TCS Group Holding (TCS:LN)

306 visninger
Tilbage til oversigten
Dato : 20.10.2017 kl.15:08
Brugernavn : Casper F

Hvis nogen nu sidder og tænker "aaaaaaar Casper, den er jo allerede steget meget, mon ikke man er liiiiige sen nok til festen nu", kan jeg røbe, at i løbet af den sidste uge har deres Business Development Director købt for 142 tusinde Pund (mens deres COO har sjat-købt for 15 tusinde GBP).


Besvar indlæg

Dato : 16.10.2017 kl.11:57
Brugernavn : Casper F

Hej John, velbekommen :o)


Og jo de røde lamper blinker jo i forbindelse med at det er et russisk selskab. Russiske aktier er jo generelt virkeligt lavt prissat, dels fordi rigtigt mange af dem er i energi/råvare-sektoren, der jo generelt ikke har så høje multipler, og dels fordi Rublen jo er en noget volatil lille fyr - for 5 år siden lå den i lige knap 0.2dkk, nu liger den i 0.11 dkk hovedsageligt pga olieprisfaldet, som Rusland jo især håndterede ved at devaluere Rublen, hvorved statens olie-indtægter i Rubler jo forblev forholdsvist uændret.Så hvis man tror at olieprisen er på vej i hullet, og at det vil kunne trække Rublen videre med ned, ligger der jo en risiko der.


Og slutteligt ved man jo ikke hvad ham vores Putin-ven kan finde på. Jeg kan huske hvordan en af Sistemas største aktiver pludselig blev hapset af staten, hvilket jo dog beroede på, at de aktiver tilbage for et årti siden var blev tiltusket af en eller anden kurrupt karl enten fra regeringen eller ven med regeringen, så på en vis måde kunne man argumentere for det aktiv reelt var statens, selvom Sistema jo havde købt det af ham tiltusker-karlen i god tro. Anyway, så har TCS jo bygget sin egen forretning og ikke tilranet sig den på lyssky vis, så jeg tvivler på at Putin bare kan beslaglægge deres forretning/aktiver.


Så der er flere risici ved at købe russiske aktier. Men selv hvis vi er mega konservative og siger, at der er 50% chance for at biksen bliver beslaglagt/atombombet/følger-med-rublen-ned-i-sort-hul/..., så vil det stadig svare til at man køber til en PE2018 på 2*7=14.


Og jeg mener at det er begrænset hvor mange virksomheder med så fantastisk vækst man kan købe til en forward PE på 14. Selv med denne 50% haircut svarer det jo til en PEG på ca 0,3.


Jeg kan i øvrigt anbefale at skimme deres præsentationer - de er ret læservenlige og gode at få et hurtigt overblik af :o)


Mvh Casper


Besvar indlæg

Dato : 16.10.2017 kl.10:55
Brugernavn : John Stihøj

Det er meget prisværdigt at du gør os andre opmærksom på denne investeringsmulighed. Personligt har jeg dog vanskeligt ved at vurdere casen, som jo ellers ser meget spændende ud baseret på din beskrivelse. Men er der slet ikke et sted, hvor de røde lamper blinker, når det nu lyder så godt? På forhånd tak for yderligere information.


Besvar indlæg

Dato : 14.10.2017 kl.16:28
Brugernavn : Casper F

Hvis nogle i øvrigt er skræmt af at den kun handler på london stock exchange (hvilket jo kræver telefonordre hvis man bruger Norenet), kan man også købe den inddirekte via investeringsselskabet "Vostok Nafta Emerging Finance" (Ticker VEMF). De har 42% af deres egenkapital placeret i TCS aktien, og VEMF handler endda med ca 23% rabat her i kurs 1.78SEK.


Dvs at reelt får man ved et køb af VEMF ca 50% eksponering i TCS og så ca 45% eksponering mod et par andre energing markeds fintech selskaber samt 35% som de har i cash.

Den halvvågne læser vil nu indvende, at det jo giver 130%! Så hvordan hulen kan det lade sig gøre. Jo det er fordi at for hver krone man investerer får man reelt 1,30kr egenkapital i VEMF grundet de 23% rabat (idet 1/(1-0,23)=1,30). Grunden til at VEMF stadig har kontanter er dels, at det er et ret nyt selskab (det er for 2 år siden blevet splittet fra det oprindelige "Vostok Nafta", hvorefter det lavede en emission for at få flere kontanter, så det kunne diversificere sig lidt væk fra TCS, der var deres eneste aktiv). Og de er så stadig i gang med at investere de sidste penge, plus at de på de seneste har solgt lidt ud af TCS for at undgå at den vægtede for meget, da den lille fyr jo bare bliver ved og ved med at stige grundet den høje vækst i indtjeningen. :o)


Besvar indlæg

Dato : 03.10.2017 kl.13:35
Brugernavn : Casper F

TCS Group Holding er et russisk selskab som handler på London Stock Exchange. De ejer alene TCS Bank, der startede som en ren kreditkortbank med lånene på egen ballance. Flere af deres ledere er snuppet fra Visa og Marster Card. De klarer sig rigtigt godt på kreditkort området, men de er de siste par år begyndt at diversificere sig ud i andre kroge af den finansielle verden, hvor de også klarer sig rigtigt flot.

 

Først de negative ting:

* Det er er russisk selskab.

 

Så de positive ting:

* Den har en ROAE på 40-50%

* Omsætningen vokser i størrelsesordenen 50% om året

* Den har en dividend yield på 5%

* Mens kredit kort forretningen klarer sig glimrende, er de også blevet til en super effektiv fin-tech-spawning-machine.

