Fred Olsen

16750 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 22.12.2016 kl.13:52
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg er 100% enig med John og er også selv gået i kigge-med-et-halvt-dovent-øje-på-aktien-mode


Besvar indlæg

Dato : 22.12.2016 kl.09:14
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne. Dit indlæg fra forleden fortjener en lille respons. Personligt har jeg ikke længere interesse i aktien, hvorfor jeg kun sporadisk følger med i selskabets udvikling. Men rrelt går det jo stadig dårligt for FOE, hvis aktiekurs udelukkende synes trukket op af olieprisen. Den var ganske enkelt blevet for billig, men nu og her er den måske kommet lidt for højt op. Men det er kun gisninger fra min side - som nævnt følger jeg den ikke rigtig mere.


Besvar indlæg

Dato : 20.12.2016 kl.15:49
Brugernavn : Bjarne

Jeg er noget overrasket over den kraftige kursstigning, som Fred Olsen har været udsat for den senere tid. Mit gæt er, at det er shorts, som skal lukkes inden årets udgang. Samtidig er dollaren også steget gevaldigt, og endelig har de fået en ny låneaftale.

Samtidig suger jeg lige luft ind en ekstra gang. Det har hjulpet på min Fred Olsen.

Men jeg er bange for, at det ikke vil vare ved ret lang tid; så der skal nok skæres noget ned på Fred. Olsen. inden nytåret.

Andre meninger??


Med venlig julehilsen


BjarneBesvar indlæg

Dato : 01.12.2016 kl.13:35
Brugernavn : Ukendt bruger

Ja det har du selvfølgelig 100% ret i Bjarne :o)

Så måske en sale-and-rebuy ville være en mulighed, så størstedelen af tabet i hvert fald er låst fast skattemæssigt ;o)Besvar indlæg

Dato : 30.11.2016 kl.14:26
Brugernavn : Bjarne

Tak for svaret Casper

Nej, grunden til  at sælge inden en evt. konkurs, var fordi jeg så kan benytte tabet til modregning i gevinst. (Har et pænt tab) Jeg er klar over, at man godt kan "ansøge" om at bruge et evt. tab, hvis en virksomhed går konkurs. Men det er et uhyggeligt langsigtet projekt. Se bare på det gamle 2M, som vist ikke er færdigbehandlet endnu - siges der.

Det var også bare om at få belyst mulighederne for overlevelse af FOE.

Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 30.11.2016 kl.13:34
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg ville da tænke, at det var en fordel at de havde gamle rigge, med små afskrivninger og vel derfor lavere break-even rates end nyere rigge, de må gøre enormt ondt i afskrivninger.


I øvrigt må det vel være en fordel af de fleste af deres rigge er til lavt vand. Så vidt jeg kan se er 5 af deres rigge til max ca 460m vanddybte på nær BlackFord Dolphin (ca 2500m) og de tå skibe, der kan klare 3050/3600m. For det er jo især dybt-vands-borringer, der er urentable nu (og formentlig i al fremtid).


Jeg har dog ikke selv nogen FOE i øjeblikket. Jeg har Awilco Drilling, der udbetaler meget fine udbytter (i hvert fald lidt over 1 år endnu indtil deres 2.borerig løber af kontrakt). De har så vidt jeg ved de laveste omkostninger, da begge deres rigge er tussegamle og kun bliver afskrevet svarende til de 5-årige services der skal laves på dem.

Derudover har jeg Prosafe, der er helt tussebillig efter en lille repair-emission, der øgede aktieantallet med beskedne 8% men alligvel skar mere end 50% af aktiekursen kort forinden (og mere end 75% af i forhold til hvor den var i sommers).


Hvis jeg stadig havde FOE nu ville jeg dog også holde fast i den. Der er ingen grund til at sælge ud af en aktie, når den næsten er værdiløs. Hvis den går helt konkurs er det ikke meget mere du har tabt, men hvis den kommer sig igen er der jo meget mere end 100% opside ;o) Jeg har dog ikke læst deres sidste par regnskaber, da jeg selv er ude af det.


Besvar indlæg

Dato : 29.11.2016 kl.09:28
Brugernavn : Bjarne

Ja, det er rigtigt. Du er jo kendt som en særdeles tålmodig mand :-) Men har de tid og kapital nok til at undgå en emmission. Deres flåde er jo ikke den nyeste, og nogle af deres kontrakter udløber vel i løbet af et par år. Jeg synes det ser sort ud.


Mvh.

Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 29.11.2016 kl.09:14
Brugernavn : Lau Svenssen

Du må prøve at holde ud igennem stormen. Olieprisen er den afgørende parameter. Olieselskaberne skal snart igang igen med at lede mere ivrigt efter olie og lave feltudbygning, da oliereserverne falder pga. alt for lav tilgang af nye fund og den løbende tømning af de gamle oliefelter.

Næste miulepæl bliver OPEC-mødet i morgen. 

