursfald. Vi har fået 5 kr. i udbytte, men det rækker ikke langt efter det store kursfald. Er der andre der ligesom jeg er begyndt at interessere sig rigtig meget for denne aktie? Har købt den ad et par omgange, og overvejer snart at købe en større post i aktien her omkring 230.
Besvar indlæg

Dato : 03.03.2011 kl.10:01
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej Bertelsen.
Jeg nåede ikke at svare dig inden vi fik beviset på, at 300 var et godt sted at købe. Købte selv i går til 301,1. Den er markant oversolgt og bør kunne Rebounde til min. 320. Gabbet bryder jeg mig ikke om, for før eller siden lukkes det. Men jeg tror vi kan få en gevinst først.
Besvar indlæg

Dato : 02.03.2011 kl.21:14
Brugernavn : Ukendt bruger

C20 indekset's lille nye.
Jeg synes næsten den fortjener en tråd, for den er interessant på mange måder.

I skrivende stund er aktien nede i det oversolgte RSI nivaeu efter en længere periode
med tilnærmelsesvis voldsom nedadgående trend, fra toppen i 360'erne til nu niveau
300. MACD er i en nedadgående formation over samme periode.
Der ses substantiel støtte i samme 300 niveau, så måske man bør overveje at springe
ind nu mens den også er oversolgt og samtidig ligger i støtteniveau?
Candlestick mønstret antyder en potentiel vending i trenden via den nyformede 'doji' i
støtteniveauet 300, som antyder at sælgerpresset møder købervolumen.

Hvad siger folk? Jeg er personligt meget lun på at hoppe ombord, men det eneste der
bekymrer mig er det gap fra 274 til 300 tilbage fra november som endnu ikke er belvet
lukket.

Input ønskesBesvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-10-2021


Sverige: Regnskab fra SSAB.
UK: Regnskab fra HSBC.
USA: Regnskab fra T-Mobile, Kimberly-Clark.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.