Dobbeltbeskatningsoverenskomster (DBO)

883 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 03.01.2021 kl.15:37
Brugernavn : lembramol

På min årsopgørelse er der et "nedslag for udenlandsk aktieudbytte, dansk depot".

Betyder det, at Skat allerede har taget højde for den udenlandske skat? Eller skal jeg stadig tilbagesøge?


Besvar indlæg

Dato : 27.12.2020 kl.20:29
Brugernavn : Dehn-Jensen

Indlæg omkring dobbelbeskatning er da meget godt, men spørgeskemaet virker altså ikke.

Med venlig hilsen

Michael Dehn-Jensen


Besvar indlæg

Dato : 27.12.2020 kl.16:38
Brugernavn : FBS

Når du modtager et udbytte fra en dansk virksomhed, betaler du automatisk udbytteskat på 27% for den del af udbyttet som ikke overstiger 56.500 kr. og 42% for den del af udbyttet som overstiger 56.500 kr. Hvis udbyttet udbetales fra en udenlandsk virksomhed, så får du et fradrag på 15% i Danmark, for at undgå dobbeltbeskatning.

Det er dog desværre ikke alle lande som kun opkræver 15% i udbytteskat. En række lande har en højere skattesats for udbytter. For eksempel har USA en udbytteskat på 30%. Man er som dansk aktionær berettiget til fradraget på 15%, men beløbet svarende til de resterende 15% tilbageholder det amerikanske skattevæsen. Heldigvis har Danmark en dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) med USA, hvilket betyder, at du har ret til at få refunderet den tilbageholdte udbytteskat.

Danmark har DBO’er med en række lande som opkræver mere end 15% i udbytteskat, blandt andet USA, Tyskland, Schweiz, Norge og Sverige. Hvis du modtager eller inden for fem år har modtaget udbytte fra en virksomhed som er indregistreret i en af disse lande, er du berettiget til at få refunderet beløbet svarende til differencen mellem kildelandets udbytteskattesats og det danske fradrag på 15%. For eksempel kan du få refunderet 15% af dit udbytte for amerikanske udbytter, 11,375% af dit udbytte for tyske udbytter, 20% af dit udbytte for schweiziske udbytter osv. Selve tilbagesøgningsprocessen er dog lidt besværlig da du skal finde og udfylde det pågældende lands tilbagesøgnings blanketter, hvilket er lettere sagt end gjort.


Hvis du er investor med værdipapirer i udlandet, vil vi prøve at gøre dit liv lidt lettere og forhåbenligt spare dig nogle penge i overskydende skat. Besvar vores spørgeskema så vi kan hjælpe hurtigt muligt, det tager kun 30 sekunder.


Spørgeskema: https://docs.google.com/forms/d/1VE2JjipnX7zKUPEiCa-4yQvwBasOiQQeoeTFKN3Hg-I/edit


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

 

Kalenderen / Aktier i fokus

03-08-2021

Tyskland: Regnskab fra BMW, Infineon.
USA: Regnskab fra Eli Lilly, Raytheon, Royal Carribean Cruises, Plantronics.
Se hele finanskalenderen

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.

Klik her for at acceptere
Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.