Med venlig hilsen

Lau Svenssen


Besvar indlæg

Dato : 27.11.2016 kl.14:26
Brugernavn : Bjarne

Jeg har igen læst nogle meget gode og informative debat indlæg om Fred Olsen. Bl.a. et par stykker fra Strøjer den 10/07-15 og 18/07-15. Og derefter nogle af de faste skribenter Lars, Casper mf. På det tidspunkt lå kursen mellem 40-50, hvilket vi mente var helt vanvittigt og meget mærkeligt. I dag synes jeg det ville være dejligt da min investering så ville være hjemme igen :-)

Men hvor er I så idag. Fik I solgt eller købt lidt flere ind til porteføljen, og hvad er jeres holdning til aktien nu. Er den på vej i graven eller er der håb. Som en skrev dengang. Vi nærmer os årets slutning, hvor der muligvis bliver lavet Windows dressing (gevinst og tab modregnes= store udsving). Et stort spørgsmål for mig er også, hvor meget  Fred Olsen er shorted; hvis den er det.

Jeg er meget i tvivl, om jeg skal tage det store skrald nu, og sælge alt og komme videre med andre aktier; eller holde pinen ud, og lukke øjnene, samt vente på bedre tider (2-3 år)? Hvad med en emission, eller i værste fald konkurs.

Det var lige et lille indspark til den positive debat her i forummet.

Mvh.


Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 21.09.2016 kl.14:34
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne.


Nej, jeg har endnu ikke købt aktien. Brændt barn skyr ilden, siges det. Derfor har jeg ikke så travlt med at købe.


Besvar indlæg

Dato : 20.09.2016 kl.16:24
Brugernavn : Bjarne

Jeg har nu lagt et bud ind inden lukketid på 11,70, for af få mit gak længere ned.

Det vil selvfølgelig være træls, hvis der bliver lavet en kapitaltilførsel(Nu fik de jo en skilling, da de vandt retssagen om en ny borerig). Det er selvfølgelig begrænset i det store billede, hvor langt det rækker.

Hvis kursen går lige under 10, bliver der solgt igen, hvad jeg ikke håber.

Fik du købt lidt John. Kursen var vist i 13,50 da du sidst overvejede kraftigt.

Er der andre meninger om aktien?


Mvh.

Bjarne 


Besvar indlæg

Dato : 27.08.2016 kl.17:04
Brugernavn : Bjarne

Jeg har lige skimmet ca. 12 mdr. tilbage i debatten. Flere af jer har haft Fred. Olsen, eller har måske stadigvæk en post i denne forfærdelig aktie. Det er utroligt så meget der er sket med kursen, siden juli sidste år. Har I stadigvæk Fred. Olsen til at ligge i et hjørne? Var lige inde på hjemmesiden for at få opfrisket flådestatus. Man må sige at deres borerigge i gennemsnit er ca. 40 år gamle. Det er godt nok meget. Og mange af kontrakterne udløber indenfor et par år. Hvad sker der så??? Hvis nogle kommer i arbejde, hvilken pris bliver det så til. Heldigvis vandt de jo en tvist, som fik kursen til at stige markant midlertidig.

Er der nogen som ved om/og hvor meget aktien er shorted? Mange er vel også nervøse for en evt. kapitaltilførsel.

Jeg beholder mine og må tage tabet, hvis det ender helt galt. Træls!


Mvh.


Bjarne


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2016 kl.20:29
Brugernavn : Ukendt bruger

Det helt overvejende spørgsmål at stille sig selv må være om der kommer en kapitaludvidelse. Jeg var selv investeret i Prosafe (startede med at købe i 40'erne), og pænt stolt af mig selv over det, men så den blive skamsolgt helt ned i støvet fordi labannerne med de lange slips besluttede sig for at lave en gældskonvertering og kapitaludvidelse i kurs 0.25NOK, uden deltagelse af de gamle aktionærer (aktien lå i kurs 20 i starten af året). Ledelserne/bestyrrelserne har med andre ord ingen anstendighed overfor de gamle aktionærer når det gælder overlevelse og nyeimssion. Vi fik lov at beholde 3% af prosafe, og sagen er jo, at om vi får 3% eller selskabet går konkurs er jo reelt helt ligegyldigt, men ledelsen/bestyrrelsen er jo kun interesserede i at beholde deres job, så deres egen interesse er reddet - hvem der ejer dem er for dem nærmest ligegyldigt, hvilket derfor ikke giver dem moralske skrubler ved at pladre nye aktier ud på markedet til ingen penge og udvande aktionærerne helt sindsygt...


Besvar indlæg

Dato : 08.08.2016 kl.17:58
Brugernavn : John Stihøj

Kurs 13,75 efter et fald i dag på 5,5%. Det begynder at krible i mine fingre for at købe en lille post i denne aktie, som jeg var så heldig at få solgt (ikke optimalt) bedre end dagens kurs. Min tanke er eventuelt at købe, gemme aktien langt ned i depotet, og så smide nøglen til køb/salg i FOE væk. Kan den snart blive billigere, for den går vel næppe konkurs. Hvad siger i andre? Køb eller skal man holde sig væk ud fra tesen om aldrig at gå tilbage til en fuser?


