Pas på støjen

809 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 07.01.2021 kl.19:00
Brugernavn : John Stihøj

Hej Bjarne og Anders. Der er og vil altid være støj på radaren. Der findes så mange "kloge" mennesker, der har en holdning indtil de har en anden. Og nu kommer jeg så med noget støj:-) For øjeblikket tror jeg man skal være medløber. Der er så mange ledige penge på folks konti, og et eller andet sted skal de placeres for ikke at skulle betale negative renter (det hader folk). Udbud og efterspørgsel tilsiger fortsat opgang for aktierne (på kort sigt). På et tidspunkt bliver det hele alt for overophedet, men vi er ikke nået grænsen endnu. Mit råd er derfor - løb med, glem alt om aktier er dyre målt på P/E m.m. Men vær samtidig beredt (som man siger i spejderbevægelsen, som jeg var en del af for 50 år siden). Det her kan ikke vare ved. Udvis påpasselighed, selekter i de informationer du bruger, gør kun hvad DU SELV mener er rigtigt. Kort sagt: Se bort fra al støjen. Personligt ser jeg aldrig hvad der skrives på FB og diverse gratis fora. Der sidder alt for mange mennesker, der er klar til at sende en historie ud i æteren for egen vindings skyld. Se på en person som Lars Tvede, der er ekstremt positiv på aktier mange år frem. Er der ikke noget med, at han er i gang med at opbygge en investeringsforening? I så fald skal han jo være positiv.


Pas godt på pengene derude, udvis rettidig omhu og glem de mange hype historier, som for tiden flyder rundt. Gør dine egne overvejelser, og stå så fast på, hvad DU mener. At investere drejer sig om at VÆLGE og FRAVÆLGE. Stå fast på dine egne vurderinger.


Besvar indlæg

Dato : 07.01.2021 kl.18:08
Brugernavn : Anders

Hej Bjarne,

Som Du, har jeg også i de sidste 4 år håbet på normale forhold med en normal US præsident med stueren og respektfuld om- og tiltale af venner og fjender. Desværre har der lige indtil det gik helt galt igår aftes (6.1.) været rigtig mange lejesvende og lakajer, som har stået på spring for at behage en præsident med en mere og mere abnorm adfærd. De sidste 4 år minder på mange måde om tiden i Tyskland i 1920'erne og starten af 1930'erne. Her var der også alt for mange, som troede, det hele bare var for sjov, og sådan kan man virkelig ikke være i virkeligheden - men i anden halvdel af 1940'erne havde de lige så travlt ved håndvasken, som stribevis af republikanere nu har i USA.

Jeg kan anbefale, at Du er meget kritisk over for de "eksperter", som altid har en grydeklar holdning til alt. Prøv at notere Dig, hvem der tog fejl, og hvem der fik ret. Lige nu ligner kursudviklingen en kæmpe lettelse over, at det endelig er slut. Der kommer givet vis snart nye op og nedture, men lige nu er det vist bare lettelsens suk, der drages.

I aktionærforeningen har vi i Nordsjælland hvert år nytårskur med Peter Jeppesen fra Aktier og Investering. Han bruger flere modeller og rigtig lange tidsserier til at lave prognoser. Det har vist sig at være særdeles troværdigt og kan anbefales. Andre anbefalinger kan f.eks. være Ulrik Bie (økonomisk redaktør hos Berlingske Tidende) og Teis Knuthsen (CIO Financial Investments hos Kirk Kapital). Begge bruger modeller og analyser i stedet for gætværk.

Her på sitet kan Du også få mange gode råd - både fra Aktieinfo og fra debatten.

Der er mange muligheder, men se dig godt for!


Besvar indlæg

Dato : 07.01.2021 kl.16:27
Brugernavn : Bjarne

Mange "kloge"analytikere i diverse banker m.m. har en mening, hvor aktiemarkedet skal hen.

Først håbede de på  at Biden ikke vandt valget, da det så bla. ville gå ud over aktierne, og specielt medicinpriserne. De aktier ville

så falde med et vist antal procent.

Så håbede de absolut ikke at demokraterne vandt senatet. Det var bedst, hvis der ikke kunne gennemføres nogle reformer. Markedet ville helst, at det hele var statusQ.  Aktiemarkedet kan ikke lide usikkerhed.

Som lille investor håbede jeg at Biden vandt, så vi kom tilbage til lidt mere normale tider

Samtidig håbede jeg også at der blev flertal i begge kamre til demokraterne; så man kunne komme igang med nogle reformer,

uden at alt blev blokeret fra republikanerne. Som Obama blev i sin sidste periode. Der gik 4 år med tomgang.

Hvordan går det så med aktierne i øjeblikket? Godt jeg ikke lyttede og blev bange for alle de "kloge" og nedbragte min portefølje.

Mvh

Bjarne


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

25-10-2021


Sverige: Regnskab fra SSAB.
UK: Regnskab fra HSBC.
USA: Regnskab fra T-Mobile, Kimberly-Clark.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.