Aktiestatus 17-09-2020

944 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 21.09.2020 kl.07:52
Brugernavn : Rokkedal

Hej Linda, Bjarne & John,

Ja det kan være svært at navigere rundt i markederne med de All-Time High niveau'er der eksisterer. MEN hvad er alternativet ??

FED i USA har lige været ude og sige renterne forbliver lave indtil 2023 sandsynligvis - det er 30 mdr ca frem fra nu !!!!.

Dermed ikke sagt man skal være naiv i sin investerings strategi - personligt hælder jeg til de defensive aktier (læs sundhed og stabilt forbrug) der fylder 50-60% af min portefølje. Man kan jo ikke have obligationer sin portefølje for nærværende med en 10-årig rente i USA på 0,69%, EU i minusrente. Vi skal jo ikke længere tilbage end 2018 hvor USA var i 3-3,25% på 10-årig rente.

P/E tallene er ok at styre efter men Bjarne har jo en pointe at det "normale" ikke er normalt længere. Tag eks.vis Novo Nordisk og Coloplast får højere P/E værdier men vi får jo stadig 2-3% udbytte og de har vækst. Coloplast gik 3% ned på regnskabet men vi snakker altså 7% vækst (forudsagt 8-9%) og Dækningsgraden blev intakt som de havde lovet. Er det nu så galt, når man som fakta fik at vide, at på grund af Corona så var mange alm. operationer udskudt. Jeg sover godt om natten med disse aktier i min portefølje. Shipping og tank er billige ja - jeg har selv Frontline og D/S Norden men det de fragter (læs Frontline) er jo ikke ligefrem grønt som jo er den ultimative Trend p.t., det kunne forklare den manglende stigning trods gode kvartalsregnskaber. USA valg og Brexit kan give dønninger/dyk på den korte bane som forhåbentlig kan give opkøbsmuligheder - jeg tror dog ikke vi får sådan et "chok" som i februar/marts måned, måske bliver jeg klogere :).

GOD VIND DERUDE :)Besvar indlæg

Dato : 20.09.2020 kl.13:26
Brugernavn : Bjarne

Hej John

Jeg synes at tiderne har forandret sig. Tidligere var det rigtigt at september/oktober var meget dårlige, men de senere år synes jeg (bortset fra 2018) ikke der har været den store forandring. Ligeså med at den og den aktie er meget dyr målt på nøgletal.

Der er  mange dyre aktier, som stiger utroligt meget. Eksempelvis Ambu har været over 230 selvom den var meget dyr da den lå under 100. For ikke at snakke om Genmab, og mange mange andre. Derimod kan vi se at de meget billige aktier Torm, BW lpg og andre shipping aktier ikke er interessante. Man skal måske overveje at springe på de mere populære aktier, og se lidt mere igennem, hvor dyr en aktie er.


Men til valget i USA: Min logiske sans siger at det vil være det bedste, hvis Biden vinder (selvom jeg ikke fatter at der ikke kunne findes en yngre og ligeså kompetent kandidat). Jeg er bange for at han bliver kørt sønder og sammen af Trumpeten. Men det kunne være rart med en mere normal verdensorden. Men bare det at mere end ca. 40-42 % stemmer påTrump ifølge den seneste meningsmåling jeg husker. Så vil det ikke undre mig at han blev valgt igen.

Det er derfor skræmmende, hvis Trump bliver valgt igen og aktiekurserne  fortsætter op på den baggrund.


Mvh.

Bjarne

 


Besvar indlæg

Dato : 18.09.2020 kl.09:10
Brugernavn : lhr

Jeg er enig med dig, John, om fremtiden.

Særdeles vanskelig og omskiftelig, ingen rigtig retning, og det må vi affinde os med indtil valget i USA er overstået og Brexit 'afklaret'. De virksomheder, der har penge i kassen vil nok klare sig bedst, og det er noget jeg lægger mærke til. Biotech skal der holdes øje med. 

Beklager, har ikke noget mere intelligent at skrive om...................


vh/ Linda


Besvar indlæg

Dato : 17.09.2020 kl.13:15
Brugernavn : John Stihøj

Jeg synes det kunne være interessant at få noget debat om fremtiden på aktiemarkedet.


Status pr. d.d. er, at C20 Cap er oppe med 20 %, Sverige med 3,5 %, DAX er 1,0 % under årets åbing, Dow Jones er nede med 2,0 %, mens S&P 500 og Nasdaq er steget med hhv. 5,0 og 23,0 %. 


Skal vi videre op - og her tænker jeg i særdeleshed på C20 Cap og Nasdaq? Hvordan vil det gå aktierne generelt, hvis Trump vinder versus hvordan det vil gå ved en Biden sejr?


Jeg selv er meget i tvivl om kursudviklingen på kort sigt. Vi er halvvejs i september, som normalt er en dårlig aktiemåned. Dog ikke i år. Oktober er også ofte udfordrende. Ret forude ligger præsidentvalget. Valgdatoen er 3. november, men vi får næppe et endeligt valgresultat før uger, måske måneder efter. Der vil sandsynligvis blive krævet omtælling m.m., da valgresultatet formentlig bliver snært. Vil Trump i det hele taget acceptere et valgresultat, der går ham imod?


For mig at se rummer perioden frem til efter valget i USA høj risiko. Vi er tæt på All-Time-High noteringer, og for mig at se er risikoen nedad større end mulighederne opad. En nulrente sikrer imidlertid løbende efterspørgsel efter alternaitver, og her er der snart kun et sted med mulighed for afkast: Aktiemarkedet. Men hvorfor er Danmark så meget i front? Tyske aktier rummer da et godt mix mellem risiko og afkast? Uanset at jeg er lidt frygtsom for tiden, så generer det mig, at et indeks som Tyskland slet ikke har performet. Ligger der et gemt afkast der? 


Hører gerne andres holdning til markedet fremadrettet. På forhånd mange tak.


Besvar indlæg
Vil du også være en bedre investor?
Med et abonnement hos Aktieinfo bliver du klædt godt på til succes på aktiemarkedet.
Vi laver benarbejdet for dig så du nemmere kan træffe de valg der kan give dig størst muligt afkast!

Klik her og se hvordan


 

 

Det siger kunderne:

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg er en tilfreds og mangeårig kunde hos Aktieinfo. Jeg får viden, tips og ideer til selv at kunne foretage egne investeringer. Og det er gået godt med mit afkast, siden jeg blev kunde hos Aktieinfo. Jeg er også meget tilfreds med, at jeg fra tid til anden kan ringe og tale med John Stihøj, hvis der er noget jeg er i tvivl om. Jeg giver Aktieinfo mine varmeste anbefalinger. Orla

  Vil du også have større afkast?

 • "Som lille privat investor er det vigtigt at have en sparrings-partner til at se de økonomiske ting, som man ikke selv har haft på radaren.
  Den sparringspartner er Aktieinfo i form af daglige nyhedsbreve samt større og detaljerede aktievurderinger. Meget værdifuld." Linda, privat investor

Kalenderen / Aktier i fokus

25-05-2022


Danmark: Regnskab fra Brdr. A&O Johansen, Sanistål.
Sverige: Markedet lukker ved middagstid.
Norge: Regnskab fra Everfuel.
Se hele finanskalenderen

 

Tilmeld dig GRATIS nyhedsbrev
Luk
Få gratis nyhedsbrev om aktier, investeringer, analyser, trends og porteføljer.