Besvar indlæg

Dato : 27.10.2015 kl.22:03
Brugernavn : Ukendt bruger

Forstår i hvorfor Fred Olsen faldt 8% i dag til kurs 40.5NOK på nyheden om at de har termineret kontrakten for bygningen af Bollsta Dolphin hos Hyundai Heavy Industries (som lader til virkeligt at være ude med riven for tiden - SONGA fik jo også en ekstraregning sendt i nakken for en rig) samt anuleret borekontrakten hos Chevron, som Bollsta Dolphin skulle have bordet for. Jeg ville da mene, at det var positivt, at man slap for at købe en borerig i nuværende marked, hvor det er ønskværdigt at have så få rigge som muligt på balancen...

Dog kan jeg godt se, at med en aftalt dayrate på 560tUSD og en 5 års kontrakt, ville Bollsta omsætte for 5år*360dage/år*0.56mio/dag = 1008 mio USD, så det er selvfølgelig noget af et tab af fremtidig indtjening. Jeg kunne dog ikke finde hvor meget de skulle have betalt for at få konstrueret Bollsta. I 2014 årsrapporten stod der noget om at der var betalt 293mio USD so far men ikke hvor meget der udestod... Nogen der ved hvad den ville have kostet?

Med en MCAP på ca 40NOK*67mio aktier*0.121USD/NOK = 325mio USD, vil en tilbagebetaling på 293mio USD da gøre noget af en forskel (men det vil den missede indtjening selvfølgelig også).

Hvad tænker i andre, er det nu man skal samle op? Jeg er fristet, men er desværre allerede sølet godt ind i olie i Awilco og Prosafe og en sjat Gasprom...
Besvar indlæg

Dato : 01.10.2015 kl.12:07
Brugernavn : Bjarne

Det er godt nok noget af en stigning, at FOE er kommet med de sidste par dage.
Mon ikke det kan fortsætte i et mere roligt tempo i efteråret. Jeg er tilfreds med, at jeg beholdte mine aktier.
Spørgsmålet er om den trods alt var kommet for langt ned. Konkurs tror jeg ikke på. Måske er shorterne begyndt at købe tilbage. Ja, der kan være mange muligheder.

Mvh.
Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 21.07.2015 kl.00:19
Brugernavn : Ukendt bruger

Da jeg er indehaver af en virksomhedsobligation på nominelt 500 tusinde N.kr vil jeg gerne høre panelets mening, om man finder risikoen relevant mht konkurs.Aktiekapitalen ryger jo som bekendt først herefter ryger virksomhedsobligationskapitalen.Min obligation løber til maj 2016 og kan ikke forlænges.Er tilsyneladende meget ilikvid og er sidst handlet 9/7 15 til en kurs på 98,25.Mener på nuværende tidspunkt at risikoen for en konkurs er minimal.Egenkapitalen er på 4 miliarder,men udgøres jo af overvejende gamle rigge hvor man nok kan stille spøtgsmålstegn ved vurderingen.Der er dog brugt utroligt mange penge på en opdatering.
Havde jeg aktien ville jeg nok overveje at tage tabet!
Besvar indlæg

Dato : 19.07.2015 kl.21:43
Brugernavn : Ukendt bruger

"hænger" selv med en lille portion FOE. Spørgsmål til Strøjer - hvad sker der med gælden/refinansiering hvis renterne begynder at stige ? Holder "casen" så ?
Tak for en god debat. Pt. har jeg valgt at beholde "resten" indtil næste kvartalsregnskab.
Besvar indlæg

Dato : 19.07.2015 kl.10:42
Brugernavn : Bjarne

Den er godt nok svær at have med at gøre. Jeg har også overvejet at skille mig af med eks. en 1/3 del. Men min erfaring viser også at der så pludselig opstår en eller anden hændelse, der gør, at olien eller aktien stiger (er der en rimelig mulighed for en overtagelse)?
Jeg er nok kommet til den konklusion at smide dem hen i hjørnet og vente. Hvis den så kommer længere ned (hvor er støtten sådan ca.), kan jeg overveje at købe en portion mere. Jo, jeg er gået i fælden :-)

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 18.07.2015 kl.10:08
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg snakkede lige med et par højtstående i et drilling selskab, og deres forventninger er, at markedet ligger underdrejet i mindst 2 år endnu, hvorefter det så vil bedre sig med olie prisen.

Problemet er at der er store omkostninger forbundet med at udvikle et felt, og det kræver store løbende cashflows. De mangler i øjeblikket, og det betyder, at der bliver droslet ned på aktiviteten. (det tager umiddelbart 4-5 år inden der kommer noget op af sådanne en brønd)

Jeg har lastet flere Fred end jeg burde, og kunne sagtens forestille mig, at FRED skulle i noget der var endnu lavere, inden det gik den anden vej.
Så jeg overvejer, om jeg kortvarigt (2 år) skal skille mig af med FRED, tage tabet, og sætte dem kortsigtet i noget andet (måske APM)

Jeg er ikke i tvivl om at FRED skal op igen, da kursen ikke står mål med værdien, men jeg må også indrømme, at det ikke giver mening, at være i en aktie i strid modvind, lige gyldigt, hvor meget værdi der er.

