Solar - aktieanalyse den 08-11-2016

 

Kurs på analysetidspunktet: 350

 

Anbefaling:

Kort sigt (0-6 måneder): Køb

Langt sigt (12-18 måneder): Køb

 

Trods en skuffende kursudvikling siden seneste analyse den 16-08-2016 fastholdes køb af Solar:

 

Q3 regnskabet viste en organisk vækst på 3,1 % men en let skuffende indtjeningsudvikling. En del af årsagen hertil er årets opkøb af selskaber, der skal styrke selskabets logistik-, uddannelses- og digitaliseringsproces.

 

Alligevel fastholder ledelsen prognosen for EBITA (tæt på uforandret i forhold til 2015), mens afsætningen nu ventes at nå 11 mia. kr. mod før 10,9 mia. kr.

 

Konjunkturmæssigt er Solars kunder pressede af lav byggeaktivitet og faldet i olieprisen (Offshore/Marine). Solar og dets kunder befinder sig efter vores vurdering nær et konjunkturmæssigt bundpunkt i cyklussen, hvorfor der er langt mere Upside end Downside risk. Opturen er dog gang på gang blevet skudt længere ud i fremtiden.

 

Solar har bevist evne til at tilpasse sig. Trods snart 100 år på bagen (etableret i 1919) er selskabet i front IT-mæssigt. Det fælles IT-system Solar 8000 er fuldt implementeret, hvilket har bidraget til, at halvdelen af salget nu sker via e-handel. Næste skridt er at udvikle sig i digitaliseringsprocessen for dermed at tilføre kunderne værdi.  Man knytter sig tættere til kunderne med henblik på etablering af langvarige kundeforhold, hvor service, uddannelse m.m. vægter mere end prisen. Prismæssigt er det nemlig vanskeligt for Solar at konkurrere med visse udenlandske aktører på alle varer, alle steder. Strategien med at satse på service og sourcing forekommer velovervejet men også nødvendig.

 

Den rentebærende gæld ligger på 1,4x EBITDA og dermed lidt under målsætningen på 1,5-2,5x. Finansielt har man kræfter til at foretage nye opkøb, hvis det rette tilbud viser sig. Opkøb og/eller investeringer som minoritetsaktionær i udvalgte selskaber med nye metoder er en del af ledelsens strategi for at fastholde positionen som en ledende aktør.

 

Udsigten for 2017 og videre frem forekommer positiv med mulighed for et forsinket skub fremad ved et moderat opsving.

 

Vi anser Solar for at være en god langsigtet placeringsmulighed. Upside potentialet i aktiekursen kan blive stort. Vi skønner, at der på 3-4 års sigt er basis for en fordobling af overskudsgraden og en pæn stigning i omsætningen. Tidspunktet for Take-off udskydes dog gang på gang af den vedholdende, skuffende lave vækst i økonomien i de lande, hvortil Solar sælger.

 

Hele analysen kan læses via dette link.

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.