Analyse af ChemoMetec den 28-09-2016

 

Kurs på analysetidspunktet: 36,5

 

Anbefaling:

Kort sigt: Hold

Langt sigt: Køb

 

 

ChemoMetec er en særdeles interessant langsigtet investeringsmulighed fordi:

  • Salg og indtjening er hastigt stigende som følge af en ændring af strategien med brug af egne sælgere frem for distributører.
  • Selskabets forretningsplan for produktudvikling, fabrikation, markedsføring og salg er velgennemtænkt og giver gennemslag, idet eget salget har en meget høj bruttoavance. Der kræves stor teknisk indsigt for at sælge de stadigt mere avancerede produkter: Flere markeder vil kunne opnå høj vækst via eget salg. Det øger dog de faste omkostninger (følsomheden).
  • Høj innovationsgrad: Et nyt high-end billedcytometer ventes frigivet til salg på udvalgte markeder i november. Det nye produkt er primært rettet mod analyse af celler, der er 10 gange så stort et marked som celletælling. Første skridt ind i dette segment var lanceringen af NC-3000 i 2010. Et andet nyt produkt, NC-High (tælling), ventes lanceret medio 2018.
  • Succesfuld introduktion af det nye produkt vil få stor betydning. Upside kan blive særdeles stort, hvis det nye high-end billedcytometer for alvor ændrer den eksisterende analyseform og forbedrer indsigten i cellers funktion. Markedet vokser i reglen hver gang, der tilføjes nye eller lettere analysemetoder.
  • Selskabets instrumenter ligger i toppen mht. kvalitet (nøjagtighed) og pris. Dækningsbidraget er derfor højt, hvilket også gælder for de nødvendige forbrugsartikler. Let betjening og høj effektivitet uden tidstab ved rengøring og kalibrering eller servicering giver samlet set en lav pris per udført analyse. Det høje dækningsbidrag betyder, at mersalg i høj grad forbedrer bundlinjen. Samtidig indebærer salget af stadig flere instrumenter, at det efterfølgende salg af forbrugsartikler vokser.
  • Omsætteligheden af selskabets aktie på børsen er tilfredsstillende. Generalforsamlingen forventes at vedtage en ramme for køb af egne aktier på 20% (selskabet ejer pt. 10%).
  • Vi anser ChemoMetec for at være en særdeles spændende aktie på langt sigt. Samtidig mener vi, at selskabet er et potentielt take-over emne som specialist i sin egen niche, hvor der findes store udviklingsmuligheder. Dette potentiale overstiger selskabets egne kræfter. Strukturen på ejersiden indebærer imidlertid, at et fjendtligt take over bud ikke kan lade sig gøre. Samlet må ChemoMetec betragtes som en spændende, teknologibaseret aktie.

Analysen kan læses i sin helhed via dette link.

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.