Strøjer
Besvar indlæg

Dato : 14.07.2015 kl.11:27
Brugernavn : Bjarne

Tak for et godt indlæg Strøjer

Nu begynder det da godt nok at krible i fingeren. Tænker lidt på Vestas, da den var midt i 20 erne, og hvor jeg også købte lidt, midt i 30 erne.
Spekulerer om det her kunne gå på samme måde. Nu da Iran aftalen er faldet på plads, kommer der selvfølgelig mere olie på markedet, og vil nok presse prisen endnu mere, hvilket jo ikke er godt for Fred. Olsen. Vi skal helt tilbage til 2003 hvor den var nede i 8-10 kr. Kan godt nok ikke forestille mig det.
Hvor mener I at der kan ligge en grænse?

Mvh.

Bjarne

Besvar indlæg

Dato : 14.07.2015 kl.11:18
Brugernavn : Lars Bech

Hej Strøjer
Super-god og meget grundig gennemgang. En sand fornøjelse. Jeg vil overveje at indkøbe et frimærke og følge den løbende for at se en mere rimelig prissætning i markedet af aktien.
Det kan gå hen at blive ganske spændende: der burde jo blive ryddet op i branchen for de mindre kapital-stærke. Det er et meget interessant spil omkring olien. Fortsætter olieprisen i dette niveau, hvornår kan vi så forvente interesse fra olie-selskaberne for at lede efter olie igen ?
Har også aktier i QEC.
Besvar indlæg

Dato : 10.07.2015 kl.23:55
Brugernavn : Ukendt bruger

ahh, beklager. Den er vist skrevet lidt hurtigt. Fyld selv de manglende bogstaver ind :)
Håber forståelsen er der :)

God aften

Strøjer
Besvar indlæg

Dato : 10.07.2015 kl.23:47
Brugernavn : Ukendt bruger

Først og fremmest, er det jo fantastisk at se at omsætningen steg ca. 20%, også selvom der er tale om lidt engangsindtægter, og primært fordi, der er kommet en rig tilbage fra renovering. Men omsætningen er samtidig med at der er en Rig der er Idle (lagt op).
Dette gav et umiddelbart overskud på Ebitda niveau, som på kvartalsniveau var på højde med HELE 1. halvår 2014. Og et overskud efter skat på ca. 65 mio $ før engangsting. (impairment test og engangsindtægter)
1.halvår renset for engangsting, er et resultat efter skat på 135 mio $, eller ca. 10% mere end hele 2014.
Ser man på omsætningen for 2016, har man allerede på nuværende tidspunkt kontrakter inde for næsten 1,1 mia $
Ikke ligefrem noget man kan være ked af.

Ked af det, kan man til gengæld være, når man ser på udsigterne. Med en impairment test på 418,9 mio $ eller en nedskrivning af aktiverne med 13,7%. (hvilket er langt højere, hvis man kun regner med de gamle rigge ca. 33%). Hvad betyder nedskrivningerne ?
Det betyder, at med en diskonteringsfaktor på 8,15% (som i øvrigt ikke er justeret på), vurderer man fremtidig indtjeningsevne til at kunne bære den nuværende værdi, enhed for enhed. Man kan sammenligne det med ejendomme, hvor man typisk kræver et afkastkrav på 5-6%. Men her er større risiko, hvor den højere %. Skulle man have undladt at lave nedskrivninger, skulle man i snit, have accepteret et afkastkrav på 7% (blot til at fortælle forskellen).
Med andre ord, er den værdi der på nuværende tidspunkt er i bøgerne, udtryk for den værdi, som man forventer, kan bære en OK-forretning ud i fremtiden.
Ledelsen (den ofte kaldet konservative ledelse), har altså vurderet, at selskabets værdi og fremtid indtjeningsevne på nuværende tidspunkt giver en værdi på 1050 mio $. (og dette må siges, at være en helt op til dato vurdering, med en nedskrivning på 418,9 mio $.
Til sammenligning vurdere aktiemarkedet og investorerne, selskabet til at være 3461 mio nok eller 435 mio $ værd. Eller kun ca. 41% af selskabets ledelse.

Hvem har så mest ret ? Selskabets ledelse eller investorerne ?
Med udgangspunkt i et resultat efter skat på estimeret 200 mio dollars eks. Engangsting, hvilket muligvis falder til 50-100 mio $ i 2016 (som følge af en muligvis 2 rigs mere, som bliver idle, samtidigt skal man ikke ”betale” afskrivninger af de 418,9 mio $ nedskrivning), dette vil betyde at vi med nuværende NOK/$ kurs vil se ind til et overskud på mellem 400 og 800 mio nok kr. Eller en P/E på mellem 11 og 22 med den nuværende kurs (for 2016).
Vil dette blive værre ? Ja, hvis raterne bliver ved med at droppe, så vil riggene, få lavere indtjening, hvis overhovedet nogen. Heldigvis, er de fleste dyre rigge, lagt ud med lange kontrakter til gode penge.
Belford skal ind og upgraderes, og Bredford løber ud for kontrakt i år. 2 af de dyrere. Dette kan potentielt sende omsætningen længere ned, men igen har man kontrakter på 1,1 mia $ i 2016, så helt skidt kan det ikke være.
Kan FRED servicere sin gæld ? Gælden er på ca. 2 mia $, og med p.t. et frit cashflow fra driften på mellem 100 (= 0 resultat) og 200 mio $ i frit cashflow. (cashflowet har set over de sidste 1½ år været væsentligt højere). Det meste af gælden er lige forlænget til 2020. men der er noget gæld som skal betales i 2016 på 188 mio nok. (ca. 25 mio $) og yderligere noget mere i 2019 (se årsrapporten), Hertil kommer nybygningerne, som p.t. står som korte lån. De må forventes, at blive til lange lån inden længe, nu hvor riggene er nybyggede. Selskabet har 180 mio $ i Cash, og yderligere 150 mio i trækningsrettigheder, og 300 mio $ i langsigtede trækningsrettigheder.
Altså ca. 630 mio $ i kapitalberedskab og løbende cashflow.
Det kunne bestemt være bedre, men mon ikke at gælden med forfald i 2020, løbende bliver refinansieret sammen med de nye rigge, som det jo løbende sker. Og dermed ser likviditeten rigtig fin ud. (For det giver ikke mening, at finansiere et nybyggeri, som skal holde i 40 år, med et 5 årigt lån, hvis det ikke rulles)

