DATALAGRING

 

BIG DATA er et udtryk for det stigende behov for lagring af data fra Internettet. Det anslås, at der i dag er 15 mia. mobile apparater med adgang til Internettet på globalt plan. Langt over 1 mia. mennesker er aktive brugere af Facebook, Twitter, LinkedIn og lignende sociale netværk, der kræver stor adgang til lagring af indsamlede data. Desuden er der udsigt til, at et stigende antal mennesker i de såkaldte Emerging Markets i årene fremover også får adgang til Internettet. E-handel er i dag udbredt, men det vil vokse betydeligt i løbet af de kommende år. Alt dette stiller stigende krav til lagring af data.

 

Alene Facebook anslås dagligt at have behov for lagring af 500 terrabytes i form af upload af billeder, tekstbeskeder m.m. YouTube, der lagrer videoer m.m., har også et kæmpe behov for datalagring.

 

Selvom der allerede i dag er tale om gigantiske mængder data, der dagligt transporteres via Internettet, så menes mængden af data at blive fordoblet hver 18. måned i årene fremover.

 

 

Og hvad kan vi så bruge denne information til i relation til aktiemarkederne?

Det gælder om at udvælge de selskaber, der er i stand til at imødekomme det stigende behov for indsamling, lagring og analyse af alle disse data. Her er det tyske softwareselskab, SAP, langt fremme, idet selskabet udbyder softwareproduktet HANA. HANA udmærker sig ikke blot ved at kunne lagre data men også bearbejde disse. Det har stor vigtighed for selskaber, der via eksempelvis kundeklubber ønsker at målrette markedsføring overfor forbrugerne. Selskaber med store kundebaser opsamler ikke blot viden, men også økonomisk værdi, da en stor, veldefineret kundedatabase har stor værdi.

 

En ting er indsamlingen og opbevaringen af data fra Internettet. Det vigtige bliver målrettet at kunne anvende disse data til at skabe mersalg. De store forbrugerkoncerner er særdeles dygtige hertil.

 

Google er en af giganterne indenfor indsamling af data. For hver gang en bruger bevæger sig rundt på Google, så lagres der værdifuld information, som Google selv kan bruge eller videresælge.

 

BIG DATA er kun i sin vorden. Vurder selv hvilke selskaber der i de kommende år for alvor vil kunne nyde godt af de mange informationer, der dagligt flyder rundt på Internettet. Et godt bud på vindere er Google og Facebook og naturligvis et selskab som tyske SAP.

 

 

 

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg har abonneret på Aktieinfo igennem mange år og haft stor glæde af dels et meget fint overblik over de generelle økonomiske tendenser, dels gode analyser af udvalgte virksomheder. Jeg har stort set fulgt alle handelsanbefalinger og er kun sjældent blevet skuffet. Aktieinfo har stor integritet og jeg føler mig helt tryg ved deres anbefalinger.
  Jeg kan kun anbefale Aktieinfo, specielt til de, der er nye på aktiemarkedet og til de, der ikke selv har tid til at lave omfattende aktieanalyser.
  Kurt Johansen
  Direktør

  Vil du også have større afkast?

 

Kalenderen / Aktier i fokus

19-02-2018


Danmark: Regnskab fra Jutlander Bank.
USA: Markedet er lukket – Presidents Day.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.