Bedste OL for Danmark siden 1948

 

 

De Olympiske Lege i Rio sluttede 21. august. Siden var der en pause frem til 7. september, hvor de Paraolympiske Lege blev indledt frem til 18. september. Den danske medaljehøst oversteg klart Danmarks Olympiske Komites målsætning. I alt blev det til 3 guldmedaljer, 8 sølvmedaljer og hele 11 bronzemedaljer.

 

Der var naturligvis størst fokus på guldmedaljevinderne. Pernille Blume vandt guld i 50 m fri svømning. Håndboldherrerne vandt guld efter finalesejr på 28-26 over Frankrig. Ved de Paraolympiske Lege vandt Peter Rosenmeier en fortjent guldmedalje i bordtennis.

 

Medaljehøsten ved OL var den bedste siden OL i London i 1948.

 

Udover stoltheden ved at vinde en medalje kan medaljevinderne se frem til en økonomisk håndsrækning. En guldmedalje indbringer kr. 100.000, sølv kr. 75.000 mens bronzemedalje indbringer kr. 50.000. Desværre for idrætsudøverne skal de betale skat af denne præmie. Så nettobeløbet barberes voldsomt ned. Selvom der var 14 håndboldherrer, der fik hængt en guldmedalje om halsen, kan disse 14 aktører dog ikke forvente at få kr. 100.000 hver. Den samlede præmie til håndboldlandsholdet er nemlig kun på kr. 750.000, dvs. ca. kr. 53.600 pr. spiller.

 

Det var forbundet med store udgifter for Danmarks Olympiske Komite at sende de danske aktører til OL i Rio. Hertil kommer de mange sponsorater i tiden op til OL. Hvorvidt pengene er givet godt ud, skal vi ikke gøre os til dommer over. Imidlertid har de danske aktører medvirket til at skabe interesse for Danmark, hvilket kan gavne turismeindustrien. I en Camp ved Copacabana blev der også slået til lyd for danske virksomheder og deres produkter under OL. Så selvom det koster mange penge at sætte et hold til OL, så kommer der på sigt også stigende indtægter retur til Danmark.  

 

Copyright Aktieinfo september 2016

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.