Alt i alt, ser det mere ud til at ledelsen, har styr på deres butik, end investorerne har styr på prissætningen. Hvilket gør at jeg fastholder mine aktier.
P.S. Husk, at den kontraktmæssige omsætning på 1,1 mia $, er udregnet med 4 idle rigs. 3 ældre,som evt. kan skrottes og 1 nyt skib fra 2000. Får disse nye kontrakter, så stiger ovenstående.
Strøjer

Besvar indlæg

Dato : 10.07.2015 kl.16:04
Brugernavn : Bjarne

Er der nogen, som kan finde på at samle FOE på dette niveau.
Det skulle da lige være for at sænke sit gennemsnit på aktien.
De er heller ikke videre optimistisk i virksomheden.
Men når de andre løber skrigende bort, sååååå.............
Er der fare for en emission?

Mvh.

Bjarne
Besvar indlæg

Dato : 09.06.2015 kl.21:24
Brugernavn : John Stihøj

Lukker igen i dag med stort fald. Holder i stadig ved? Har den selv men er ved at blive træt af den. Billig
på aktuelle nøgletal men den fremtidige indtjening kommer til at falde. Hvad gør i/vi?
Besvar indlæg

Dato : 01.06.2015 kl.13:31
Brugernavn : ger

Ja, sigtepunktet er sat mod ca. 120 +/- indenfor 12 måneder. Vi får se. Lykkes det, så kan vi tage en T70 til at skylle F70 ned med :-)

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 01.06.2015 kl.13:12
Brugernavn : Ukendt bruger

tjaaa... så kom vi ned på 4 mia nok i markedsværdi.

Dette mod en indre værdi på 10,7 mia nok
Et positivt cashflow fra driften i 2014 på 3 mia nok.
og et positivt cashflow fra 1Q15 på 825 mio nok.

Cashflowet fra driften fra 1/1-14 til 31/3-15 kunne altså stort set betale aktien.

Har VÆLTET aktier ned i depotet af ovenstående årsager.

Gert, når jeg har solgt over kurs 100 (nærmere udefineret), må du gerne råbe F70, og så skal du få det serveret :)

God fest!

Strøjer
Besvar indlæg

Dato : 15.04.2015 kl.14:28
Brugernavn : ger

Langt hen ad vejen er jeg enig med Strøjer ('loven' om stigende bunde holder nok ikke helt på den korte periode, men alligevel). Med en p/e (2015) nede på 4-5 stykker ser den billig ud, men mange gange kan der være ugler i mosen ved lave p/e værdier. I år er der heller ikke store udbytter på vej. Så ... forventer vi en tilbagevenden til 'de gode gamle dage', så er tålmodighed en af dyderne. Vi har lige passeret 10 års laveste omkring 66, så med en horisont på 10/2 år (altså 5), så burde vi 'alt andet lige' have 2-4 doblet investeringen.
Jeg lader mine ligge i den lange pose ... og bruger så hænderne til noget andet i mellemtiden :-)

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 15.04.2015 kl.11:56
Brugernavn : Ukendt bruger

Hvis jeg kigger på kurver og streger, mener jeg at den begynder at sætte stigende bunde.
Ja, jeg er godt klar over, at der er rigge, som måske fases ud, men kigger jeg de sidste 7 års regnskaber igennem, så har de altid haft 23 måneders gennemsnitlig restløbetid på deres rigge. Jeg har dog ikke kunne finde tallet i dette års rapport.

De rater John snakker om, har jeg ikke lige kunne finde, ej heller brugt frygtelig lang tid på det. Mener dog ikke at de er halveret.
hvis vi ser overordnet på olieproduktionen, produceres der vel nogenlunde det samme (og lidt til i USA med deres grundvands-ødelæggende-boreringer).
Så med udgangspunkt, i at der nok skal være god brug for rigge og boreskibe fremover, og at hr. Fred Olson, er god konservativ og ikke lefler for hurtige korte aktiestigninger, har jeg satset en god portion i Fred. Så må vi se om 2-3-4 år om det har været OK.

Med det høje stiger man skal have med på aktiemarkedet i dag, vurderer jeg Fred til at være en god mulighed for IKKE at tabe penge. Så må vi se om vi kommer til at tjene nogen....
Købt i alt fra 56,5 til 65 over de sidste 1½ måneds tid.

Så er det bare om at sætte sig på hænderne....

