Artikler om aktier, selskaber, personbiografier, analyser, penge og investering m.m.

 

 

Aktietips fra HeyStocks publiceret den 12-02-2018

 

Lau Svenssens nytårstale 2017/18 - publiceret den 29-12-2017

 

Frankrigs fravalg - politisk kommentar den 01-05-2017

 

Bøger og tanker omkring kursmanipulation - 18-04-2017

 

2017 kan blive et sprægfarligt politisk år - publiseret den 22-12-2016

 

Hvad er aktier og et aktieselskab – samfundets indkomstgrundlag - publiseret 29-06-2016

 

Situationen efter Brexit - publiceret den 24-06-2016

 

Grundlovstalen fremført på Folkemødet den 17-06 - publiseret den 17-06-2016

 

Den norske Oljefond - publiceret 05-02-2016

  

Certifikathandel (Bear & Bull) - artikel publiceret 21-12-2015

 

Olieprisen indvirkning på aktierne

 

Realkredit og flex-lån

  

Datalagring

 

50 fakta om guld 

 

Historien om Bill Gates

 

Aktiebobler

Styrtdykkende aktiekurser og en global finansiel krise indfandt sig for alvor i september 2008. Aktieboblen bristede og aktierne kom under markant pres.
 
Subprime blev i starten af 2008 kåret som årets ord i USA. Det antyder jo en vis festlighed, men der er ikke meget munterhed at spore på de finansielle markeder, netop på grund af den såkaldte subprime krise. Milliarder er tabt på kreditkrisen, hvor subprime betegnelsen for et boliglån, der er udstedt til en mindre kreditværdig person. Ordet har sin oprindelse i USA, hvor lån inddeles i tre typer, alt efter hvor gode de er.
 
Wall Street har i årtier været handelspladsen for enorme stigninger og enorme fald i aktie-kurserne. Den udprægede volatilitet har mange aktionærer måtte sande i de forgangne uger henover sommeren og efteråret 2008.
 

Krak på Wall Street i 1929 - markante kursfald på alle aktier.

Aktieopturen i 1929 var primært rodfæstet i de eksisterende industrier og foretagender. Den primære spekulation skete via såkaldte investeringstruster, der tilbød folk at investere indirekte i andre selskaber. Først solgte investeringstrusten egne aktier, hvorefter man for provenuet købte aktier i bestående foretagender. Forinden havde selskabet selv, dets stiftere og pengemarkedets aktører taget sig godt betalt via provisioner og honorarer. Investeringstrustens påståede fordel var at kunne sprede investeringerne (og dermed risikoen) på flere selskaber end den almindelige investor kunne.

 

 

 
 
 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg har abonneret på Aktieinfo igennem mange år og haft stor glæde af dels et meget fint overblik over de generelle økonomiske tendenser, dels gode analyser af udvalgte virksomheder. Jeg har stort set fulgt alle handelsanbefalinger og er kun sjældent blevet skuffet. Aktieinfo har stor integritet og jeg føler mig helt tryg ved deres anbefalinger.
  Jeg kan kun anbefale Aktieinfo, specielt til de, der er nye på aktiemarkedet og til de, der ikke selv har tid til at lave omfattende aktieanalyser.
  Kurt Johansen
  Direktør

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

19-02-2018


Danmark: Regnskab fra Jutlander Bank.
USA: Markedet er lukket – Presidents Day.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.