 

TCS startede i 2006 med at udstede kreditkort med en årlig rente på ca 40% (hvilket forekommer mig temmelig højt, men kunderne kan åbenbart ikke finde ud af at regne IRR), og lige siden har de snuppet markedsandele og vokset enormt. Siden starten af 2010 har de kun haft 2 kvartaler med tab trods et rædselsfuldt klima i Rusland i 2014 og 2015. I 2011, 2012 og 2013 lå deres ROAE på mellem 40% og 110%

 

Pt har de lidt over 11% af kreditkort markedet i Rusland, som dog i sig selv vokser højt, da forbrugerkredit endnu er langt mindre udbredt i Rusland end i den vestlige verden, så der er stadig pæn plads til vækst..

 

De har ekstremt lave omkostninger pr bruger fordi de operer over nettet uden filialer og stort set ikke har nogle kontorer men lader de fleste ansatte arbejde hjemmefra. Iflg deres okt 2016 præsentation er deres IT omkostninger pr bruger mellem 0,3 og 2,6 doller pr år, mens den ligger på hele 200 doller pr bruger pr år for hvad de kalder "Tier 1/2 bank" (de ikke om de mangler et s, eller om det kun var een bank de sammenligner sig med).

 

I det sidste år eller to er de desuden begyndt at spawne helt vildt i alle mulige fin-tech retninger så som en aktiehandels-platform, opsparingskonto (med 7% i rente), forsikring, mobiltelefoni, huskøbs-forsimpling og en masse andre lækre sager, der gør det simpelt og billigt for forbrugerne. I huskøbs-processen forsimpler det det f.eks. sådan at ikke selv skal tage fat i banker, ejendomsmæglere, forsikringsselskaber, kreditgodkendelse osv, men at det hele varetages af TCS og deres app. Flere af disse forretninger vokser langt hurtigere end TCS selv havde projiceret i deres 2016 strategic presentation, og mange er allerede nået break even, mens de fleste andre forventes at nå break even i 2017H2. De forventede i okt 2016 at non-kredit-kort segmentet ville udgøre 30% af indtjeningen i 2019, men det lader til at være for konservativt sådan som de er vokset allerede

 

Nå, hvad koster sådan en karl tænker i så sikkert, den må jo nok være dyr målt på nøgletal med den vækst. Nå, med nuværende kurs på ca 16.5USD/share handler den til en PE for 2017 på 10, og formentlig 7 for 2018.

 

Og læg mærke til at, selv under Ruslandskrisen i 2014/2015 havde de kun et (lille) underskud i eet kvartal, da deres store indtægter kunne rumme de kraftigt forøgede tab på dårlige betalere, der opstod (omend rubel devalueringen selvfølgelig gjorde at egenkapitalen målt i USD faldt, da TCS's aktiver og aktivitet jo er i Rubler.

 

Og ud over denne velkørende forretning til en PE på 10 får man en fin-tech-spanning-machine oven i hatten gratis, det er jo helt vandvittigt. TCS er min største aktiepost (hvilket så delvist er dens egen skyld fordi kursen bliver ved med at vokse om kap med indtjeningen).

 

Jeg kan varmt anbefale deres strategi præsentation fra oktober 2016, der kan findes her:

https://www.tinkoff.ru/eng/investor-relations/results-and-reports/164/721/


Besvar indlæg

 • Gitte Bjørg, Direktør i PeoplePartner ApS. Kunde siden november 2016. ”Jeg er særdeles tilfreds med den viden og rådgivning, som Aktieinfo dagligt tilbyder. Aktieinfo er en nærværende, seriøs og meget jordbunden sparringspartner, der bidrager til at skabe merværdi for mig i mine aktiehandler. Jeg kan kun varmt anbefale Aktieinfo til såvel nye som erfarne på aktiemarkedet.”

  Vil du også have større afkast?

 • Palle Larsen fra Trading Center Odense har været kunde hos Aktieinfo i mange år: ”Jeg er meget tilfreds med den service, som jeg får fra Aktieinfo. Deres kort- og langsigtede handelstips om køb og salg giver mig fuld value-for-money”

  Vil du også have større afkast?

 • "Aktieinfos råd har givet mig et godt overskud" – mandlig kunde, 65 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg meget tilfreds med Aktieinfos købs- og salgsanbefalinger, som jeg får via mail. De hjælper mig i min beslutningsproces, når jeg handler på aktiemarkedet og de er altid informative og klart formuleret. Derfor kan jeg stærkt anbefale Aktieinfo til andre - også dem, som er nye på markedet! Benedikte 23 år.

  Vil du også have større afkast?

 • Jeg har abonneret på Aktieinfo igennem mange år og haft stor glæde af dels et meget fint overblik over de generelle økonomiske tendenser, dels gode analyser af udvalgte virksomheder. Jeg har stort set fulgt alle handelsanbefalinger og er kun sjældent blevet skuffet. Aktieinfo har stor integritet og jeg føler mig helt tryg ved deres anbefalinger.
  Jeg kan kun anbefale Aktieinfo, specielt til de, der er nye på aktiemarkedet og til de, der ikke selv har tid til at lave omfattende aktieanalyser.
  Kurt Johansen
  Direktør

  Vil du også have større afkast?

 

 

Kalenderen / Aktier i fokus

23-10-2017


Danmark: Regnskab fra Parken Sport & Entertainment.
Norge: Regnskab fra Tomra.
Holland: Regnskab fra Philips.
Kina: Regnskab fra Cosco Shipping. Tal for udviklingen i huspriserne.
USA: Regnskab fra Kimberly Clark, Halliburton, State Street, Hasbro.
Se hele finanskalenderen

 

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.
Denne information deles muligvis med tredjepart.
Læs mere om cookie- og privatlivspolitik.