God vind
Strøjer
Besvar indlæg

Dato : 13.02.2015 kl.09:59
Brugernavn : John Stihøj

Jeg forstår det heller ikke. Q4 gav et EPS på 1,4 USD, hvorved året endte på 1,8 USD pr. aktie. P/E ligger således aktuelt på 4,7. Det er billigt - meget billigt. MEN udsigterne er meget matte, selvom selskabet ikke sætter tal på for 2015. Men vi ved at flere rigge skal på værft, og raterne ved nye aftaler er vel halveret. Den kommende tid bliver derfor udfordrende med mindre olieprisen kommer til at stige betydeligt.

Udbyttet suspenderes, og det er den væsentligste årsag til det store kursfald onsdag.

Jeg beholder mine aktier, men hvis jeg ikke var i aktien, så ville jeg nok bare vente og først købe op, når olieprisen for alvor begynder at stige.


Besvar indlæg

Dato : 13.02.2015 kl.08:31
Brugernavn : Ukendt bruger

Hej John,
Jeg forstår ikke at Olsen ikke udvikler sig i mere positiv retning?
Så vidt jeg kan se har de for 2014 da forsat overskud på op mod 10kr pr. Aktie og de bliver vel også
involveret når der skal hives olie op af det nye kæmpe felt der er fundet i Norge ?
Er de ikke også forsat ret lavt gældsat?
Mvh
Thomas
Besvar indlæg

Dato : 09.02.2015 kl.10:45
Brugernavn : John Stihøj

Iflg. tal fra Markit Securities er 9,4% af de udestående aktier udlånt til shortformål forud for onsdagens regnskab.
Besvar indlæg

Dato : 12.02.2014 kl.15:46
Brugernavn : Ukendt bruger

Men yielder den stabilt ml. 5-10 pct. og samtidig giver gode muligheder for opsamling, så
har den en plads hos mig - selvom det ikke er en hurtig-løber.
Besvar indlæg

Dato : 12.02.2014 kl.15:30
Brugernavn : Lars Bech

Tester pt. en bund og holder den ikke, så ville jeg overveje kurs 185-188 sådan-cirkus. Den ser tynd ud.

Enig i, at der er et godt udbytte, men i forhold til vores købstidspunkt, så skal vi da lige holde et par år bare for at komme i nul :-(

www.4-traders.com/FRED-OLSEN-ENERGY-ASA-1413148/technical_analysis-full/
Besvar indlæg

Dato : 12.02.2014 kl.14:41
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg ser den som en god langsigtet investering, og er ikke vildt skræmt af regnskabet.
Overvejer at supplere lidt..
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.23:11
Brugernavn : Ukendt bruger

Ok så er jeg glad for jeg ikke er gået ind endnu!
Som jeg pointerede tidligere har den i længere tid lavet faldende bunde, men med det udbytte den giver
er jeg da snart fristet til at vige fra mit princip og våge pelsen.

Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.14:00
Brugernavn : Ukendt bruger

Nej desværre skyldes faldet ikke udbyttet, men at analytikerne havde ventet et resultat på vist nok 5,5 NOK pr. aktie i Q4 og det blev som bekendt 4,0 NOK. Værre er det ikke. Men 2014 bliver nok lidt svagt, og vi kommer næppe op på 26,2 NOK, som var EPS for 2013. Men den burde næppe kunne blive meget billigere.
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.12:32
Brugernavn : Ukendt bruger

Går der udbytte fra idag siden den falder 7 procent?
Jeg kan ikke finde info på siden.
Mvh
Thomas
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.11:39
Brugernavn : Ukendt bruger

Nu kan jeg ligeså godt svare mig selv, da jeg lige var inde på regnskabet. De fastholder 10 + 10 NOK I udbytte. 2013 endte med et EPS på 26,2, så selv om de udlodder 20 NOK går der fortsat noget ind i selskabet. OK - Q4 var under det forventede, men der er fortsat høj indtjening. EPS ligger på 7,6 og den direkte udbytteprocent på 10 %.

De er ikke oplysende omkring udsigterne for 2014, men simpel hovedregning tilsiger, at resultatet i 2014 kommer til at falde lidt, idet der er et par rigge, der skal på værft. Men værre var regnskabet jo heller ikke, så den burde som minimum kunne holde sit niveau med gode odds for en Rebound i løbet af 2014. Jeg holder i hvert fald fast på mine aktier i Fred Olsen Energy og ser frem til det imponerende udbytte.


Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.11:33
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har endnu ikke nået at læse regnskabet. Har du (Gert) set om de fastholder udbyttet på 10 + 10 NOK for 2013?
Besvar indlæg

Dato : 11.02.2014 kl.10:38
Brugernavn : ger

Regnskab lidt under markedsforventninger, OK, sådan er der også noget forsinkelse på platform (der så sikkert vil tjene penge senere). Faldet betyder, at det direkte afkast nu er 10% i 2014 her ved kurs omkring 200. Logikken er vel, at det lavere resultat og de lavere udsigter på kort sigt straffes kontant, og at de 2 X 10 i udbytte opleves som en forudsætning og som 'det normale'. Hvad ville der så være sket, hvis udbyttet var 10 eller 0 i stedet? Sikkert at aktien var gået helt i dørken. Hvorom alting er ... ? Insider køber i al fald op i dag, kan jeg læse :-)

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.16:28
Brugernavn : Ukendt bruger

Den er faktisk spændende ud med den relativt lave PE. Jeg kan se i deres Q3 præsentation (s15), at dagsraterne for drilling units ligger nær all time high ved ca 550tUSD/day mod 100-200tUSD/day i perioden 2000-2005. Så måske er markedet bange for at de dratter ned igen og giver et negativt pres på fremtidig indtjening, omend det vel først sker når nuværende kontrakter udløber (som i vidst også er inde på længere nede i tråden...)

Jeg synes stadig den ser appetitlig ud, da PE er lav for et norsk selskab at være :o)
Dog synes sidste 5 års kursudvikling at indikere, at det ikke ligefrem er nogen jetjager der vil fordobles eller tredobles indenfor et par år. Men 9.3% i yield er heller ikke at kimse af.
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.15:28
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg har også suppleret idag. Den må da for pokker komme tilbage.
PS: Jeg sover nu også godt nok om natten trods en større aktiepost i denne aktie:-)
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.11:40
Brugernavn : ger

Jeg er gerne solidarisk ... indtil uglerne er bekræftede eller fløjet. Hvorom alting er ... der er et stykke ned til omkring 180, hvor den over årene har vendt snuden op igen. Så, ja der er store udsving henover årene, som jeg i forhold til det direkte afkast har tilladt mig at 'ignorere'. Har derudover suppleret lidt i dag ... og så afventer vi regnskabet.

PS Jeg sover faktisk godt om natten.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.10:36
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg glemte at indsætte linket:-)

www.fredolsen-energy.com/fleet-status
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.10:35
Brugernavn : Ukendt bruger

Jeg forstår ikke kursudviklingen. Aktien er på nogle måneder faldet fra 290 til nu 212. De kommer med regnskab den 11-02. Kan nogen have fået nys om noget? De seneste 12 måneder har givet et EPS på 26,7 NOK, så aktien er billig, hvis den gode indtjening kan fortsætte. Er der her ugler i mosen? Det er korrekt at der er udløb på visse kontrakter i 2014 og 2015, men flere har optioner indbygget. Via nedenstående link fremgår status for selskabets flåde. Det ser da ganske pænt ud, også selvom et par rigge skal til fem-års eftersyn i nær fremtid. Det giver et afbræk i indtjeningen, men sådan har det altid været for selskabet.

Vi må ses hvad regnskabet den 11-02 indeholder. Indtil det modsatte måtte være bevist, så fastholder jeg min tro på denne aktie.
Besvar indlæg

Dato : 05.02.2014 kl.08:17
Brugernavn : Ukendt bruger

I forhold til P/e og udbytte ser aktien billig ud, men er der ugler i mosen?
Grafen ser ud til at være i en faldende trend med lavere og lavere bunde kan det skyldes usikkerhed om
kontrakterne? Jeg kan se på investor relations at der er mange kontrakt udløb i 2014 og 2015
Mvh
Thomas
Besvar indlæg

Dato : 04.02.2014 kl.15:33
Brugernavn : Ukendt bruger

Meget enig. Og selv om branchen er lidt presset, så lyder analytikernes estimater fortsat på EPS 27 i 2013, 33 i 2014 og 38 i 2015. Dvs. at aktien nu handler til en P/E på 8,1, P/E 2014E på 6,6 og P/E 2015E på 5,8. Det er billigt - meget billigt.
Besvar indlæg

Dato : 04.02.2014 kl.14:12
Brugernavn : ger

En ting er, at der ikke er den store lyst til energiaktier i øjeblikket. Noget andet er, at hvis de 2 x 10 i udbytte fastholdes, så er små 10% i afkast målt i forhold til kursen noget ude af proportioner. Hvor får man ellers 10% i dag ... bare sådan?

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 03.02.2014 kl.12:39
Brugernavn : Lars Bech

Hverken analytikere eller investorer er meget for energi-sektoren pt. Fred. Olsen får sænket kursmål, mens tidligere udbytte-darlings som bl.a. Seadrill er under pres. Det kan ramme andre aktier i sektoren.
Fred. Olsens tekniske oplæg ser ikke opløftende ud.

www.hegnar.no/analyser/article755256.ece
Besvar indlæg

Dato : 19.11.2013 kl.08:46
Brugernavn : ger

Hvis vi 'tror' på det tekniske oplæg, så var opsamlingen i 249 helt OK. Min gamle tommelfingerregel (der ikke er et rigidt must) om at lukke lidt luft ud, når en aktie har nået SP, har jeg i det her tilfælde faktisk overholdt ved salg i 280. Og så genkøbt lige under 250 linjen. Og ja, hvis stigningen i indtjeningen bliver på de estimerede 1.2 milliarder i 2014 i forhold til 2013, så holder det vand på sigt. En lille ugle i mosen er dog i min optik at spå om dagsrater på rigge til næste år ... og for den sags skyld længere ud i fremtiden. På den anden side - skulle raterne blive lidt lavere, så ser det ikke nødvendigvis helt skidt ud alligevel. På min regnemaskine er der en relativ pæn margin.
Hvorom alting er ... derfor undrer det mig en anelse, at PE er så relativt lav. Ofte indikerer det stor risiko bag tilsyneladende OK indtjening.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 02.10.2013 kl.11:30
Brugernavn : Ukendt bruger

Fundamentalt burde indholdet være i orden. Og så er der jo det store udbytte.

Jeg har lige set på aktien ud fra det tekniske oplæg, og her kan jeg konstatere, at aktien kortsigtet er oversolgt. Omvendt er det sandsynligt med fald til 262, hvorved et teknisk gab mellem 262 og 268 kan blive lukket. Helt afvise risikoen for test af 200 dages glidende gennemsnit ved 250 (meget stærk støtte) kan vi dog ikke.

Tak fordi du sætter aktien på radaren:-) Jeg vil følge den og overveje opsamling i niveauet 250-260. På langt sigt burde det være et godt sted at samle aktien op.

Besvar indlæg

Dato : 02.10.2013 kl.10:52
Brugernavn : ger

Fred Olsen er nu i 'trouble zonen' mellem ca. 260-270, som kunne være en placering for en lang portefølje. Måske ser jeg lige tiden an for en opsamling mellem 230-50, men i forhold til det pæne direkte afkast er den 'lille' forskel ikke af så stor betydning. På den anden side - kan vi få 'i pose og sæk', så er det jo værd at tage med.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 14.05.2013 kl.15:10
Brugernavn : Ukendt bruger

Tak til Aktieinfo for en pæn gevinst i denne aktie.
Jeg bestemte i går, at jeg ikke ville vente på udbyttet, så to sjæle samme tanke.

www.4-traders.com/FRED-OLSEN-ENERGY-ASA-1413148/technical_analysis-full/
Besvar indlæg

Dato : 02.08.2010 kl.15:11
Brugernavn : ger

Da den røg ud af 'swing zonen', blev de solgt igen kort efter på 210. Har i stedet taget nye positioner på 174 & 179, der ligger lige under gammel 'bund' på 180. Så vi får se.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 05.05.2010 kl.10:53
Brugernavn : ger

Blot lige en lille opfølgning ... opsamlet igen lige under 210. SL 200 - SP 220+.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 19.03.2010 kl.10:58
Brugernavn : Lars Bech

Hej Gert
Ikke uenig med dig at TA kan være at styre en bussen i bakspejlet.
Jeg anvender 2-3 principper, når jeg kigger efter en interessant aktie. Jeg ville faktisk ikke have været inde i aktien lige så mange gange som dig kan jeg se nu.
Hvis markedet kan holde sig positivt i næste uge, så får jeg købesignal.

Men dit princip holder da aldeles ganske glimrende. Det er faktisk ret godt og særdeles nemt at styre og netop den stærke bund er jo nem at forholde sig til.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 18.03.2010 kl.15:07
Brugernavn : ger

Naturligvis har du ret ... min 'swing zone' er lidt af en blandet landhandel, da ren TA normalt ikke er min kop te, da det mest af alt svarer til at styre bussen i bakspejlet. Men hovedparten af dagene i det seneste år har kursen ligget mellem 210 & 230 med afstikkere lidt over og under; altså ret snævert vandret mod højre, om jeg så må sige. Derfor har jeg tilladt mig at gå ind og ud der (sådan cirka & plus/minus). SL 200 hver gang (som jeg heldigvis endnu ikke har haft brug for).

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 18.03.2010 kl.12:32
Brugernavn : Lars Bech

Hej Gert

Hvordan finder du swing-zonen ?
Et kig på et 1-års chart giver mig 4 gange støtte (23-06-09, 02-09-09, 08-12-09 og 26-02-10) på cirka kurs 204. Det ville jeg definere som swing-zonen.

Lad mig høre dine tanker.

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 17.03.2010 kl.09:39
Brugernavn : ger

Har lige landet en pæn ordre på over $ 400 mill. ... på vej ind i 'swing zonen' mellem 228 & 240. Det ser pænt ud.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg

Dato : 11.03.2010 kl.14:34
Brugernavn : Lars Bech

Hej Gert

Det har du da helt ret i mht. Fred. Olsen Energy. Den ser da for lækker ud til swing trading ;-)

Bunden har etableret sig over knapt 1 år, så den har indbygget styrke efterhånden.
Tak for tippet !

mvh Lars Bech
Besvar indlæg

Dato : 11.03.2010 kl.09:57
Brugernavn : ger

AktieInfo har sat Fred Olsen på indkøbslisten. Det kan jeg gerne støtte.
I det seneste år har det været en fin swing aktie ... køb på ca. 210 og salg på ca. 230. Samme mønster har gjort sig gældende for Tsakos, der har svinget næsten synkront ... køb ca. 15 og salg ca. 17.

Med venlig hilsen

Gert Jessen, Odense
Besvar indlæg


Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

16-07-2019


Sverige: Regnskab fra Husqvarna, AAK, Billerud, Bonava, Semcon.
Norge: Regnskab fra Telenor, Yara, Schibsted.
Tyskland: ZEW-tillidsindikatoren.
USA: Regnskab fra Johnson & Johnson, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Goldman Sachs, Blackrock, CSX Corp.
Tal for industriproduktionen og husmarkedsindeks.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.